Hiç Düşündünüz mü?

Konu sahibi son olarak 3641 gün önce görüldü
Hiç düşündünüz mü hangisi daha çok acıtıyor bir şeyi söyleyip ''keşke söylemeseydim'' demek mi, yoksa bir şey söylemeyip ''keşke söyleyebilseydim'' demek mi?Hangisi Sizce ?

İnsan her zaman içinde kalandan yapamadığından pişmanlık duyar. Ukte dir yani..

Söylemeyip keşke söyleyebilseydim dediklerimiz acıtır içimizi. Söyleyip olumsuz sonuçlar aldığımız durumda en azından üzerime düşeni yaptım dersiniz, ya söyleyemediğiniz durumlarda ne olacak? Pişmanlık ve iç yanması.
Ama bazen öyle durumlar var ki susmak Allah'ın emri gibi bir şey oluyor içinde derin yara bırakıyor olacağını bilsen de...

Söylenmediği için pişmanlık duyulan şeyler can acıtmasından çok sureklı insanın aklında soru işaretı bırakır ' Acaba söyleseydım ne olurdu' ..

''keşke söyleyebilseydim'' demek
bazen cok sey vardir soylemek istediklerin ama soyleyememen acitir insani.

İkisi de acı verir ama keşke söyleseydim diye pişman olmak daha fenadır

Bir şey söylendikten sonra üzerinizden yük kalkar, fakat söyleyemediklerinizin yükü hep üzerinizde kalır. Belkide ukte derler ya işte bu duruma örnek olur..

Hoş şu günlerde keşke ile ilgili söylediğim hep aynı kelime ; "keşke tanımasaydım" ..

Ah dilim söylediklerin yüzünden kalpler dilim dilim, söyleyemediklerin yüzünden de kalbim..

Yapmadığım bişey için pişman olmaktansa yaptıklarım için pişman olmayı tercih ederim. Teoride böyle ama pratikte çoğu zaman başaramıyorum kendi adıma..

İçinden geleni söyle kalırsa yazık olur hayata küsüverirsin hüzünler seni bulur şarkı sözü de açıklıyor durumu..

Hiç biri.
Çünkü, ben hayatıma hiçbir zaman ''keşke'' kelimesinin girmesine izin vermedim.

keşke sözcüğü ile başlayan her cümle acıtabilir bir parçamızı
bu nedenle o an söylenilmediyse söylenilmemiştir, söylenilmişse söylenilmiştir.
geriye bakmanın anlamı yoktur.

Söyleyememek daha çok acıtır diye düşünüyorum

Beni hiçbiri acıtmıyor ne yalan söyliyeyim.

Birdahakine susman gereken yerlerde susarsin, konusman gereken yerlerde de konusursun. Bosuna keskelerle uzulecegine ders al. Madem uzulecektin, bukadar ileri gitmeyecektin. Simdi otur asaga, acilar icinde kivranma ve dersini almis ol :hıı:

Bunu tartışma konusu olarak açmayı düşünemezdim.

Geri