Herkesi okutmayacaksın

Konu sahibi son olarak 792 gün önce görüldü
Okuma yazma bilmek ayrı, herkesin okuması ayrı..

Herkesi okutmayacaksın

Zaman ve maddi kayıp

500 üniversite değil 30 tane olsun adam olsun, okuyan okumayan belli olsun
ne yapacağım çatak'da üniversiteyi

500 tane olmuş okul okul değil hoca hoca değil .....

sakın sallama onlara değiyor.

Sanayiler Suriyeli çocuk işçi dolu, 10-11 yaşında çocuklar mesleğe veriliyor,
Boyu ufacık ama önce çay dolduruyor, yerleri süpürüyor, sonra yavaş yavaş işe alışıyor, 500-600 civarlarında haftalık alıyorlar,
Mobilya tekstil ayakkabı tesisat her işte varlar, yanlış anlaşılmasın eleştirmiyorum, aksine tebrik ve takdir ediyorum,
Zira hem üretime katkıları oluyor hemde aile bütçesine,
Benim etrafımda bir çok akraba eş dost çocuğu var, çoğu A-sosyal hayatı sanal zannediyor,
Hatta geçenlerde kardeşime bir kaç koli eşya götürdüm kendi yeğenim 17 yaşında, koli ağır diye alıp dairelerine götürmedi, a dayı ben nasıl götüreyim koca koli dedi,
Onun yarısı kadar elemanlar o koli nin iki kat agirini kaldırır da götürür de, ama çocuk birşey görmemiş, bunu kardeşime espiri olarak söylediğim de, abi çocuk o koliyi nasıl kaldırsın dedi,!

Yarın bu çocuk evlenecek 10 kiloluk koli yi kaldıramayan biri evliliğin yükünü nasıl kaldıracak, kısaca yeğen den örnek verdim ama toplumun çoğu böyle,
Çocuklarımıza tapiyoruz resmen ( Allah korusun) çocuklar hayatı internet sosyal medya sanıyor, sonra hayatta zorluklarla karşılaşınca baş edemiyorlar,
Akrabam var 30 küsur yaşına geldi hala okuyup iyi bir yere atanacağım diye çalışıyor, ömründe hiç para kazanmadi bu arkadaş, evlense evlenemiyor,

Çocuklarınız illa okuyacak diye bir kural yok, sanat a verin mesleğe verin, çocukların akıbetini kurtarın.

Selametle.

Fahrettin Osmanlı

Aynen çok doğru.
Bu memleketin sol bek e de ihtiyacı var!
Hala milli takımda caner oynuyor :(

okumaya hazır layık ve istekli kişiler okutulmalı - insanlar derece derece olmazsa herkes doktor olsa birbirine iş gördürecek adam bulamazsın -- karar vericiler okumanın ne manaya geldiğini bilmediklerinden ve gerçekten oyalamak için KKB de bile güya okul açıp, gel oku ne olursan ol gel ister sıfır puan al ister alma gene gel diyorlar - eğitimin kalitesi düşünce eğitimcininde düşüyor eğitileni düşünmeyelim bile - üniversiteli kıymetli olmalı parmakla gösterilmeli ki değeri anlaşılsın - areyde de tıp açılmaz

gençler okutuyoruz diye uyduruk şekilde oyalanıp zamanları çalınmamış olsa bir baltaya sap olurlar oyalanacak şey bulurlardı -- çalışan sistemi kurcalamamak lazımdı -- şimdi uyduruk okulllardan diploma alıp suriyeli zamanımızda çırak ama ilerde usta olacak yaratıkların önünde el pençe divan duracaklar benden söylemesi

Herkes okumalı. Okumayan toplumlar gelişemez. Peygamberimiz hayatı boyunca cehalet ile savaştı. Cehaleti okul kaldırır. Her okuyan da tıp okumuyor. Öğrenilecek çok şey var. Sen de oku.

İnsanın içinde varsa okumak zaten okur. Ha ben okumayacağım derse gider akşama kadar sürter sağda solda

Gençlerin becerilerini,yeteneklerini köreltmek,sokakları boşaltmak için açılıyor bizim okullar.Adamlar cahilleri yönetmek daha kolay demiyorlar mı?

Bence de mesleki isleri hafife almamali.

Yanılıyorsun @Manisa pomak

Esas sanayide çalışabilmek için düzgün bir eğitim şart. Senin demek istediğini anlıyorum ama bunun için doğru yol gençleri okutmamak değil, mesleki eğitim veren kurumları elden geçirip bu kurumların kalitesini artırarak iş hayatına hazır bireyler yetiştirmek gerek. Bugün, bu ülkedeki en kritik kurumlar meslek liseleri ve meslek yüksek okulları bence. İşin kötü yanı her iki düzeydeki kurumlar da rezalet bir vaziyette. Bunlara gereken önemi verip gençlere de bu mesleki bilinci aşılarsak eğitimin en büyük sorunlarından birini çözmek için devasa bir adım atmış oluruz. Ancak bunu yapmak yerine kan emici patronlara göz yumup rezalet eğitim kurumlarımızın gençleri köreltmesine seyirci kalıyoruz.

Yanılıyorsun @Manisa pomak

Esas sanayide çalışabilmek için düzgün bir eğitim şart. Senin demek istediğini anlıyorum ama bunun için doğru yol gençleri okutmamak değil, mesleki eğitim veren kurumları elden geçirip bu kurumların kalitesini artırarak iş hayatına hazır bireyler yetiştirmek gerek. Bugün, bu ülkedeki en kritik kurumlar meslek liseleri ve meslek yüksek okulları bence. İşin kötü yanı her iki düzeydeki kurumlar da rezalet bir vaziyette. Bunlara gereken önemi verip gençlere de bu mesleki bilinci aşılarsak eğitimin en büyük sorunlarından birini çözmek için devasa bir adım atmış oluruz. Ancak bunu yapmak yerine kan emici patronlara göz yumup rezalet eğitim kurumlarımızın gençleri köreltmesine seyirci kalıyoruz.
Makine mühendisi olup ölçü aletlerini bilmeyenler var diyorlar gerçek mi bu

Yazısını paylaştığın zat her kimse kendisi de okumamış anlaşılan. Yazar olduğunu iddia eden biriniin "Birşey , bir kaç" şeklinde hatalar yapmasını bir yana bıraksak bile, çevresinden referans aldığı kıyaslama verileri hakkında hiç kafa patlatmamış.
Mesela 30 yaşına gelmiş akrabasının hala atamamış olmasını diline dolamış ve atanamadığı için aslında okumaması gerektiğini ima etmiş ama o kişinin bir üniversite bitirip de yetkinlik kazanmasına rağmen neden mesleğine başlayamadığını sorgulamamış hiç.
Sistemin sakatlığı hakkında tek bir cümle dahi kurmamış, sistemin kurbanı olan kişileri suçlamış yani.

Tam bir sistem adamı ve kendisi de bu sakat sistemin ürünü maalesef. Ne muhakeme yeteneği edinmiş, ne de sorgulayıcı bakış açısına sahip; sığ çıkarımlarla sistemi değil, kişileri suçlayarak kendi dünyasında çırınıp duruyor.

Çocuk işçilerle ilgili durumu takdir etmesine hiç girmiyorum, o konuda tabir-i caizse tüy dikmiş.

Geri