her şeyi ciddiye alıp hiçbir şeyi başaramayan tip

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
düşünür, tartar, analiz eder.
sonuç hem aynı hiçbir şey olmaz ama çok şey hissedilir.
kıl olurum böyle tiplere, madem hayalin var ciddiye aldın uğraşsana.
olmayınca denedim olmadı desene.

Koşulların kurbanı da olabilir ayrıca kime göre başarısız?

Başarının ölçüsü, başkalarının biçtiği değer değildir. İnsanın hayatta ne kadar iyi işler yaptığına, kimlerin yaşamına olumlu-olumsuz etkisi olduğuna bakmak gerekir. Mesleki başarı bir insanı aynı zamanda çok iyi bir insan yapmaz. Önemli olan hakikattir.

Son düzenleme:
Mükemmelliyetçilikten kaynaklanan bir durum bence.

icraat yoksa lafta boş benim için

Her şeyi tiye alıp hiçbir şey başaramayan tip" var. Adı Mastor, az vuruk, fena değil, yüzüne yüz verirsin, işte tipi kavruk, biraz fazla eli açık, içer durmaz susmaz yatmaz uyumaz.

Osman. Ofsayt Osman. Tüm hayatı ofsaytta geçti.

Başarmaktan çok hazırlık aşamasında oyalanmaktan haz alıyordur.

Her şeyi tiye alıp hiçbir şey başaramayan tip" var. Adı Mastor, az vuruk, fena değil, yüzüne yüz verirsin, işte tipi kavruk, biraz fazla eli açık, içer durmaz susmaz yatmaz uyumaz.

Osman. Ofsayt Osman. Tüm hayatı ofsaytta geçti.
Harbiden ha ofsayt osman gibisin;

ölecekmiş ölmesin dedim. bir can kurtulsun dedim. bütün o hayatımda "ofsayt" dediler, birr şeye yaramaz sümsük dediler, varsın gene desinler dedim. hayatımda bi defacık bir kız sevdim, onu da kaybedeyim dedim. hayatımda bi kerecik bi şeyi kazanıcak oldum onu da kaybedeyim dedim tek bi can kurtulsun dedim çocuğu kurtarıcak kadarını aldım üst tarafına el sürmedim fena mı oldu? sizler.. hepiniz.. hepiniz.. hepiniz hakem olun abiler. yaa bu maç be, tıpkı bi maç. ama böyle hayat sahasında oynanıyor, oyuncuları bizleriz, topumuz da namusumuz, vicdanımız, insanlığımız. ben.. ben osman. ofsayt osman. söyleyin be.. allah rızası için söyleyin be. gene mi atamadım golü haa? bu da mı gol deği be? göl mü?

+ gol..

- bu da mı gol değil bee?

+ gol yavrum gol.

- bu da mı gol değil? adaletine, insanlığına krban olayım hakim bey bu da mı gol değil?

+gol. (ama bunu hakim söyler.)

Ciddiyet ile başarı arasında kurulan korelasyonu anlamadim.

Ufak tefek isler bile ciddi ciddi planlanarak yapiliyordur.
Ama ivir zivir detaylarda boğulurken isler yürümüyordur.
Yürüse bile sonuca ulaşmadan hevesi kaçıyordur.
Benim bu.

Ben ciddiye alip da, basaramayan insan görmedim.

İcraati yoktur,lafını eder.
Ama ciddiyetin kişiyi başarıya götüreceğini zannetmek? Heheh.

malumunuz bizim öyle sorunlarımız yok
elhamdülillah

Benden bahsedilmis

Başarı dediği şeye,kuduz bir köpek gibi aç olması gerektiğinin farkına varamamış tiptir.
Bir an önce iştahlanması dileğimle.

Geri