Her yıl ramazan ayı öncesi gelen zamlar

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
yüzde 90'ı müslüman olan, LGBT karşıtı, ezan dinmez-bayrak inmezci yurdum esnafının her yıl ramazan ayı öncesinde yaptığı zamlardır.
bazı şerefsizler de vardır ki ramazan ayından birkaç hafta önce küçük bir zam yapıp ramazan gelince tekrar zam yaparlar.

mesela mülki islam'ın kilidi, gözümüzün nuru erzurum'da düzenli olarak yemek yediğim lokanta yemeklere 5'er lira zam yapıp 110 tl'ye yediğim menüyü 130'a çıkartmış. e dedim abi ramazanda menüler nasıl olacak. börekli menü 250 tl böreksiz menü 230 lira olacak dedi.

oo dindar fırsatçılığı, alırım bir dal. islamiyet aslında bir din değil, din sosuna bandırılmış arap milliyetçiliğidir. ahlak için din gerekli mi değil mi tartışması modern ve çağdaş ülkelerin çoğunda iki yüz sene evvel son bulmuştur. yani dindar bir toplum diye ahlak beklemek çok gereksiz beklenti olur, kör tuttuğunu yapıyor bu ülkede.

Son düzenleme:
Camide Sabah namazında 3 tane 70 yaş üzeri ögle namazında 10 yatsı namazında 20 .dindar bir ülke değiliz. Dindar dinine bağlı bir millet degiliz diye
elestirebilirsiniz söyleyebilirsiniz. Ama dindar bir millet olduğumuzu söyleyemezsiniz. hacca gidenlerin çoğunluğu 60 yaş ve üzeri . Cami yaptıranların yaş ortalaması bile 50 yaş ve yukarısı . 50 yaş ve yukarısıni yok et camilerde imamlar işsiz kalır

Son düzenleme:
Ramazan da oruç tutmadığı için ilk dayak hangi şehirde gerçekleşecek acaba

Saygı kültürünü kaybettik. İnsanlar arasında cinayetin sebebi saygısızlık. Gazetelerin 3 .sayfalarini okuyoruz . Hep laf sokmaktan birisine hakaret etmekten sınırları gecilmesinden oluyor. Müslüman hristiyan musevi olmayabilirsin .amma sınırını hudutunu bil. Bilmezsek malesef bildiriyorlar karşındakini insan olduğunu bil. Ona göre davran

Ramazan öncesi zam olması bir tarafa her hafta fiyatlar değişiyor ve iki hafta önce aldığımızı kar sayıyoruz.

enflasyonun iki haneli olduğu zamanlarda kalan zamlar. şimdi enflasyon 3 haneli rakamlarda yani bir aldığım şeyi ikinciye aynı fiyata alamadığımız günler.

yani özet olarak ; nerde o eski ramazanlardan önce yapılan zamlar

millet olarak açlık sınırının altında yaşıyoruz ya, bunun oruç yönünden dinen bir tartışılması gerekiyor.

Iyide hep zam var. Birsey almaya gidiyorum haftaya zam yapacam haberiniz olsun diyor. Ramazan 1 ay.. diger 11 ay hersey yolundami? Islama karsi zorbaliginiz igrenc

Firsatciligi,vicdansizligi ve dahi kotu ekonomi ve becereksiz siyasetcilerin sebep oldugu olaylari,islamiyete baglamak dogru bir bakis acisi degil.Ozu bilinmeyen dinlerde dahi adalet her dem ilk ogretilerden biri olmustur.

Ben inancli bir kisiyim ama ticarette,durust inancsiz bir taciri sozde musluman ama dolandirici bir tacire tercih ederim.Islamin hic bir ogretisin de ye,ic,dolandir,oldur,vur diye bir emir yoktur.Bunlara sebep olan insanliktir.Bilakis dogrulugu emreden bir din oldugu gece gunduz gibi orta da.Bence konuyu ele alirkan din uzerinden degil de,ekonomik tedbirsizlik ve yanlis yonetilen sistem uzerinden elestirmeliyiz.

Geri