Hesaplar kitaplar falanlar filanlar

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iyip'in 9.9 oyuyla terör estirdiği, ülkenin büyük kısmının sağ muhafazakar olduğu iklimde chp'nin yüzde 25 oyu hiç de fena değildir. 2015, 2017, 2019 yıllarında yapılan seçimlerde kılıçdaroğlunun net zaferleri vardı. ilkini akp yanaşması ülkücü mhp bozdu, şimdini yine aynı faşist bloktan iyip bozmaya çalışıyor.

iyip'in en az yarı oyu chp'ye kayar bu bir. hdp'nin omurgasını oluşturduğu emek ve demokrasi güçlerinin kemiksiz %15 net oyu var bu iki. kılıçdaroğlu söylemlerini daha fazla açar ve direkt olarak hdp ile görüşürse ilk tur için aday bile çıkarılmayabilir ama ben faşist cephenin muharrem ince adaylığı karşısında hdp ve bileşenlerinin kesinlikle aday çıkarmaları gerektiğini savunurum. bırak ikinci tura kalsın, ikinci turda kimin kime oy vereceği belli olsun bu da üç....

Dünden beri İyi Parti'nin baraj altı kalacağı konuşuluyor. Bu iddianın dayanağı nedir bilmiyorum ama bildiğim tek şey sağ seçmenin refleksinin bu şekilde çalışmadığıdır. Eğer böyle çalışsaydı Erdoğan, Erbakan hocasının dizinin dibinden ayrıldığında veya Akp'yi koalisyona zorlayıp iktidarı ellerinden alma fırsatı varken Mhp'nin çark etmesinde çalışırdı ama çalışmadı hatta her iki olaydan sonra her iki partinin seçmeni de liderlerinin ve verdiği kararların etrafında kenetlendi.

İyi Parti'nin şu haliyle kadük olduğu aşikar. İyi Parti'den Chp'ye kaymalar olacaktır ancak bunların major bir etki göstereceğine pek inanmıyorum. Kılıçdaroğlu zaten bu seçmenden oy alamadığı için İyi Parti'nin kurulmasına ön ayak oldu. O vesileyle muhalefet kanadının hiçbir zaman kazanamayacağı %10'luk hayati bir avantaj elde edilmiş oldu. Daha en başından Chp ve Kılıçdaroğlu bu oyu kendileri alabilseydi bir milliyetçi muhafazakar partinin kurulmasını sağlamazlardı. Kılıçdaroğlu'nun sağı sağ ile vurma planı çok güzel çalıştı ama en nihayetinde birtakım ihtirasların kurbanı oldu. Şimdi o en başta oyunu alamadığı kitlenin dönüp dolaşıp bugün Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini düşünmek bana biraz hayalcilikmiş gibi geliyor. Öte taraftan burada anmaktan dahi rahatsızlık duyduğum sebeplerden ötürü Chp ve Kılıçdaroğlu ile yapılan ittifak sebebiyle İyi Parti'ye oy vermek istemeyen çok ciddi bir muhafazakar kararsız seçmen var. Bunların Deva ve Gelecek'e gitmeyecekleri aşikar zira öyle olsaydı bugün Babacan da Davutoğlu da Aksaray'ın kapısını arşınlıyor olurlardı. Bu kararsız seçmen için İyi Parti'nin Chp ile ittifakı bozması İyi Parti'yi bir seçenek haline getirdi. Anlatıların ve algıların etkisini yoğun bir şekilde hisseden bu kitle için Chp ve paydaşları tam manasıyla bir "evil" İyi Parti'nin de en başından beri en büyük kozu bu kitleyi cezbedebilme ihtimaliydi. Kılıçdaroğlu'nun bütün bu sağcıların nazıyla sözüyle uğraşmasının sebebi de buydu. O kitlenin kazanılamaması bütün bu hesapları ciddi şekilde riske atar. Kılıçdaroğlu'nun şu haliyle Hdp ile açıktan pazarlığa kalkışması da seçimin tamamen kaybı manasına gelir. Zaten böyle bir şey yapacağını da sanmıyorum. Bu vaziyette Hdp'nin Kılıçdaroğlu'na yapacağı en büyük iyiliğin ilk turda aday çıkarmak olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle iktidarın ve belki de İyi Parti cenahının "Chp ve Hdp" el ele anlatısının önüne geçilmiş olur. Bu seçimi kazandıracak olan ne yazık ki matematik ve mantık değil, sağ seçmenin refleksi olacak ve onların da şu haliyle İyi Parti etrafında kenetlenme ihtimalleri ne yazık ki o kadar da düşük bir ihtimal değil. Twitter'da falan birbirlerini gazlayan muhalif cenaha pek kanmamak gerek.

