Her yemek videosunun altına eldiven ve bone nerede yazanlar

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Bunlar tarikat arkadaşlar, nasıl bir topluluksa her yemek konusunun altında varlar..
Tamam kardeşim en temiz sensin, en hijyenik kişi sensin, her şeyin en iyisini güzelini sen yaparsın, sen her şeyi bilirsin.
Ağızlarına dolamışlar kaç rupi, hoş geldin hindistan..
Kendilerinin mutfağını da görsek keşke..

Geçen bir arkadaş uzun uzun “el lezzeti “ denilen şeyin aslında herkesin elindeki özgü bakteri ve mantarlar olduğunu anlattıydı.

İnanırım. Salaş yerlerin yemeklerinin daha güzel olması, salaş yer ünlenince eldiven taktıklarında tadının bozulması da bundan olabilir.

Teoride herkes mükemmel de pratikte öyle olmuyor.
Eldiven plastik zararlı hem :/

YEMEĞİ ERKEK YAPIYOSA YA YAPARKEN GÖRMEK İSTEMEM YA DA ELDİVEN TAKSIN

mutfak önlüğünü daha çok ararım.

Geçen bir arkadaş uzun uzun “el lezzeti “ denilen şeyin aslında herkesin elindeki özgü bakteri ve mantarlar olduğunu anlattıydı.

İnanırım. Salaş yerlerin yemeklerinin daha güzel olması, salaş yer ünlenince eldiven taktıklarında tadının bozulması da bundan olabilir.
Öyle tabii.. el lezzeti denilen şey bu tam olarak..
Zaten sokak lezzetleri seven insanlar, eldiveni sorun etmez :)
Şapur şupur gömer.

Boş zamanlarımda Instagram da yemek videoları izlerim genelde. Yine izlediğim birkaç videonun altına eldiven ve boneciler gelmiş.. birisi de şey yazmış, o eldiven g*tune girsin.. bıktık sizden ya demiş ahah.
Ulan acayip hoşuma gitti.. nasıl ayar oluyorum şunlara var ya.

oturarak
her şeyin en iyisini yapma dönemindeyiz
he he deyip geçin

Eşimle Amasra’dayız. Balık yiyeceğiz. Keşfediyoruz meydanı. Bir yer bulduk. Çok güzel bir mekan. Biraz rustik. Ama talihsizlik ki Mutfak penceresini gördüm, adamlar bonesiz eldivensiz tavalık hamsileri ayıklıyordu ve bu beni çok tiksindirdi. (Belki de adamların eli benimkinden temizdi, bilemeyiz kfjd) Eminim farklı mekanlarda da bu böyledir ama göz görmeyince gönül katlanıyor. Başka bir yere yöneldik. Yani insan bilmediği ve çoklu üretim yapılan yerlerin hijyeninden asla emin olamıyor, dışarıda yemek yiyorsak da bunu zaten gözardı edeceğiz. Her işletmenin mutfağını göremiyoruz.
Evde yapılan yemeklerde eti tutmak, köfte yapmak dışında eldiven kullanmıyorum. Bu da hamilelikten kalma bir alışkanlık, çiğ ete dokunmamak öneriliyordu toksoplazma sebebiyle. Sonra böylesinin daha iyi hissettirdiğini fark ettim ve artık bu tarz işler için gıda eldiveni kullanıyorum.
Evde eş dost tarafından yapılan yemeklerin hijyeninden pek şüphe etmiyorum. Yerim, bone mone de aramam jfjf

Eldiven ile insan neye dokunduğunu his edemiyor. Ölçü tutturamıyor. Ben el ve göz kullanırım ölçek olarak. Bu da bazen aynı yemeğin tadının başka bir seferinde biraz farklı olmasına sebep olabiliyor.

Ve çok önceden yaşadığım bir olay var.
Muhtemelen artık orada başka binalar vardır. Antalya merkezde iyi rüzgâr alan bir yer vardı ve bazen oraya giderdim. Bir gün Tavuk kızartma söyledim, afiyetle yedim ve sonra ellerimi yıkayım diye lavabouya gittim. Lavabo yok. Garson olacak herif servis yapmadan önce oraya girmişti ve ellerini yıkamadan, çıplak eli ile tavuğu kesip tabağıma koymuştu. Bir daha oraya gitmedim. O gün de midem bulandı tüm gün. Belki daha önce de yazmışı olabilirim. Bâh

O yorumlari yapanlarda ayni espiriyi bir birbirinden gorup yapiyorlar ben de tilt oluyorum.

Simdi el lezzeti diye bir sey var harbiden.
Ustelik bazi insanlar pis elden yemeyide sever.. Saka degil

Video var , adam sanayide tantuni yapiyor adanada ve baya kirli tezgah vs
Yahu oradan yiyen adam bundan sikayetci degil.
Ayrica adam sanayide calisiyor eli yuzu kir pas icinde..
Adamin zaten hayati kaymis hijyenemi bakacak.
Bir damak zevki var onudami hayat elinden alsin!

Altina bir suru yorum geliyor kac rupi , hindistan bilmem ne...
Ulan yiyenler sikayetci degil , siz yemiyorsaniz yemeyin...
Ben de hayatta yemem. Ama adam pis yerden yemeyi seviyorsa engel olamam...

Yok öyle bişi. Salaş yerler malzeme kötü olduğu için baharata tuza yağa salcaya abanir. O kadar sosla mukavva da lezzetlidir

Hmm. Bizim head chef bu.
Cevaben bana diyorsunuz da sizinki nerede der molaya çıkarım.

Şaka şaka. Yes chef derim.

Ne demek zaten yemek yemeyecegin yeri eleştiremezsin, onun müşterisi memnun. Keranenin ne müşterisi memnun. Torbacının da. Doğru mu yani bunlar. Ayakkabı mi la bu önce deneyimleyip sonra kullanıcı yorumu yapacaz. Beni delirtmeyin

Kral gibi'nin "salas mekan" bolumunu izledin mi?

bazısı eldiveni çok yanlış anlıyor
aynı eldiven 1 hafta takılıyor adam gtnü bile eldivenle yıkıyor
şu hijyen olayını anlamadık bir türlü

Bir kisiyi israrli tavrindan dolayi (kac yillik y
ustayim ben boyleyim kafasi) isten cikartmisligim var.Bu zamana kadar kaç kişiye fırça kaymış, tutanak tutmusumdur hatirlamiyorum. Bunlara yönelik eleştirileri abartı bulan bence de Pakistan'a acilen gidebilir. Çok yerinde bi oneri.
Mesela yogurdu da kirmizi et deposuna koyamayiz, ya da kirmizi eti de tavuk deposuna koyamayiz birbirlerine uzak da kalsalar yasak,ciddi cezası var. Difrizini tıkış tıkış karman çorman dolduran sizlere sorsak aaa ne geregi var sacmalik dersiniz. Simdi HIVin de vaginal yolla bulas olasiligi virüs yükü de düşükse kanama makro-mikro olmadiysa az, korunmasak da olur mu diycez. Tuketici olarak size fayda olarak dönme potansiyeli olan davranislari teşvik edin,onemseyin. İşletme sahibi buna önem versin ki arka plandaki bizleri de daha çok desteklesin kararlarimizda.

Geri