Herkesin Bir Ahmet Kaya Şarkısı Vardır .. ?

Konu sahibi son olarak 93 gün önce görüldü
Nereden bileceksiniz şarkısını çok severim.
Şu dağlarda kar olsamı ondan dinlemeyi daha çok severim.

Solcuların yukses sesle, ülkücülerin kısık sesle, metalcilerin gizli gizli ginledigi sarkicidir Ahmet Kaya.

Hangi Ahmet Kaya'dan bahsediyorsunuz. Hani şu, "vallahi (çocuk katili olan) Apo'yu özledik diyenden mi.? Herkesin için de ben yokum. Benim hayatim'da ne kendi vardir ne de sarkilari.

iktidar neredeyse imralıda yatıp kalkarken, barışın yolu imralıdan geçiyor denilirken, birinin desteği ile barış için apo ile görüşmeler yapılıyorken, bundan seneler seneler önce ahmet kaya'nın sadece kürtçe şarkı söylemek istiyorum dedi diye, türkiye'den kovulduğu hatta s.... çekildiği , linç edildiği bir dönemde "apo'yu özledim barışı özledim" dedi diye vatan haini ilan edildiğini herkes biliyor.

Şimdi ne değiştide ? Terör örgütleri ile anlaşma sağlanıyor ? Neden imralı ile görüşülüyor ? TRT gibi bir kanalda apo'nun kardeşi neden mektup okuyor ? Neden TRT'nin kürtçe kanalları var ? Olaya terör yönü ile bakarsanız yanılırsınız.

Benim terörü veya herhangi bir amacı savunduğum yok burada, gelipte buraya bir şarkı üzerinden yürüyorsunuz diye yazıyorum bütün bunları.

Ahmet Kayanın görüşü politik değil, sadece yanlıydı. İbrahim Tatlıses'in yanlı olduğu gibi.

Alışkanlık diye şarkı dinlenmez. Kulağına hoş geliyordur, sözlerini seviyorsundur, şarkının bir parçası sana bir şeyler anlatıyordur dinlersin. Müzik evrenseldir.

Bir çok şarkısı kulağa hoş gelir kullanılan enstüramanlar ve Ahmet Kayanın sesi ile.

Suskunlar dizisini izlediyseniz dizide kullanılan Ahmet Kaya şarkıları nedense bahsettiğiniz hissi vermiyor insana. Nerde nasıl dinlendiğine bağlı.

Neyse siz Cem Adrian gibi LGBT olan sanatçılar felan dinleyin, bunlar çok normal çünkü günümüzde.

O son cümleniz olmamış eviL burada bir sesi savunup başkasını gömmek hoş değil. Yani şimdi sizin ne farkınız kalıyor Cem Adrianın neye inandığı savundugu önemli mi ? Ayrıca ben Ahmet Kaya da müslüm de sagopa da yabancı da klasik müzikte cem adrian da dinliyorum. Müzik evrenseldir deyip neden başka bir sanatçıyı küçümsüyorsunuz ki? Neyse .

Benim bir şarkım yok hoşuma giden beni etkileyen bütün şarkıları dinlerim. Ki büyürken de hep onun şarkılarını dinlemişimdir çok başarılı ve sesi kuvvetli. Güçlü sesleri severim.

Arkadaslar bu tartışma burada son bulsun birbirinize laf etmeyin.
Kim kimi sever dinlerse dinler olayı siyasete bağlamayın burada şarkılardan sanattan sanatçıdan bahsediyoruz.
Sorununuz var ise kendi aranızda konuşun özelde . ve ya sikayet konusunda dile getirin.
Tatsızlık çıkmasın lütfen.

Bir konuda daha herkesleşmediğim için kendimi seviyorum. Benim hiç Ahmet Kaya şarkım olmadı, olmayacak ve olmaz! Bazen kardeşlerim dinlerken de kapatıyorum.

Çocukken abimler ile birlikte dinlerdik. Her şarkısını mıh gibi aklımda tutar ve dinlerdim. Hatta ilk aldığım kaset resitaller 1'di. Mekanı cennet olsun :)

Geri