sevinçten uyuyamamış. ülkeye, millete aidiyet hissetmedikleri halde bu ve bunun gibiler de söz sahibi oldu ya. böyle işin...

Psi annem..HDP oturacak bos kalan sandalyeye.
Endirekt olsa bile oturacak.
Hayirli olsun.

Geliyor gelmekte olan.. piro başkan olacak ve herşeyin hesabını soracak. Meral bir oyun oynadı ve beceremedi, elinde patladı bomba.
Zamanında Erdoğan devrildi ama MHP döneklik yapıp koalisyon kurmadı, şimdi de CHP genel başkanının kazanacağını gören Meral, genel başkan değil de belediye başkanını koltukta görmek istiyor. Bunlar hep ileriye dönük sinsi hamleler, ama Kemal baba oyuna gelmez.
Sol ittifak ile bu iş çok daha kolay olacak.. yürü Kemal Kılıçdaroğlu seninleyiz.

Meral’e göre “milletin vicdanını” kendileri temsil ediyordu. Ancak kendisinin “millet” tanımında HDP, HDP’ye oy verenler, sol özneler veya başka bir gerekçeyle kendisine asla oy vermeyecekler yer almadığından bugüne dek yapılan hesaplar hep bir muamma içeriyordu. Ankara’da İstanbul’da belediyelerin kazanılmasında en kilit rol oynayan özneleri yok saymak bir siyasi tercihti. Şimdi bu özneler daha rahat bir şekilde, bir blok olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyebilirler. Kaç oy çıkar, ne olur bilmiyorum. Türkiye siyasetinde görüleceği gibi 24 saat bile uzun bir süre. Lakin herkes safını belli etmeli ve bu uzun sürmemeli.

ülkeye millete aidiyet duymamak ne lan? norveçte mi yaşıyorum olm ben salak mısın.
bebeğim ben seni biliyorum. neler yazdık, neler çizdik, burada az çok tanıyoruz birbirimizi. uzatmayalım.

mikro milliyetçilik bataklığında etnik faşistlik yapanlar dünden beri zilleri takıp dansöz gibi oynuyorlar hay maşallah be. bu ülkede hiçbir derde çare olamayanlar daha düne kadar gılışdar'a sallayan adamlar, gılışdar'dan ne kopartırız diye şimdiden hesap kitap işine girmişler :D

Ay ne çok sorun yaptınız.
Başkan seçimi bu.
Çıkan adaylara bakar kafana yatana oy verirsin. Aday kendi partinden değilse istersen milletvekili tercihini kendi partinden yana kullanırsın.

Bakın işinize gücünüze.

şu 2-3 sene içerisinde apolitik ergen takipçi kitlesinin gazıyla algı yapan, sağa sola çemkiren sosyal medyada güçlü takipçi kitleleri oldugu icin muharrem inceden ümit özdağa siyaseten mefta olmuş isimlere kadar gazlayan bu mallar yüzünden herkes kendini bir bok sanıyor. toplumda karşılığı kalmamış adamları öne sürerek kk düşmanlığını körüklüyorlar. fatih yaşlı'yla kendini kıyaslayacak kadar cüret bulmuş allahın danası.
aylardır mansur, ekrem diye zırlayan ve istedikleri olmadığı için şimdi de muharrem ince'yi gazlayan tiplerin pespayeliklerine kulak asmayın kemal kılıçdaroğlu dik durursa destekleriz, gerisinin canı cehenneme.

IMG_20230304_194512.jpg

Ay ne çok sorun yaptınız.
Başkan seçimi bu.
Çıkan adaylara bakar kafana yatana oy verirsin. Aday kendi partinden değilse istersen milletvekili tercihini kendi partinden yana kullanırsın.

