Her oluşan duruma karşı umutlu bir şekilde mi yaklaşırsınız yoksa hemen karamsarlığa mı bürünürsünüz?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Her olumsuzluğa karşı umutlarla dimdik savaşan mı yoksa en ufak darbede hemen karalar bağlayan çabuk kırılan zayıf karakterli insanlardan mısınız?

Olumsuz durumlara gerçekçi yaklaşır ve olasılıkları hesaplamaya çalışırım. Ortada ne kadar kötü bir tablo olursa olsun kolay kolay umutsuzluğa düşmem fakat boş hayallere de kapılmam, olayı olduğu şekli ile ele almaya çalışırım.

Bi iki olumsuzluk yasadin diye suratini niye asasin ki. Normal seyler bunlar. Hayat. Her halimize sukrediyoruz. Ama.... bazen ustuste aksilikler okadar cogalir ki "ulaaaaaaaaa" diye haykirasin gelir. Saka gibi gelir. Yine miiiii? Bismillah demeden mi attim adimimi bu ise? Yoksa bu sectigim yol dogru degil mi? gibi sorular gecer aklimdan ve oturup dusundurur. Oturup dusundukten sonra kararini verdin.. bu ise gireceksin ve tam ayaga kalktin.. tavandan bisiler dusmeye basladi kafana. Iste o an..

The Shawshank Redemption'da bir replik var.
"Umut iyi şeydir. Belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez."

O yüzden, konu ne olursa olsun umut her zaman iyidir.

- allahu ekber yerine tanrı uludur demedim.
- mekkeli müşriklere donate atmadım.
- cami avlusundaki ağaçlara dalmadım.
hepsi buda'nın memelerini güzel bulduğum için midir anlamadım ama bir faninin üstüne bu kadar gelinmez.
ulan bu nedir yaa..

neyse ki ılıklaştım her şeyi kucaklamayı öğrendim.

Her zaman umut vardır, kırıntısı dahi olsa beklemekten yanayım. Kolay kolay karamsarlığa düşmem.

Hayat tabi ki zaman zaman zor durumlarla karşılaştırıyor ama yaşamak güzel. Bardağın boş tarafından bakmayanlardanım.

ne zaman umutsuzluğa kapılsam canım hocamın "8 de kapanır 18 de" sözü aklıma gelir.

Tüm olasılıkları göz önünde bulundururum olumsuz durumlara da kendimi hazırlamaya çalışırım ama dışarıya hep olumlu bahseder öyle olacağına inandırırım :D

Olumsuz durumlara gerçekçi yaklaşır ve olasılıkları hesaplamaya çalışırım. Ortada ne kadar kötü bir tablo olursa olsun kolay kolay umutsuzluğa düşmem fakat boş hayallere de kapılmam, olayı olduğu şekli ile ele almaya çalışırım.
Bos hayal nedir canim @Lefty?

Ben hep umut dolu en kötüsünü düşünürüm.

Bos hayal nedir canim @Lefty?
Hayal kurmayı pek sevmiyorum @Süreyya cığım ve en olası olanları öngörmeye çalışırım yani olmayacak duaya amin denmez misali 'hayalperest' bir yapım yok.
"Olumsuz durumlarda ilk önce sakin kafa ile durum değerlendirmesi yapmaya çalışır ve çıkış yolları ararım fakat bu aşamada gerçekçi olmayı da elden bırakmam." anlamında yazdım.

Hayal kurmayı pek sevmiyorum @Süreyya cığım ve en olası olanları öngörmeye çalışırım yani olmayacak duaya amin denmez misali 'hayalperest' bir yapım yok.
"Olumsuz durumlarda ilk önce sakin kafa ile durum değerlendirmesi yapmaya çalışır ve çıkış yolları ararım fakat bu aşamada gerçekçi olmayı da elden bırakmam." anlamında yazdım.
Her durumda mi?

Senin canın sağolsun derim kendime. Ne yapalım ölüm yok ya ucunda. Bunu derim de en kötü senaryoya göre çözüm planları yaparım. Hayal kırıklığı yaşayacaksam başta üzüleyim ya da çözeyim. Bunları düşünürken düşünürken problemi çözerim : ) Ben reklamcıyım işin akışı son dak kadar ajansın kafasına göre değiştiği için revizyon hayatımın bir parçası. Her an her şey olur buna hazırlıklı ol.

Aslında hayal kurmak iyidir ve beyin için de çok faydalıdır ancak olumsuz durumlara hayalci yaklaşım genelde zaman kaybettirir çünkü öncelikli olan, zor durumu aşmak olmalıdır ki buna da ancak gerçekçi yaklaşım ile mümkün olabilir.

Hayal kurmanın sınırı yoktur ve insana çok geniş bir dünya sunar, gerçekleşmese de sorun etmezsin fakat olumsuz durumlarda yere daha sağlam basmak gerekiyor çünkü ortada zaten yolunda gitmeyen bir şeyler var ve öncelik bu engeli aşmak olmalıdır.

@Süreyya cığım gerçekleşmeyecek hayaller ile ömür tüketen insanlar var ve bu da yaşamı kaçırmak anlamına geliyor. Hayatta yeterince özgür değilsen bile hayal dünyanda özgürsündür ancak olumsuz koşullarda fazla hayale kapılmamak gerektiği düşüncesindeyim.

Aslında hayal kurmak iyidir ve beyin için de çok faydalıdır ancak olumsuz durumlara hayalci yaklaşım genelde zaman kaybettirir çünkü öncelikli olan, zor durumu aşmak olmalıdır ki buna da ancak gerçekçi yaklaşım ile mümkün olabilir.

Hayal kurmanın sınırı yoktur ve insana çok geniş bir dünya sunar, gerçekleşmese de sorun etmezsin fakat olumsuz durumlarda yere daha sağlam basmak gerekiyor çünkü ortada zaten yolunda gitmeyen bir şeyler var ve öncelik bu engeli aşmak olmalıdır.

@Süreyya cığım gerçekleşmeyecek hayaller ile ömür tüketen insanlar var ve bu da yaşamı kaçırmak anlamına geliyor. Hayatta yeterince özgür değilsen bile hayal dünyanda özgürsündür ancak olumsuz koşullarda fazla hayale kapılmamak gerektiği düşüncesindeyim.
Hayal et ara sira canim Lefty.
Bunun ruhuna ihtiyaci var.
Bence en büyük özgürlük bu.
Gerceklesip gerceklesmemesi söz konusu deil.

Gerceklesmek istedigimiz seyler zaten hayalden cikip, emele dönüsür.

Geri