Her şey çabuk eskiyor..

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her şey çabuk eskiyor

NE kadar çabuk eskimeye başladı her şey

Arabalar; daha bir yıl olmadan eskiyor, insanlar birbirlerine yenisini gösteriyorlar Oysa dayımın otomobili 1951 Ford çocukluğum boyunca hep yeniydi

Cep telefonları, televizyonlar çabuk eskiyorlar
Evler çabuk eskiyor, semtler çabuk eskiyor, kaldırımlar çabuk eskiyor
Kaç sene giymiştim o ceketi
Her tersyüz edildiğinde cebi yer değiştirirdi Bizim dönekler gibi soldan sağa, sonra sağdan sola, tekrar soldan sağa geçerdi
Ama şimdi eve getirip de giymekte elinizi çabuk tutmazsanız, modası çabuk geçiveriyor giysilerin, “eski” oluyorlar
Ayakkabıların derisinden önce kendisi eskiyor
*
Sözler eskiyor
Papağan gibi herkesin diline düşen yeni sözler çabuk bayatlaşıyor Bir-iki yerde çabuk söylediniz söylediniz Yok eğer geç kaldıysanız söylediğinizde “Bu bayat” anlamında tuhaf tuhaf bakıyorlar yüzünüze
Yüzler çabuk eskiyor
Birkaç sene önce herkesin merak ve hayranlıkla izlediği yüzler kaybolup gittiler
Cem Yılmaz’a artık kimse gülmüyor
Recep İvedik bayatladı
Şarkılar çabuk eskiyorlar
“Gezdiğim dikenli aşk yollarında, elimden bir kırık saz geldi geçti”yi tam kırk yıl söyleyip durmuştu eniştem
Tarkan’ın “Dudu dudu” şarkısını söyleyen yok
Şarkısı da eskidi
Tarkan da
*
Dostluklar
Arkadaşlıklar
Tüketim toplumunda, para karşılığı olmadan, kredi kartı ile her şeyi alıp tüketmek gibi, duygu karşılığı olmayan aşklar da çabuk eskiyor
İsimler koymuşlar; “Yaz aşkları” misal
Bir aylık aşklar, bir haftalık aşklar, hatta bir günlük aşklar
Ve o aşkların üzerine kurulan evlilikler eskiyor, ceketler, ayakkabılar, arabalar, telefonlar, televizyonlar, mutfak robotları gibi
Benim ise canım sıkılır bu eskimelere
Biliyorum
Eskidi kafam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri