Her Konuyu Din'e Bağlamak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sosyal hayat içinde ki tüm olan biteni bu arkadaşlar Allah a hakaret olarak idrak edebilir, sürekli her konuyu Allah ve kul arasinda ki duruma çekebilir,modern zamanların Şemsi' dir. oysa sorulan şey açık ve net tamamen beseri bir sorudur. Günah/haram gibi ifadeleri duymaniz mümkün.

Bknz: Herşeyin fazlası zarar dedirten durumlar.

Müslüman olan için normal, olmayan için anormal olan bir durumdur.

Tabii ki bunun da fazlası makbûl değildir. Dîne bağlanacak konular vardır, bağlanmayacak konular vardır. Fakat bir Müslüman, gerektiği limitte, hemen her konuda dînin desturu ile hareket etmesi gerektiğinden, dîni ona ne demişse, onu baz alarak câiz olmayan durumlara tepki gösterebilir.

Gurur duyduğum bir durum. Kimine göre farklı gelebilir ama benim en çok sevdiğim bir durumdur. Sizleri bilmem ama bana huzur veren bir şey bu.
Çünkü din bizim hayatımız. Her şeyin Allah'tan geldiğini bildiğimiz için bizi rahatsız etmez.

Yerine göre hırsızlığı, yolsuzluğu, kul hakkına girmeyi, haram yemeyi, adaletsizliği, iftirayı, yalan konuşmayı dine bağlamayanların işlerine gelmeyen konularda sıklıkla yaptıkları şeydir. İdeolojilerini inançlarının önünde tutan bu insanlar, bile bile inandıkları dine en büyük zararı veren kişilerdir.

Bir din kendisine inanmayanların eleştirileriyle, yalanlarıyla ve hatta hakaretleriyle olduğundan daha çok, kendisine inananların yozlaştırmalarıyla zarar görür.

Her konuyu dine bağlayan insanların yaptığı da tam olarak bu ve fazlasıdır. (hırsız seviciliği, yalancı dostluğu, el ele kul hakkına girme)

Mümin olan kimsenin olmazsa olmaz bakış açısıdır .. Zira hesap vereceği mercinin farkındadır ..

Herkesin din'i kendine anımsatma gereği niye? denecek durum.

yapılan en ufak eleştiride karşıdakini kafirlikle suçlayanları da vardır. "men dakka dukka" örneğini her fırsatta öne sürenlerin bu söze riayet ettiğini pek görmüyorum ben nedense.

Her konuyu dine bağlayan insan gerçekten dinine bu derece bağlıysa ve ona göre hareket ediyorsa saygı duyar geçerim.
Ama işine geldiği zaman dinin arkasına saklanan insanlardansa....
Neyse.

Bayılırım böyle kötü kötü şeyler yapmaya :sırıt:

Neye bağlanabilir başka? Yüce rabbimiz her yerdedir diye ayet yok mu? Kafir misiniz yoksa, mürted misiniz?

Rahatsızdır belki olabilir, garipsenecek bir yanı yok.
Hangimiz normaliz ki? Neye saracağını şaşırıyor insan.

Dip. Dönüp dolaşıp dine saranlar içindi.

artık her konu siyasete bağlanıyor

başlık+konu içeriğindeki yazım hatalarını sayayım dedim bi süre sonra gözlerim kanadı skdkdsdfl maria puder seviyorum seni :D

Geri