Herkes okumalı

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
10427365_765787203486099_5984306093325314758_n.jpg

Dişi aslan avladığı ceylanı yemeğe başlarken karnında yavrusu olduğunu fark eder. Yavruyu ölmüş ceylanın karnından çekip çıkarır lakin iş işten geçmiştir yavru çoktan ölmüştür. Annesi ölmüş yavruyu yere koyar ve ağır adımlarla bir kenara çekilip yere uzanır. Bu fotoğrafları çeken fotoğrafçı uzun süre aslanın hareketsiz kalmasından şüphelenir ve cesaretini toplayarak aslanın yanına yaklaştığında onun öldüğünü görür. Sonradan aslanın ölüm nedeni için karnını yaran veteriner kalbinin patlayarak parçalandığını tespit eder….Bu fotoğrafı gördükten ve altındaki bu bu yazıyı okuduktan sonra anladım ki; Aslan yürekli olmak, gücüne dayanarak senden zayıfların hayatına kast etmek değil; masum bir annenin yada bir yavrunun ölümüne sebebiyet vermiş olmanın üzüntüsüne yüreğinin dayanamaması demekmiş.

Bu yüzden hayvan dediğimiz o varlıklar, insanlardan binlerce kat daha iyiler.

siz de inandınız mı buna

Bizzat şahit olmadım elbette ancak böyle bir şey olasılık dışıymış gibi yorum yapmanızda çok mantıksız.Hayvanlarında psikiyatrik yapısı mevcuttur,Her ne kadar Türkiye gibi hayvan saygısında da çağın gerisinde kalmış bir ülkede 'Hayvan psikiyatrisi' ya da 'Etoloji' kürsüsü olmasada,yada çoğu veteriner fakültesinde (Türkiye'de) zorunlu ders yerine seçmeli ders olarak okutulsalarda var.Hayvanlarında psikiyatrik yapıları/hastalıkları var.Yavrusunu kaybettiği için depresyona girip zayıf düşüp ölen atlar,aşırı yarış stresinden midesi patlayan atlar yada intihar eden yunuslar yada kaza geçirdiği için psikopatlaşıp saldırganlaşanlar...Niceleri.Nasıl ki bizim ruh sağlığımız fiziksel sağlığımıza etki ediyorsa,Aynı şey hayvanlar içinde geçerlidir.Sevgilisine kavuşamadığı için sıkıntıdan ciğeri patlayan bir kadın biliyorum.Hayvanların IQ'su insanların kine denk değil elbette.Ancak bu durum onların ruh sağlığının olmadığını göstermez.Türkiye'nin işin doğrusunun bu olduğunun,hayvanların birer robot olmadığını öğrenmesi bir hayli vakit alacak evet ancak ben ümidimi koruyorum yine de.

Evet böyle şeyler olabiliyor. Buna benzerini Tv'de seyrettm.

Oy Kurban Olurum. Hayvanlar Konusunda cok Duygusalim Bugun Belgeselde Aslan yavru ceylani yedi ben Agladim o Yerken :(
Birde Bana Duygusuz Tas kalpli Derler. icim Parcalandi Valla. Hem Boyle Seyler Sacmalik degil hakikattir. Asil sacmalik Sizin Hayvanlara olan Yaklasiminiz..

mesaj verme konusunda gerçekten başarılı ve etkileyici teşekkür ederiz ama hikaye kurmaca

bence o ceylanı yemediği için açlıktan ölmüştür mal aslan doğanın kanununa karşı mı çıkılır. tatava yapma ye geç.

Olmaz demeyin arkadaşlar..
Hayvanlar aleminde akıl dışı çok işler var.

Ne çok hayvan bilim uzmanı varmış arkadaş :)
Sanki her şeyi bilirler gibi konuşmuşlar.

Geri