Her millet layık olduğu şekilde yönetilir

Konu sahibi son olarak 194 gün önce görüldü
'Her millet layık olduğu şekilde yönetilir.' sözüne katılıyor musunuz?

Yöneticiler iyi ve dürüst olunca mı toplum sağlıklı ve iyi olur, yoksa halk iyi ve dürüst olunca mı yöneticiler adil ve ehliyetli olur? Bu sorunun cevabı yönetici halka göre, halk da yöneticilerine göre olur. Her ikisi de birbirini olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilir.
İnsanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirler, kendileri iyi olurlarsa yöneticileri de iyi olur, kötü olurlarsa yöneticiler de kötü olur. Zira yöneticiler halkın içinden çıkarlar ve onların bir parçasıdırlar. Tikel tümelin niteliklerini taşır.
Ahirette cehenneme gönderilecek olan zalim ve kafir halk liderlerini, liderler de onları suçlayıp birbirlerini lanetleyeceklerdir.

Halkın kötü yöneticileri iş başına getirmeleri Allah’ın onlara gazab etmekte olduğunun, iyi yöneticileri iş başına getirmeleri ise onlardan razı olduğunun işaretidir.

-Düşüncelerinizi alalım. :dusun:

Katılmıyorum
Dunya da kimi ulkelerde halkin istemedigi kisiler de yonetici olabiliyor
Zamaninda ulkemizde de olmustur bu durum

Birileri gelir kendi cikarlarini koruyacak birini basa gecirir
Halk sadece bakakalir bu duruma

Konuyu okuyunca bir söz geldi aklıma," Hz Ömer gibi bir yöneticin olmasını istiyorsan, ashab gibi halk olmalısın."

Biz her zaman her şeyi birilerinin üstüne yıkmaya bayılan bir milletiz. Her zaman her gelen yöneticiyi kötüler, beğenmeyiz. Biraz da kendimize bakmalıyız evet.

Üstteki konuya kısmen katılıyorum, insanlar kendi hatalarını görüp önce kendilerini düzeltmeye başlarsa bişeyler düzelebilir.Ama kendini mükemmel sanıp hep başkalarını eleştirmeye devam ettikçe yerimizde sayarız.

bence çok doğru, insanlar nasıl bir şekilde yönetilmeye müsaitlerse o şekilde yönetiliyolar , mesela araplar bakarsanız hep şiddet dikta vs, bunu hak ediyolar çünkü, barbarlar kafaları dar.

Kimsenin kimseyi cahilikle suçlamaya hakkı yok asıl sorun sistem ve sistemi değiştirecek gücü elinde bulunduran taraf in bunu degistirmemesi

Misal akp nin dokunulmazlığı kaldirmamasi halk olarak tepkimiz olsa dahi bunu sandığa yansıtma problemimiz var, ülkede yeterli siyasi bilinç olmaması, ha bu demek değil ki akp ye oy verenler cahil,chp ye oy verenler elit.

Beni temsil etmesini istediğin aday bi partiye mensup olmadan bağımsız mecliste olsun istiyorum ama oy verme de beni temsil edecek sayıyı geçemiyor bknz: % 10

Işte tüm bunlar sistem ve sistemi kullananlar neticesinde halka cahil yaftasi yapistirilmasina sebep oldu.

Katılmıyorum.
Layıklık kime göre veya neye göre şekilleniyor??
Paradigmalardan sonuç çıkarmak sadece bir hevestir, sonuca ulaştırmaz!!

Katılıyorum, bundandır seçimler sonrası arkadaşlarımla yaptığım yorumda
bu halka Atatürk gibisini mi bekliyordun? ne kadar ekmek o kadar köfte...
Çok bile bu iktidar bu insanlara demişliğim vardır...

halkın zarar göreceği bir sistemi bu sizin için en iyisi diye yıllarca itelerseniz buna inanmaya başlar zamanla insancıklar

başkalarının getirdiği sistem hiç bir zaman iyi değildir ne halk layığını alır nede halkın içinden çıkan yönetici layık bir insan olarak kalabilir ...

Geri