Hiç görmeden sevmek

Konu sahibi son olarak 2980 gün önce görüldü
Asosyallerin hoş karşıladığı bir durumdur.Bazı durumlarda sadece resim üzerinden aşık olup hayatlarını sürdürebilirler.

büyük konuşma başına gelir.ss

Görmeden sevmek, dokunmadan hissetmeyi öğrenmektir.

Evet, görmeden sevmek mümkün müdür? Kimilerine göre imkânsız kimilerine göre bu resmen saçmalık. Yani görmeden sevmek diye bir şey olamaz. Peki, insanların kendilerini bu kadar bedene kilitlemelerinin nedeni ne? İnsanlar bedene mi âşık olur ? Yoksa yüreğe mi? Ne yazık ki günümüzde insanlar beden endeksli bir aşk veya sevgi türünden bir birliktelik yaşıyorlar. Kim bilir belki de evliliklerin kısa sürmesinin nedenidir bu.Ama her şeyden önce sevginin ne olduğunu iyi bilmek lazım peki sevgi ne? İnsanoğlu yıllardır bu muammanın ne olduğunu çözmeye ve anlamlandırmaya çalıştı. Ama herkes sevgi kelimesine kendi yüreğinde yaşattığı o duygunun adını verdi. Yani sevgi herkesde farkı bir anlam taşıdı. İşte bu yüzden bende sevgi kelimesini kendi yüreğimdeki anlamıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Bence sevgi kendinden önce onu düşüne bilmektir. Yani “BEN” yerine “SEN” diyebilmektir.
Şimdi asıl konumuz olan görmeden sevmeye gelelim hiç görmeden sevmek yani koşulsuz, sesini duymadan, yüzünü görmeden, gözlerine bakmadan, ellerini tutmadan. Sadece varlığını hissederek kalbinde yaşatarak ona inanarak sevmek, mümkün müdür böyle bir şey? Belki de gerçek sevgi budur. Hatta belki de değil de gerçek sevgi işte budur demek daha doğru olur yanı tanrıyı sever gibi sevmek, ona öyle tutulmak, hep ulaşmak isteyerek ama bir türlü ulaşamayarak sevmek, her an yanında olmak isteyerek ama bir türlü yanında olmayarak sevmek, ondan hiçbir menfaat beklemeden sevmek, başını hiçbir zaman göğsüne dayamayacağını bilerek sevmek yanı bir ruhu sevmek gibi sevmek işte bu gerçek sevgidir bence, sevgi bazen ulaşamadığını deli gibi istemektir. Yani sevgi karakaşa kara göze uzun boya değil yüreğe inanca âşık olunursa olur.
Kısacası Görmeden âşık olmak mümkün. Devamlı o aklındaysa, sabırsızca onu bekliyorsan, büyük bir heyecan yüreğini kaplıyorsa ve midende bir şeylerin uçtuğunu hissediyorsan, onu beklerken zaman geçmiyorsa yada onunla konuşurken zamanın hızına yetişemiyorsan aşıksın demektir.

Bu mevzumuzu Can Yücel’in sözleriyle bitirelim ‘Ayın ışığındandır sevgiliye duyulan hasret…’, görmeden sevmekten zuhur eden bir Şeb-i Arûs ortaya çıkıyor. Görmeye ne gerek, sen hep onunlasındır, yüreğinde sevdanlasındır.

Düşüncelerini seversin ve bir hoşlantı başlar ama bu kişiyi görünceye kadar sabit kalır ve sonra değişir her ne kadar dış güzelliğe bakmıyorum desekte dışını beğenmediğin birinin içine bakamazsın ve genelde hüsranla biter..

Görmeden sevmek mümkündür. İnsanoğlu sadece 5 duyu organına bağlı hale gelmiştir uzun süredir. Bu gerçekte var olduğunu bildiğimiz ama algılamamızı yok sayan duygularımızı unuttuğumuz anlamına geliyor.
Sadece düşüncelerine aşık olmak! Ne mutlu değil mi o kişiye. İnsanın görüntüsü değişebilir, yediği yiyecekten ter kokusu değişebilir, ses tonu değişebilir , gözleri görmeye bilir ama ya düşünceleri. Düşünceler hiç değişmez. Düşüncelerine aşık olduğunuz kişi sadece sevdiğiniz insandır ve gerçek aşktır.
Aşkın varlığını kabul etmeyen insanlar aşkla daha tanışmamıştır çünkü kimsenin düşüncelerini önemsemeden devam etmektedir.

Hiç görmeden sevdiğimiz arkadaşlarımız var.Sevmek ille aşk anlamında sevmek demek değildir Ama yok ille duygusallığa bağlayacaksak biir insanı görüntüsü itibariyle sevme düşüncesinde olanlar sadece geçici heves içerisinde olanlardır.
Düşüncelerini seversin,sende bıraktığı izlenimleri seversin.Bazen öyle anlar olur ki bu görüntüye mi aitmiş bu düşünceler,görüntüsüne sövesin gelir.

Konu içeriğini anladım ama insan suretini bir iki defa görüp, suret güzelliğine aşık olmak da GÖRMEKten sayılmaz.

görmeden futbolcu transferine benzer
gol makinası diye alirsin
traş makinası cikar
bknz :guiza :D

@Ölü ye katılıyorum:) ve ...
Hemen aklıma gelen bir durum var mesela. Yaşantılarıyla örnek davranışlar sergilemiş insanlar var, idolümüz olmuş kişiler. Peygamber Efendimiz(Sav), M.Kemal ATATÜRK örneğin. Hayatta olmasalar bile seviliyor. Evet görmeden sevmek mümkün.İnsan hiç görmeden birini sevebilir ama bunun adı yüksek derecede beyinde oluşmuş hayranlıktır sadece.

mevlananın sözü gelir aklıma ama fakat lakin, boşverin böylesini. Sağlıklı değil.

Hiç görmeden sevmek : Sanal sevgi
Hiç görmeden sevişmek : sanal sex

Olabiliyor , gorduklerinden daha cok sevebiliyorsun

Telefonumdan Tepetaklak kullanılarak gönderildi

Sevmiştim. istemesende oluyor bir hoşlantı tarzı şeyler sonrası duruma göre gelişiyor :rolleyes:

Geri