Her şey tam olmak zorunda!

Konu sahibi son olarak 786 gün önce görüldü
Bir akıntıya kapılmış gidiyoruz, karşı kürek çekmek neredeyse imkansız.
Bilgi çağı, hayat hızlı akıyor, daha biz ne olduğunu anlamadan bin şey değişiyor. Etrafımızda konuşulacak okadar çok konu birikiyor ki onları geçtim kendimize bile yetişemez olduk.

Bu temaşada bizler çırpınıp duruyoruz, çırpındıkça batıyoruz, çırpındıkça yoruluyoruz, yoruldukça başarma şansımız azalıyor ve için kötü tarafı durup dinlenmek hiç aklımıza gelmiyor.

Neden mi?

Çünkü ; Kendimizi proğramlamışız, hayatımızda herşey tam olmak zorunda!

Hayır efendim, böyle düşündüğünüz için tüm bu sorunlar, ve sorunun kaynağı etrafınızda sizden bağımsız yada size bağlı gerçekleşen şeyler değil, tamda sizsiniz.
Evet doğru duydunuz sorun 'sizsiniz'!.

Aklınızın bir köşesine not alın ve uygulayın ; Hayatınızda hiç bir şey tam olmak zorunda değil, siz mücadelesini verin yeter...

Biz sefer ile sorumluyuz, zafer Allahtan...
Vira bismillah deyin, elinizden geleni yapın, olmadı diye yeise kapılıp kendinizi boğmayın...

Hayatınızda herşey tam olmak zorunda değil...

Skipper

Hayatda her seyin tam olmak zorunda hissinin buna neden oldugunu düsünmüyorum.
Toplumun karsisinda bir birey olabilme cabalari,insanin adimlarini süratlandirdi ki, toplumu bu dönemde kolektif birliğe yönlendiren unsurun korkunç bir yaris hali olmasidir.
Bireyselligini kayipetmis,haberi yok bireyin.
Insan zoon politikon bir yaratik der Aristo.

Sen yoksan her sey eksik,sen varsam her sey tamammm.
Neyim varsa alip götürsünler benden
Paylasmaya hazirim inan inan inannnn
Yalniz seni paylasamam

Aha @Alpha yaptigini begendin mi canim?
Girdik arabesk moduna.

Konuya göre durum değişir çünkü bazı konular asla hata kabul etmez ve her şey tam olmak zorundadır. Örneğin bir cerrah ameliyata hazırlanırken her şeyi düşünmesi gerekir, çalışma alanından birlikte çalıştığı ekibine kadar tüm detayları planlamaya mecburdur. Özellikle iş yaşamında, insan yaptığı işi hakkı ile yapmalıdır çünkü başkalarının hatası zincirleme herkesi etkilemektedir.

Kendi yaşam alanında öncelik huzur ise her şey tam olmasa bile sana iyi gelene yönelmek mantıklıdır. Hedef belirlerken asla gerçekleşmeyecek hayallere dalıp da ömür tüketilmez. Gerçekçi ve mantıklı bir bakış açısı ile hayatta her şey tam olmasa bile olabilecek en iyi seviyeye ulaşmak mümkündür.

İnsanları lüks tüketime özendirip bir ömür boyu köle eden sisteme değil de size huzur, mutluluk veren konulara odaklanmak en doğrusu olacaktır.

Yerine göre tam / eksiksiz ancak yerine göre de rahatlık önemlidir ve her konuda mükemmel olmak zorunda da değilsiniz. Önemli olan kişinin başka yaşamlara zarar vermemesidir.

"Biz sefer ile sorumluyuz, zafer Allahtan...
Vira bismillah deyin, elinizden geleni yapın, olmadı diye yeise kapılıp kendinizi boğmayın...

Hayatınızda herşey tam olmak zorunda değil"

Kanka arap yarim adasinda yasasam ben de dunyayi colden ibaret zannederdim. Neden hayatimin tam olmasini istemiyim? Bana ne abi tanrinin fantazilerinden.

Konuya göre durum değişir çünkü bazı konular asla hata kabul etmez ve her şey tam olmak zorundadır. Örneğin bir cerrah ameliyata hazırlanırken her şeyi düşünmesi gerekir, çalışma alanından birlikte çalıştığı ekibine kadar tüm detayları planlamaya mecburdur. Özellikle iş yaşamında, insan yaptığı işi hakkı ile yapmalıdır çünkü başkalarının hatası zincirleme herkesi etkilemektedir.

Yerine göre tam / eksiksiz ancak yerine göre de rahatlık önemlidir ve her konuda mükemmel olmak zorunda da değilsiniz. Önemli olan kişinin başka yaşamlara zarar vermemesidir.
Depreme dayanıksız binalar ve denetimdeki yetersizlikler nedeni ile yaşananlar, yukarıda yazdıklarıma acı bir örnek teşkil etti ne yazık ki...

Geri