Herkes öldürür sevdiğini

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
HERKES ÖLDÜRÜR SEVDİĞİNİ

Oysa herkes öldürür sevdiğini,
Kulak verin bu dediklerime

Kimi bir bakışıyla yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözlerle,

Korkaklar öpücük ile öldürür,
Yürekliler kılıç darbeleriyle!

Kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimileri yaşlı iken öldürür;

Şehvetli ellerle öldürür kimi
Kimi altından ellerle öldürür;

Merhametli kişi bıçak kullanır
Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur.

Kimi aşk kısadır, kimi uzundur,
Kimi satar kimi de satın alır;

Kimi gözyaşı döker öldürürken,
Kimi kılı kıpırdamadan öldürür;

Herkes öldürebilir sevdiğini
Ama Herkes Öldürdü Diye Ölmez ..

Oscar WILDE

Başlığı gorunce aklıma gelen satır

"Herkes öldürür sevdiğini,
En fazla da,
En çok seven öldürür"

Biraz anlamsız oldu da içeriği ile ilgilendim bir anda ben.

Teşekkürler ÇiMeN

canım başlık öyleydi bende öyle yazdım :S gözlerine yoruuna sağlık canım teşekkür ederim

ben çok sevdiğim kedimi boğmuştum, o hazzı anlatamam :S

Ezel dizisindeki o sahne geldi aklıma,paylaşım için teşekkürler Adminem.

yüreğinize sağlık üzeldi

canım başlık öyleydi bende öyle yazdım :S gözlerine yoruuna sağlık canım teşekkür ederim

Ay canım benim yanlış anladın, ben saçma derken kendi yazdığım şiirle ilgili demiştim :kiki: Hani saçma cümleler kurdum diye başlığa uyduramadım diye :kiki: Dedim bari kendiminkini bırakayım da gerçek şiirin içeriği ile ilgileneyim :kiss:

Yoksa paylaşımına sağlık Canım benim :cici: :srl:

Ay canım benim yanlış anladın, ben saçma derken kendi yazdığım şiirle ilgili demiştim :kiki: Hani saçma cümleler kurdum diye başlığa uyduramadım diye :kiki: Dedim bari kendiminkini bırakayım da gerçek şiirin içeriği ile ilgileneyim :kiss:

Yoksa paylaşımına sağlık Canım benim :cici: :srl:

seninde yorumuna yüreğine gözlerine sağlık canım benim :srl: :kiss:

Turkiye de tuncel kurtizle unlense de..
Oscar wilde nin es cinsel oldugu gercegini kabullenmemi zorlastiriyor bu siir arkadaslar.

Reading Zindanı Balad'ının en sevdiğim bölümü... Oscar Wilde hapishanede bulunduğu dönemde eşini öldüren bir mahkumdan esinlenerek bu şiiri yazmıştır.

Reading Zindanı Balad'ının en sevdiğim bölümü... Oscar Wilde hapishanede bulunduğu dönemde eşini öldüren bir mahkumdan esinlenerek bu şiiri yazmıştır.

Yalniz ramiz dayi oyle okudu ki siiri benim algilarim ruhen bi olum gibi dusundu.
Herkes sevdigini ruhen oldurur yok eder. Bunun bedenn bi olum gibi dusunmemistim. Belki de o zaman oyle dusunmek istedim:/

Oscar Wilde'ın hapishane öncesi ve sonrası eserlerinde bariz farklılıklar var. o parıltılı yaşam sona ermesinden olsa gerek :) hele De Profundis diye lord alfred Douglas a yazdığı bir mektup var ki :)

Geri