Her insan kendi gerçeğini yüreğinde mi taşır?

Konu sahibi son olarak 1257 gün önce görüldü
Yüzleşmeye cesareti olmayanlar sürekli maskeler ancak eninde sonunda o gerçeği kabullenmek zorundadır.
Mecazi olarak yürek olsa da beyninde taşır elbette...

Gerçek sadece insanın içinde saklı kalır diğer insanlar sanrı yoluyla size senin gerçeğin bu derler fakat asla değildir.

Beyninde taşır bence. Başka yerler uygun değil.

Gerçek birdir. Kafamızdaki gerçek, bizim gerçeğe bakış yönümüz. Kim hangi yönünden bakıyorsa, anca kendine dönük olan kısmı görüyor. Hepimiz gerçeğin etrafında bir konumdayız. Bazen de hiç bakmıyoruz ve kendi hayallerimiz ile meşgulüz.

İşe yeni başladığım ilk günlerde bana pek iş vermiyorlardı. Bende gazete okuyarak geçiriyordum günü. Müdürüm bir gün sordu "gazetede ne yazıyor?" düşündüm ve o an aklıma hiç bir şey gelmedi. Sonra bu durumu tekrar düşündüm ve aklıma okuduğum bazı başlıklar geldi, ama benim ilgi alanıma giren şeyler değildi ve o nedenle göz gezdirip geçtim ve unuttum.

Biz görmek istediğimiz şeyleri görürüz. Görmesek te gördüğümüzü düşünürüz. Gerçekleri görebilenler hep hayatta başarılı olur. Biz hayal kuran çoğunluk ta sanırız ki, büyük hayal kurmuşlar ve başarmışlar. Hayır, onlar kendilerini hayal kurmak ile oyalamadılar, gerçekleri gördüler ve doğru değerlendirdiler ve başarılı oldular.

• Beğen
Tepkiler: 0
Kendi gercegi ne ya?

• Kahkaha
Tepkiler: 0
Geri