-
-
-
-
-
-
Böyle bir olay var Türkiyede.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yoksulluk sınırının 7200 tl olduğu bu ülkede 10bin tl çok mu? Gerçekten meraktan soruyorum insanların algısı bu konuda nasıl acaba. Açlık sınırının asgari ücretten fazla olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve ülkenin %40-50'lik kısmı ya asgari ücret alıyor ya da maaşlarını asgari alıp üzerine elden para alıyor. Kaldı ki asgari ücretlinin alım gücünün Avrupa'nın herhangi bir köşesinde "Abi 1 euron var mı?" diyen homelesstan daha düşük olduğu bilinen bir gerçek. Yani bütün bunlar özelinde 2020 Türkiye'sinde 10 bin tl dudak uçuklatan bir para mı?
Ben bu rakamların saçmalıktan öteye gitmediğini düşünüyorum kim nasıl planlıyor bilmiyorum ama 7 bin liranın üzerindeki bir para nasıl yoksulluk sınırı olabilir. Ne yani millet yoksul olmamak için 10-15k maaş mı alması lazım.
Yoo.
10 binlira aylık kazancı olan bir aile düşünelim böyle bir aile abi zar zor geçiniyorum derse ona ne cevap veririz onu sorgulayalım.
Gider = Gelir
Gelir ne kadar artarsa giderinde o kadar artar. Bundandır çift çalışan memurların bile para yok para kalmıyor demesi.
Herkes 10K isteyebilir bu gülünecek bir şey değil.
Kim bilir belki de 10k alsak şuan 1 ekmeğin fiyatı 10 TL olabilir. Bizim ülkede 10k alırsak hiç bir şey değişmez. Bu sene nasıl yaşıyorsan seneye 10k alıp yine aynı şekilde yaşarız.
O bizi kıskanan İskandinav şehirlerinde yaşasaydık belki 10k isteyebilirdik fakat evinizde buzdolabınız var hala burada para konuşuyorsunuz çok ayıp![]()
kumar mı oynuyon sddsbbfdfOnu bunu bilmem ama benim maaş birden 30 bin TL oldu ve bu gidişle her gün artıyor akdhjkl.
Pirzola yemek benim için asla bir sorun değil. Siz düşünün ve daha beter olun alfdtukj
Ne kumarı kardeşim okuma yazmanın yokmu maaştan bahsediyorum sjdhkjtghjkumar mı oynuyon sddsbbfdf
Allah bereket versin. Fakire fukarayada yardım et.Ne kumarı kardeşim okuma yazmanın yokmu maaştan bahsediyorum sjdhkjtghj