Sanayiler Suriyeli çocuk işçi dolu, 10-11 yaşında çocuklar mesleğe veriliyor,
Boyu ufacık ama önce çay dolduruyor, yerleri süpürüyor, sonra yavaş yavaş işe alışıyor, 500-600 civarlarında haftalık alıyorlar,
Mobilya tekstil ayakkabı tesisat her işte varlar, yanlış anlaşılmasın eleştirmiyorum, aksine tebrik ve takdir ediyorum,
Zira hem üretime katkıları oluyor hemde aile bütçesine,
Benim etrafımda bir çok akraba eş dost çocuğu var, çoğu A-sosyal hayatı sanal zannediyor,
Hatta geçenlerde kardeşime bir kaç koli eşya götürdüm kendi yeğenim 17 yaşında, koli ağır diye alıp dairelerine götürmedi, a dayı ben nasıl götüreyim koca koli dedi,
Onun yarısı kadar elemanlar o koli nin iki kat agirini kaldırır da götürür de, ama çocuk birşey görmemiş, bunu kardeşime espiri olarak söylediğim de, abi çocuk o koliyi nasıl kaldırsın dedi,!
Yarın bu çocuk evlenecek 10 kiloluk koli yi kaldıramayan biri evliliğin yükünü nasıl kaldıracak, kısaca yeğen den örnek verdim ama toplumun çoğu böyle,
Çocuklarımıza tapiyoruz resmen ( Allah korusun) çocuklar hayatı internet sosyal medya sanıyor, sonra hayatta zorluklarla karşılaşınca baş edemiyorlar,
Akrabam var 30 küsur yaşına geldi hala okuyup iyi bir yere atanacağım diye çalışıyor, ömründe hiç para kazanmadi bu arkadaş, evlense evlenemiyor,
Çocuklarınız illa okuyacak diye bir kural yok, sanat a verin mesleğe verin, çocukların akıbetini kurtarın.
Selametle.
Fahrettin Osmanlı