Hiç alkol uyuşturucu kullanmamış vatandaş

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
tavsiyem bu zamana kadar hiç kullanmayanların "ben hayatımda ciğerime tek nefes duman çekmedim, midem tek damla alkollü içki görmedi" diye övünmeleridir. bu ikisinden daha tehlikeli ve güçlü bir bağımlılık olan kumardan özellikle uzak durmalarıdır. ama ben esrar ve kumar dahil her bokun tadına bakmış olmaktan memnunum.

. ama ben esrar ve kumar dahil her bokun tadına bakmış olmaktan memnunum.
Şükür yaradana kumar gibi pis illete bulaşmadım. Kahveye dahil gitmediğimi söyleyebilirim rahatlıkla ama diğerine gelince evet kullandım sanırım onuda 4 yada 5sene önce hiç almamak adına kullanmıyorum. Ancak şunuda burada belirteyim esrar ile diğer uyuşturucuları burada ayırt etmek lazım..

Hap dışında çoğu şeyi meraktan kullandım.
Hoşuma gidenler de oldu begenmediklerim de. Ama bağımlı olmadım.
Bağımlı ya da kölesi olmadığınız sürece bir sorun teşkil etmez.

Bu zamana kadar alkol de uyuşturucu da kullanmadım. 10 sene sigara içip 12 sene önce bıraktım. Bunun haricinde hiç bir içiciliğim yok. Ailede alkol kullanan kardeşlerim yeğenler çok ama bu biraz prensip meselesi. Bağımlı olup kendinize zarar vermediğiniz sürece alkolün dini yönden yasağı konusunda çeşitli tartışmalar vardır. Ancak uyuşturucu öyle değil.

Beyaz ve kimsayal kullanmadim. Her tur alkol yada
Otudur , bongudur , kovasidir hepsini yaptik genclikte ama bos isler. Umarim kimse kullanmaz. Kacis olarak boyle seylere siginmak acizliktir. Keyif alirken bile kotu tribe girebilirsiniz. Kalbiniz skisir , kafasi geldigi andaki ilk 3 saniye 1.5 saat gozunuzun onunde tekrarlanir ve korkuya kapilirsiniz. Gercekligi yitirdiginiz icinde strese girersiniz. Bu sirada beyin neyin dogru olup neyin dogru olmadigini idrak edemez. O an pisman olursunuz. Hic bu tripten cikamazsam ne olur diye dusunup o an olmeye karar verirsiniz. Cunku sizin icin saatlerce surer ama 10-20 dakika falandir. Arkadas ortaminda makara olsun , degisik bir heycan olsun diye asla denemeyin. Bu sizi korkak yapmaz. Ve ictikten sonra basiniza bir sey gelirse o icipte birsey olmayan adamlar sizi orada birakip uzaklasir. Olup kalmanizda cabasi. Boyle seylerden uzak durun. Ne olursa olsun ailenizin kiymetini bilin

Sigaram bile yok pasif içiciliği saymazsak…

Bok gibi bir hayat yaşıyordur. Ya ben çok içinde olduğum ve buna alıştığım için bunlarsız hayat boş geliyor, ya da ben boş bir insanım ve bunlara çok düştüm.

Hayırlısı ya..

Geri