Hesap Engellenmesi

Konu sahibi son olarak 3377 gün önce görüldü
Skypemi acmaya calistigimda, şu şekilde bir uyarı verdi.

Hesap geçici olarak engellendi

Outlook.com'da oturum açmaya çalışırken hesabınızın geçici olarak engellendiğini söyleyen bir ileti gördüyseniz bunun nedeni, hesabınızda bazı olağan dışı etkinlikler fark etmemizdir. Hesabınızın engellenmesinin sinir bozucu olabileceğini biliyoruz ve bu sorun için özür dileriz, ancak bu, siz dahil tüm müşterilerimizi gereksiz e-posta ve çevrimiçi dolandırıcılıktan korumamız için önemli bir araçtır.

Yoktan yere neyin engellemesidir ki bu? Bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olabilirler mi?

Birileri şifreni öğrenmeye çalışmış başaramamış demek ki :p

Demek şifre denemesi yapinca ortaya cıkıyor bu :) En güzeli account değiştirmek sanırım, zaten yeniydi. Bilgilendirme için teşekkür ederim Sonsuz

iFt şifre denemesinden kaynaklı bi sorun olabilecegi hic aklima gelmemisti. Kimin yaptigini biliyorum gerci :)

Sonsuz iFt numaramı verip kod istesem sorun olur mu acaba. Gizlilik politikalarında vs. sağlam mıdır ki :s

Gizlilik politikası sağlamda şifreni çaldırırsan eğer numaranı da görebilir çalan kişi.
benim numaram kayıtlı hiç bir sorun yaşamadım. her hangi bi şifre sorununda mesaj geliyor sadece :)

Benim de numaram kayıtlı ancak bana hiç bir bilgi mesajı gelmedi.
Tam 1 aydır giriş yapılıyor Rusya ve Çin üzerinden ancak her giriş hatalı.
Ne şekilde yapılıyor bilmiyorum ancak sanırım çökertme amaçlı bu şekilde bir işlem yaptıklarını düşünüyorum.
Nihayetin de şu sıra herkeste bu tarz sorunlar var.

LP6qrG.png

Yeni hesap açmana gerek yoktu ki Outlook.com'a girip ikincil ad yapabilirdin, daha sonra eski adını siler yeni adınla yoluna devam ederdin dolayısıyla şifre denemesi yapan kişi yeni adını bulamazdı :)

Benim de numaram kayıtlı ancak bana hiç bir bilgi mesajı gelmedi.
Tam 1 aydır giriş yapılıyor Rusya ve Çin üzerinden ancak her giriş hatalı.
Ne şekilde yapılıyor bilmiyorum ancak sanırım çökertme amaçlı bu şekilde bir işlem yaptıklarını düşünüyorum.
Nihayetin de şu sıra herkeste bu tarz sorunlar var.

LP6qrG.png

Hesabına brüte-force deneme yanılma yoluyla şifre kırma işlemi yapılıyor, bundan kurtulmanın yolu üst mesajda dediğim gibi ikincil ad işlemini yapman :)

Hesabınız için gizli soru, telefon numarası gibi ek bir opsiyonu aktive ederseniz böyle bir durumda geçici hesap engellemesi yerine bu bilgiler aktive olacağından hesabınızın şifresini ele geçirmeye çalışan kimseler başarısız olacakları gibi hesabınızın da askıya alınmasının önüne geçmiş olursunuz.

Hesabınız için gizli soru, telefon numarası gibi ek bir opsiyonu aktive ederseniz böyle bir durumda geçici hesap engellemesi yerine bu bilgiler aktive olacağından hesabınızın şifresini ele geçirmeye çalışan kimseler başarısız olacakları gibi hesabınızın da askıya alınmasının önüne geçmiş olursunuz.

O yöntemlerin olmasıda bir işe yaramıyor, Mail bomber ile günde 5.000-7.000 mesaj atıldığı vakit Outlook hesabı geçici olarak kapatıyor ve güvenlik işlemleride devre dışı kalıyor. ancak 24 saat sonra açılan mailimiz giriş yapılmadığı vakit siliniyor.

O yöntemlerin olmasıda bir işe yaramıyor, Mail bomber ile günde 5.000-7.000 mesaj atıldığı vakit Outlook hesabı geçici olarak kapatıyor ve güvenlik işlemleride devre dışı kalıyor. ancak 24 saat sonra açılan mailimiz giriş yapılmadığı vakit siliniyor.

mail bomber gibi sistemlere karşı skype ve outlook'ta var mı bilmiyorum (olması lazımdı) gmail'de gelişmiş bir spam sistemi var. Hatta kaliteli bir iş değilse zaten çoğu mail bomberlar spam filtresinden geçemiyor bildiğim kadarıyla.

mail bomber gibi sistemlere karşı skype ve outlook'ta var mı bilmiyorum (olması lazımdı) gmail'de gelişmiş bir spam sistemi var. Hatta kaliteli bir iş değilse zaten çoğu mail bomberlar spam filtresinden geçemiyor bildiğim kadarıyla.

Dediğiniz gibi Gmail'in gün geçtikçe artan bir depolama sistemi var, güvenlik konusundada son derece kaliteli.. ancak Microsoft ve Skype halen ayakta uyuyor :)

Dediğiniz gibi Gmail'in gün geçtikçe artan bir depolama sistemi var, güvenlik konusundada son derece kaliteli.. ancak Microsoft ve Skype halen ayakta uyuyor :)

Aslında Microsoft'un da Skype'ın da bir suçu yok biri dünyada en çok kullanılan mail ağı diğeri ise dünyanın en çok üyesi bulunan internet sitesinin ortağı. Çok çok fazla kullanım olunca denetim ve güvenlik de zorlaşıyor. Her ne kadar msn olayından vazgeçip Outlook gibi riskli bir işe girse de Microsoft henüz ayakları yere basmıyor bu sistemin. Muhtemelen tüm sistemlerini Windows8'e göre revize ediyorlar, tüm tabanlarını 8'e dayamak istiyorlar gibi geliyor bana.

Aslında Microsoft'un da Skype'ın da bir suçu yok biri dünyada en çok kullanılan mail ağı diğeri ise dünyanın en çok üyesi bulunan internet sitesinin ortağı. Çok çok fazla kullanım olunca denetim ve güvenlik de zorlaşıyor. Her ne kadar msn olayından vazgeçip Outlook gibi riskli bir işe girse de Microsoft henüz ayakları yere basmıyor bu sistemin. Muhtemelen tüm sistemlerini Windows8'e göre revize ediyorlar, tüm tabanlarını 8'e dayamak istiyorlar gibi geliyor bana.

Katılıyorum, Şuan Microsoft'un yaptığı tüm çalışmalar 8'e göre oluyor ancak 8'de adam gibi bir iş. sistemi değil ne yazıkki benim şahsi düşüncem Win 9 8'e bir upgrade olacak gibi :)

Katılıyorum, Şuan Microsoft'un yaptığı tüm çalışmalar 8'e göre oluyor ancak 8'de adam gibi bir iş. sistemi değil ne yazıkki benim şahsi düşüncem Win 9 8'e bir upgrade olacak gibi :)

9 için çok aceleci davranıyorlar gibi. Ben Windows 8 kullanıyorum bilgisayarımda ve gerçekten Windows 95'ten beri yaptıkları en doğru düzgün şey.

Geri