Her seçim dönemi yapılan yerli X

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Özellikle AKP döneminde klişeleşmiş bir propaganda tekniği.
Hatırımda kaldığı kadarıyla, geçmişten günümüze yerli otomobil, yerli silah, yerli tank, uçak, uçak gemisi, denizaltı vs diye sürüp gidiyordu. Bir sonrakinde uzay mekiği mi olur yada bir zaytung anketi gibi robot askerler mi olur bilemiyorum. Ancak çoğunlukla oy almak adına bazılarında göstermelik birkaç örnek ile iyi göz boyadıkları da bir gerçek. A haber gibi kanalların bunları şaşalı bir şekilde haberleştirme şekilleri de ayrı bir komedi.

Düstur şu; önemli olan bir şeyin doğru yada yanlış olması değil, inandırıcı olması. Haliyle seçim dönemlerinde bu minvaldeki haberlere çok fazla itibar edilmemesi gerekir.

Gönül isterdi ki yapılsın, ancak gerçek şu ki; bilime düşman bir zihniyet üretemez, ithal eder. Gerçek gerçektir. Gerçek gözümüzü kapatsak dahi değişmeyendir. Bu nedenle sözü edilen konularda dünyanın en büyük ithalatçılarından biri olmamız da eşyanın tabiatı gereğidir.

İki gün önce izlemiştim YES propagandasını. Abartısız söylüyorum 'yoldan' başka bir şey koymamışlar reklama. Sanki evet deyin de bi 5 km tünelde size girsin der gibiydi.

Yine gündeme gelen propaganda.

Erdoğan, 'Dünyada örneği olmayan yüksek teknolojili jet uçak ve denizaltı yapımına başladık.' dedi.

Yeni Akit

Seçime iki ay kala bunu nelerin takip edeceği merak konusu. Yakın zamanlarda bukalemun tank gibi bir takım fantastik söylemler de gündeme gelmişti. Ancak tahminim reisin bor madenleri, topraklardan petrol fışkırması gibi yeraltı kaynaklarına yönelik Konyalı bilim insanları öncülüğünde "keşifler" yapacağı üzerine. Var mı artıran?

Yine gündeme gelen propaganda.

Seçime iki ay kala bunu nelerin takip edeceği merak konusu. Yakın zamanlarda bukalemun tank gibi bir takım fantastik söylemler de gündeme gelmişti. Ancak tahminim reisin bor madenleri, topraklardan petrol fışkırması gibi yeraltı kaynaklarına yönelik Konyalı bilim insanları öncülüğünde "keşifler" yapacağı üzerine. Var mı artıran?

akdeniz de gaz odaları keşfedildi doğalgazdan parayı bulcaz madencisin tüyo ver

Lastik donu yapamayan adamlardan icraat vaatleri. Ya açın şu ülkenin önünü tamam. betondan baska bildiğiniz yok yazık günah.

Yerli halk !
Böyle giderse ülkeden bizler çıkarılacağız gibi , kalacağız ortada piç gibi :O

1b45b51f558e1abdbef5e2df49ebb944.jpg

bir hayal kur
belki gerçek olur

Benim xlere karşı bi alercim var.
Matematik dersinde isledigimiz xlere de takiktim zaten.

Bazı şeyler yapıyorlar askeriye alanında ama Atatürk'ün 10 yılda yaptıklarının 10/1'ini 15-16 yılda yapamadılar. Sadece sözde bırakıp dışarıdan alarak yaşıyoruz. Buna kananlar da varsa bir şey demeye lüzum yok.

Karadeniz gazı ve TOGG göstermelik de olsa bu seçime yetişemeyecek gibi görünüyor.

2015te yolcu ucagi yapilacagina soz verdiler 2019da ucaga binecektik
2019 oldu dediler ki cok pahaliydi yapamadik:)

.ddddd
Ah ah.
Liberaller gelirse ne olur acap?

Bizim millet unutkan oldugu icin, hepsini secime 5 kala yatiriyor masaya, reis.
Bcm yani

Geri