Öncelikle annemin olmayışı beni mutfağa girdirdi :p
Her ne kadar sık aralıklarla girmesemde , çok güzel yemek yaparm :trip:
Bugün ki yaptığımı da sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle sulu yemeklerin içinde et sevmeyenler için (bknz; ben :p ) iyi bi yemek .
Malzemeler;
*2 adet domates
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*300 gr kadar yeşil fasulye
*3-4 adet yeşil biber
*5-6 diş sarımsak
*sıvıyağ
*Tuz
Soğan, domates ve yeşil biberleri ince ince doğruyoruz. Daha sonra tenceye sıvıyağ salça ve soğanları koyup pişirmeye başlıyoruz. Üzerine yeşil biberi ardından domatesleri koyup 2-3 dakika sonrasında fasulyeleri ekleyip kavurmaya başlıyoruz. 5-6 dakika kavurmadan sonra tam üzerine gelecek şekilde sıcak suyu ekliyoruz, üzerine sarımsakları ve tuzumuzu atıp yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Yarım saat sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Ve işte sonuççççç :p
Her ne kadar sık aralıklarla girmesemde , çok güzel yemek yaparm :trip:
Bugün ki yaptığımı da sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle sulu yemeklerin içinde et sevmeyenler için (bknz; ben :p ) iyi bi yemek .
Malzemeler;
*2 adet domates
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*300 gr kadar yeşil fasulye
*3-4 adet yeşil biber
*5-6 diş sarımsak
*sıvıyağ
*Tuz
Soğan, domates ve yeşil biberleri ince ince doğruyoruz. Daha sonra tenceye sıvıyağ salça ve soğanları koyup pişirmeye başlıyoruz. Üzerine yeşil biberi ardından domatesleri koyup 2-3 dakika sonrasında fasulyeleri ekleyip kavurmaya başlıyoruz. 5-6 dakika kavurmadan sonra tam üzerine gelecek şekilde sıcak suyu ekliyoruz, üzerine sarımsakları ve tuzumuzu atıp yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz. Yarım saat sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Ve işte sonuççççç :p