Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ben kimseye suçlu demedim hareket vb bir şey yapmadan gayet kendimce bir yorumda bulundum,katılırsın veyahut katılmazsın o senin bileceğin iştir.Ben Elhamdülillah Müslümanım görüşüm o yönde olacaktır tabi ki,görüşlerimi de saygı çerçevesi içinde paylaşırım her daim,ateist çok arkadaşım var kimseyi de suçladığım yok herkesin görüşü kendisine.
mesele ilk yaratandan ne olarak geldiğimizdir, insan.. insan olabilmek iyi geceler dostum
Sonsuz sonsuza bölünmez. Sonsuz bir sayıya da bölünmez ve hiçbir sayı sonsuza bölünemez. Sonsuza 1 ekleyerek sonsuzdan daha büyük sayı elde edilemez. Eğer Tanrı kavramını algılayabildiysen ve Tanrı'nın oluşumunun kendisinden olduğunu, yaratılmadığını algılayabildiysen, sana şöyle söyleyeyim; Tanrı kendisinden daha güçlü bir tanrı da yaratır ve başka Tanrı da yaratır. Sonuç ne olur biliyor musun? Yarattığı yine kendisi olur![]()
Yanlış anlamış olabilirim ama şöyle anladım. Tanrı = Sonsuz ve sonsuza bir eklemek sonsuzu verir yani yeni bir Tanrı yaratmak bize yine bir Tanrıyı verir. sonsuz artı sonsuz yine sonsuz. Birbirini yaratma gücü olan Tanrılar eminim ki yok etme gücünede sahiptir. Bu da sonsuz - sonsuz dan belirsizliği verir. Yollar genel olarak belirsizliğe çıkıyor. En başta dediğimiz gibi.
Tanrı belirsizdir zaten ve sonsuz da öyle. Teistler,bunu bizim idrak edemeyeceğimize yorar.
sonsuzu belirleyip 1 ekleyemezsin. Belirleyemediğin birşeyden yine belirleyemediğini çıkaramazsın. Gerçi sonsuz kavramıyla bunu belirlemeye çalışıyoruz, tıpkı Tanrı'yı algılanan kısmıyla adlandırmak gibi...Yaratacağı yeni Tanrı yine aynı Tanrı'dır. Bunu demek istedim...
Allah tanrinin belâsini versin .
tanrının cani cehenneme!
Tanrı (II)
özel, isim, din b. (***)
1. özel, isim, din b. (***) Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Yaradan, Allah, Rab, İlah, Mevla, Halik, Hüda, Hu, Oğan