Her Şeyi Çok Bildiğini Zanneden İnsan Modeli

Konu sahibi son olarak 2427 gün önce görüldü
Enteresan yaklaşımları vardır.Bilgi sahibi değildir ama fikir sahibidir .Benim nazarımda bu tür insanlar la uğraşmak vakit kaybından başka bir şey değildir
** Kör Cahil

Güncellemesi geçikmiş bir modeldir.

Çok bilmediğinin gösterilmesi gereken insan modelidir. Laf yapıştırmaya müsait model.

Tanıma uyan tipi tarif etmek gerekirse bilmediği konularda saçmalama potansiyelini daima saklı tutar.

Kibirli, kendini beğenmiş ukala insan tipleri.
Uğraşılmaz öyle tip insanlardan.

ellerinden tutmak gerekir, anlamaya calismak gerekir.

"Herşeyi bildiğini zanneden" diye herhangi bir kişiyi yaftalamak
için her konuda bir birikime sahip olmak gerekir. Yaftalamayı, şekillendirmeyi çok seviyoruz gerçekten. Bu 'eleştiriyi' hangi vasıfla yaptığımız ise her zaman kimsenin göremeyeceği bir parantez içinde saklı kalıyor...

Bu tipler mevcut olmakla beraber her şeyi bildiğini sanan insan modellerine hiç bir halt bilmediği için tahammül edemeyen modeller de mevcuttur ..

Her şeyi çok bildiğini zanneden insanlardan nefret ediyorum ama ben onun her şeyi çok bilmediğini bilebiliyorum!?

Nasıl mı? Tabi ki kendi öznel görüşümle!!

Dipnot: Başkasına hiçbir şey bilmiyorsun demek, her şeyi bildiğini zannetmekten daha beter bir kibir göstergesidir.

Edit: Oldum olası şu "... insan modeli" tarzı başlıklardan hoşlanmamışımdır, bu vasat ekşi sözlük geleneğinin burada da bulunması ayrı bir nahoşluk.

Karsi tarafin hic biseyi bilmedigini iddia etmekle yarisir bi dusunce

Bilgiyi paylaşan değil fikrinin kesin doğru olduğunu savunan model. Bilgi değişebilir iletişime açtıkça büyür farklı yön alır herşeyi bildiğini varsaymak ise baskın kişilik, insanları biat etmeye yorlayan karekter şeklidir.

Geri