Hiç hacamat yaptırdınız mı?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Yaptırmadım.
Bildiğim tek hacamat bu;

Ne diyor kitapta ? "El ecelül mahlukat el ente kunteyül işarat"

Hayır ama cok faydalı olduğunu duydum

Yaptırmadım ama yaptırmayı düşündüğüm zamanlarda olmuştur. Duyduğum kadarıyla Sağlık açısından da baya bir faydalı imiş. Fernando hacamatı yapan kişi hekim yada işin uzmanı olan biri değil diye ilkel demiş olabilirsin ancak hacamat ilkel değil ki :) Sağlık bakanlığı bununla ilgili daha önce açıklama yapmıştı ve "geleneksel ve tamamlayıcı tıp" adı altında bahsedip sağlık Bakanlığı onaylı sertifikası bulunan hekimlere ve uygulama merkezlerine yaptırılması gerektiğini belirtmişlerdi :)

Yaptırmadım ama yaptırmayı düşündüğüm zamanlarda olmuştur. Duyduğum kadarıyla Sağlık açısından da baya bir faydalı imiş. @Fernando hacamatı yapan kişi hekim yada işin uzmanı olan biri değil diye ilkel demiş olabilirsin ancak hacamat ilkel değil ki :) Sağlık bakanlığı bununla ilgili daha önce açıklama yapmıştı ve "geleneksel ve tamamlayıcı tıp" adı altında bahsedip sağlık Bakanlığı onaylı sertifikası bulunan hekimlere ve uygulama merkezlerine yaptırılması gerektiğini belirtmişlerdi :)

genelde hocalar yaptığı için ben onu ilkel olarak düşünüyordum. eğer doktorlar da yapıyorsa ne ala. o zaman fikrimi değiştirebilirim :D

Yaptırmadım tırsmasam yaptırırdım

Zaten başımıza ne geldiyse şu hacı hoca ayağıyla sağlık açısından, eğitim açısından her şeyi kötü konuma getiren kişiler yüzünden oldu :)
Ben yaptırmadım ama yaptırmaya gidersen ve iyi gelirse bende yaptırayım Fernando :p

Yaptırırsanız sürekli yaptırmanız gerekiyor aslında dinen yapılsın deniyor lakin bir halta da yaramıyor,niye yaptırıyım o zaman karşim? niye akıtayım beynimden kanlar dşflgj pis kan seviyorum belki ben.

Yaptırmadım ama videolarını izlemek çok zevkli o kanlar top top oluyo :D

Böyle bir şeyin varligini ilk Konya'da duydum, orada populermis baya.

Yaparim ve yaptiririm.

Hacamat da saglik var.

Yalniz gunlerine denk getirin yoksa rahatsizlik verir.

Kardeşimin madde bağımlılığı tedavisinde ek yardım olarak kullandık .
Maddeyi kesmesi ve kullandığı destek ilaçları yüzünden bedende titremelere oluyordu özellikle ellerinde .
Hacamat önerisini dinledik ve belli aralıklarla özellikle bahar zamanları yapıldı .Ve titremeler geçti cok şükür.

bu nedir ? ne hastaligi ne agrisi verir ? xeirli bir seyse bizde gidek yapdirak

konu beyinden kan felan okudum amma aciqlayan olursa sevinirim belki benimde hacamaydir nedir ondan var

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cocukken. ki bildigim bir cok ilkel tedavi yontemi var uzerimde denenen.
Oksurdugumde hemen gazete kagidinin yuzunu kuru sabunla (surterek)
kaplamak suretiyle igne ile delikler acilir ve bunu sirtima koyarlardi.
Sabaha kadar oksuruk geciyordu ama ben placebo effect oldugunu dusunuyorum.
Cunku ayni etki ninemin tulbendinde de vardi bu ilac degildir ama bas ve bogaz agrilarina iyi geliyordu.
Sonra ben cok sakarim surekli ayagimi burkardim tabi duruma hemen el konuyordu buyuklerim tarafindan.
Ayak sicak suda bes dakika bekletilir o sure zarfinda bir yumurta kirilir,
sarisi ayrilir agriyan bolgede yumurtanin sarisi gezdirilmeye baslanir,
yumurtanin sarisi patlayinca hah iste burasi denilerek karabiber ekilir sarilirdi.
Hayat konforsuz ama daha kolaydi sanki.

Hacamat için düşündüklerim geçen haftaya kadar çoğu kişinin baktığı gibi ilkel kocakarı işleri vs gibiydi.

Bir doktor arkadaşımla görüştüm bunun kursuna gitmiş eğitimini almış baya bir anlattı.

Son derece faydalı olduğunu söyledi.

Bizim geleneksel tedavi yöntemimiz olmasına rağmen yurtdışında üzerine daha çok düştüklerini daha çok bununla ilgili yazılar olduğunu söyledi.

Şu ana kadar yaptırmayı düşünmüyordum en kısa sürede yaptırcam.

Tabi işin ehline eğitimli birine yoldan geçene hacı hoca tiplemelerine değil.

Ben bu lafı sadece olay anlatırken kullanıyorum, örnek vermek gerekirse ;
"Adamı hacamat ederler olm " gibisinden.

Geri