Herkesin beğendiği şeyleri beğenmemek

A
  • Kullanıcı asdfghjkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Genellikle kitaplarda yaşarım bunu.
Misal "Kürk Mantolu Madonna" kitabı -yazarına saygım sonsuz- öve öve bir hal oldular. Okudum da ben öyle olağanüstü de bulmadım yani.

Bazen oluyor bu his.

Kürk Mantolu Madonna'yı aslında beğenmiyorlar, yalnızca fazla popüler olduğu için alıp sözünü ediyorlar, okuduklarından bile şüpheliyim. Muazzam bir kitaptır bu arada.

Bende şey oluyor, eskiden yalnızca ben ve benim gibi birkaç kişinin bildiği bir şey aşırı popüler olunca birden ilgimi kaybediyorum. Elimde değil.

Zevk meselesi
Ben nickimi beğeniyorum ama kimse beğenmiyor

kürk mantolu madonna kesinlikle su götürmez bir gerçek bu konuda. sabahattin ali'nin çok çok daha güzel eserleri var. öykülerinin birçoğu o kitaptan çok daha iyidir. kitap bence konusu ile sıradan bir yeşilçam filminden farksız.

Birkaç şeyde böyle düşündüğüm oldu. Örnek olarak, Brad Pitt :D Brad Pitt beğenmiyorum, evet. :sırıt:
Mesela Titanic filmi. Mesela, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, mesela Kürk Mantolu Madonna. Ben de pek beğenmemiştim, edebi kıymetini koyuyorum bir yana-sadece ne bileyim zevk meselesi.

Bende daha çok şu var aslında: Bir şey çok popülerken asla okuyamıyorum ya da izleyemiyorum. Ne zaman biraz daha az konuşulur oluyor, o zaman harekete geçiyorum. Bir garip huy.

Benim popüler oluşlarından dolayı okumaktan vazgeçtiğim kitaplar, izlemekten vazgeçtiğim filmler var.
İtiyor beni, şişirildiğini düşünüyorum. Çok çok sonra aklıma düşerse bazen okuyor, izliyorum. Çoğunu da beğendim ama benim için hep çok daha iyileri oldu.

Mesela çocuklar duymasın ,arka sokaklar ,doktorlar ,Selena ,Acemi cadı,Adanalı ,bunlarin herkes tekrarını defalarca izlerken ben bunları TV de görmekten bıktım
Hiç bir şey olmasa yine de oturup izlemem

aynı kürenin içine hapsolmuşuz.insan dertlerinin bile kendine özel olmasını istiyor.

Bu konuda kimileri yapı gereği öyledir ancak bazıları da ''Tikky'' adı altında başkalarının giydiği, sevdiği şeyleri sevmeyen ve giymeyen kişilerin kendi çaplarında oluşturduğu akımdır. Daha çok farklılaşarak dışarıdan ilgi çekmeyi başardığını düşünen tiplerdir. :)

Geri