Her şeye rağmen, bu dünyaya gelmek ister miydik?

• Kullanıcı Mastor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Hep düşünmüşümdür. Daha ceninken veya olmadan bile, sorulsa, bu dünyaya gelmek ister miydik?

Ben istemezdim. Çok netim bu konuda.

Siz? Anne baba olayına girmeyin, onları bilmiyorsunuz dahi... İster miydiniz bu dünyayı tecrübe etmeyi?

Evet. Ve hep yaşamak isterdim. Her şeye rağmen.

Keyifli bebeğim.

Böyle bir konuya vakıf oluyorsak , ve seçim şansımız varsa aynı soruyu milyar kez sorsalar yinede gelmek istemezdim.
Ama şimdi şöyle birşey daha var , seçim şansı bize bırakıldı ve dünyaya gelmek istemedik buraya kadar çok güzel.
Ruhen varlığından haberdarsın , ya sonrası ?
Neyi yada nereyi tercih edeceksin

Belki baska bir alemde olurduk.
Kesin bir yerlerde olurduk.s
Future II deyiz mesela.Görürsünüz.

Dünyaya gelmeyip ne yapacaktık ayol?
Yaşayacağımız varmış.

Bazı tecrübeler kötü sonuşlar doğursada yapmak ve o anları yaşamak zevk verir.misal ben bazı günahlara karşı koyamıyorum işledikten sonra hep bu sondu diyor devamında yine yapıyorum.Ben şöyle düşünüyorum hangi insana sorulursa sorulsun hayatı kötü tecrübelerle geçse “dünyaya geri dönmek ister misin” dense eminim aynı elekten tekrar geçmek isteyecektir.Hayat ve yaşamak aslında çok güzel sadece yeterince zengin değiliz

Nasıl başka gezegen ya da ölümden sonrasını merak ediyorsak mutlaka dünyaya gelmenin de nasıl bir şey olduğunu merak eder ve gelirdik. Olumlu-olumsuz koşulları baştan bilsek bile, henüz deneyimlemediğimiz için yine de ürkütücü gelmezdi.

Tabi ki isterdim.
Ne kadar kötü , olumsuz ve haksız şeyler yaşanırsa yasansın, bence herkes isterdi.
Çünkü iyi şeyler de var :) mutlu olduğun , huzurlu olduğun zamanlar ağır basıyor bazen.
Seviyorsun, seviliyorsun. Tabi ki çevresel faktörler yüzünden endişe ediliyor ama sonuçta hiç bir şey bilmiyorsun :d

Kesinlikle bilinçli bir varlık olmayı istemezdim.

ademle havva hata yapmış
bedeli ben ödüyorum
gidince bu konuyu gündeme getireceğim

Sanki sen hic hata yapmadin Karma :p

Evet.
Yaşamak güzel.

Ben soruyu farklı bir algıyla cevaplamak isterim. Bu çağda bulunmak istemezdim. Bu konuda çok netim.

aklıma kefernahum filmini getirmiş başlık..... yaşayacağım coğrafyayı seçme şansım olsaydı evet isterdim.......

s-453cae0e37721d4461630f95843921a0ab339108.gif

Dogru cümleleri kullanamaya bilirim ancak.
Teorik olarak bu dünyanın işleyişini ve içinde yaşanan onca şeyi bilsem bile pratiğe dökmek ve tecrübe etmek isterdim sanırım. Bir şeylere kesin olarak hayır diyemiyorum.

Şu dünyadan bir gideyim, bir daha gelirsem ne olayım. Bir daha gelirsem ne olurum bilmiyorum artık. Şimdi de ne olduğumun pek bilincinde olduğum söylenemez.
Oğuz Atay.

İnsan olarak değil de, ağaç, çiçek, böcek, hatta fasulye olarak gelsem daha iyi olurdu gibi.

Geri