Bakın işinize gücünüze.

olur da iktidar değişirse türkiye toplumunun bunları göndermek için 150 bin insanın ölmesini bekleme utancıyla yüzleşmesi de gerekecek. eğer bu yüzleşmeyi yapar ve diğer temel sorunlara da aynı samimiyetle yaklaşırsa bu ülkede yaşanır. yoksa aynı sefalete devam. ülkede herkes ayrı telden çalıyor, biz de diyoruz ki içlerinde en birleştirici güç kemal ve şuana kadar pozitif bir performans sergiliyor. kapris yapıp masa terkedenlere, yine ayni kemal'in vaktinde yüzüne bakılmamış adamları öne çıkarıp başkan yaptığı halde ahlaksız bir şekilde karşısına çıkarmak isteyenlere dur denilmeli.

Şu saatten sonra olayın takip edilir öngörü yapılır fikir belirtilir tarafı kalmadı. En ufaks ikimde bile değil @Psinoza

Bana göre kemal ve meral eşit oranda suçlu.

Kazansa da önemi yok kaybetse de.

Adam yola sağdan da oy almak için çıktı HDP oyuna fit olup oturdu. La madem olay bu, bana niye masada bir yıl boyunca siyasal islamcı ve kentli ülkücü nefesi koklattın.

şu dangalaklarla aynı fikirde olmak bile ar sahibi insanlarda utanca neden olmalı. aynen kardeşim ince meral özdağ filan...hadi ln...

IMG_20230304_201110.jpg
IMG_20230304_201120.jpg

Şu saatten sonra olayın takip edilir öngörü yapılır fikir belirtilir tarafı kalmadı. En ufaks ikimde bile değil @Psinoza

Bana göre kemal ve meral eşit oranda suçlu.

Kazansa da önemi yok kaybetse de.

Adam yola sağdan da oy almak için çıktı HDP oyuna fit olup oturdu. La madem olay bu, bana niye masada bir yıl boyunca siyasal islamcı ve kentli ülkücü nefesi koklattın.
agacım inan meral kilicdar vs vs. ilişkileri umrumda değil. meral'e gelene kadar kemal'in yediği bir dolu b.k var zaten. benim, bizim için bir alternatif yok. ya siyasal islamcı erdogan ile ya ülkücü bilmem kim arasında bir seçime zorlanmaktansa, hiç umursamamak daha yeğdir.

@Psinoza valla ülkede lazım olan şey liberal merkez sağ. Yarın akp dağılacak. Ben bu %40'ı nereye yönlendirecegim? İyi partiden beklenen yeni nesil bi DYP bi ANAP olması idi. Onlar naaptı.. MHP cilik oynadı.

Heç bi poh olmaz. Bağa merkez sağ parti lazım.

@Psinoza valla ülkede lazım olan şey liberal merkez sağ. Yarın akp dağılacak. Ben bu %40'ı nereye yönlendirecegim? İyi partiden beklenen bi DYP bi ANAP olması idi. Onlar naaptı.. MHP cilik oynadı.

Heç bi poh olmaz. Bağa merkez sağ parti lazım.
sorun bu zaten abi, türk siyasası sağın hegemonyasında bir siyasadır (bu halk sağcı retoriği bunu beslemek içindir) ve türk sağı için yönetme kolaylığı ve ezberi sağlayan bu siyasadan ne bürokratik elit ne büyük sermaye vazgeçebilir. kürtler, sol ve chp tabanının bir araya gelme ihtimali haliyle ürküttü. eritilebilecek bir kitleden bahsetmiyoruz zaten, azgın azınlık konumunda olanda biziz zaten ama her şartta bu durumun yaratacağı her kaderi tersine zorlamak gerekiyor

‪Ömründe 10 kitap okumamış adamların 10 kitap yazmış adam için dediği lafa bak. Leş herifler. ‬
yok abi, eksiklik biz de. şu sol sosyalist camiada ergenlere hitap eden bi tane twitch yayıncımız yok. öyle sokak sokak gezip bildiri dağıtıp halkı örgütleceğim davası geride kaldı. örgütler bile mobil uygulamalar üzerinden üye başvurusu alıyor. konjektöre uyum sağlamayıp boş bırakırsan orayı dolduran dingillerin gevezeliklerine maruz kalırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri