Her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyor musunuz, yoksa olaylar olduktan sonra nedenler mi buluyoruz?

• Kullanıcı Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyor musunuz, yoksa olaylar olduktan sonra nedenler mi buluyoruz?

İnanmak ya da zannetmek gibi eylemler şüphe içerir. Elbette her şeyin bir nedeni vardır ancak bizler bazen sonuç ile karşılaşmadan nedenleri göremeyebiliriz.

Her şeyin nedenine mantıksal açıdan ulaşmak mümkün değildir ancak yine de bir nedeni olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yaşanan bir şeyin nedeni temelde insanın kendisidir. “İyi düşün iyi olsun, kötüyü çağırma, ay ne şom ağızlısın vb” ne derseniz diyin… O an düşüncende yoğunlaştırdığın ve farkında olmadan içselleştirdiğin bir şeyi şimdi ya da yarın ama bir zaman sonra yaşarsın. En basitinden en zoruna ne olduğunun bir önemi yok. Her şey özünde yaydığın enerjiyle bağlantılı. Bu yüzdendir “neden sensin” demem.

Herkes İbrahim olmak ister ama kimse de ateşe atılmak istemez.

Her şeyin, her derdin, başıma gelen her musibetin bir nedeni ve karşılığında ödediğim bir bedeli vardır. Ne mutlu, Allah beni unutmuyor.

neden sonuç ilişkisi diye bişey vardı
nedensiz de sevilir diyordu teoman

canım hangisini isterse öyle yapıyorum

İnanıyorum evet zemin her zaman önceden hazırlanır kişiler gerekli yerlere konuşlanır hikaye hazırdır ve start verilir

Gerçek hayattan bir örnek vereyim. Bir kaza yapmıştım, çünkü hızlıydım. Bunu öngörebiliyor olmalıydım ama işime gelmedi.

Muhakkak bunu sormanın bir nedeni var değil mi? Sanırım mesaj yerine ulaşmıştır Saygılarımla...

Nedeni var mı bilmiyorum ama bir şekilde olaylar zinciri oluşuyor . Matrixte kahin şeker uzatıyor ya neoya o sahne açıklıyor sanki bu soruyu.

Borsa için ikincisi. Bişi olur, götten bahane bulunur.

Geri