Her evliliğin ihtiyaç duyduğu şeyler

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Evliliğin kolay olmadığını ancak doğru kişiyle evlendiğinizde tüm zorlukların buna değer olduğunu sık sık duyarız. Bir evliliğin yürüyeceğini garanti edecek kesin bir formül olmasa da sağlıklı ve başarılı bir evlilik için ilke ve değerler önemlidir. Evlilik terapisti Bakhe Dlamini, sağlıklı ve mutlu bir evlilik için önemli olan şeyleri 10 maddede sıraladı:

1- Gerçek

Yalanlar bir evliliği mahveder ve güveni tüketir. Gerçek, güveni ve bağlılığı artırır.

2- Kaliteli zaman

Birlikte zaman geçirmelisiniz. Birlikte ne kadar az zaman geçirirseniz, o kadar çok uzaklaşırsınız. Birçok çift evli ama birbiri ile iletişim halinde değil. Yan yana olsalar dahi boş şeylerle vakit geçirip çift olmaktan uzaklaşabiliyorlar. İşte tam da bu sebeple çift olarak kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin.

3- Empati

Empati, eşinizin acısını hissetmek, diğerine özen göstermektir. Empati bir evliliği terk ettiği anda, ortaklar birbirlerine karşı kalpsiz davranışlarda bulunur. Bu da ilişkinin ömrünü kısaltır.

4- Alçakgönüllülük

Evlilikte iki taraf da mütevazi olmalı. Diğerini suçladıkları veya incittikleri yerde, kendilerini alçakgönüllü olmaya ve sorumluluk almaya istekli olmaları gerekir.

5- Seks

Yakınlık, evlilikte çok önemli bir bileşendir. Çiftin yakınlık için zaman ayırması gerekir. Yatak odasında bir çift olarak yaratıcı kalmak da önemlidir.

6- Birbirinizin dilini anlamak

Partnerinizi kendi tarzınzla olarak sevmek işe yaramaz. Eşinizi onun kendi yöntemleriyle sevmek zorundasınız. Örneğin, bazı kadınlar için hediyeler büyük bir sevgi gösterisi iken bazı kadınlar için herhangi bir anlam ifade etmemektedir.

7- Mali şeffaflık

Eşlerin harcamaları konusunda birbirlerine haber vermemeleri ya da gizlemeleri durumlarında, genellikle çatışmalar ve güvensizlik ortaya çıkar. Her iki kişinin de gelirleri ve harcamaları konusunda şeffaf olması önemlidir. Çiftlerin birlikte bütçe yapması birliği teşvik eder.

8- Sorunlarınızı kendinize saklamak

Evliliğinizde sorun yaşadığınızda her zaman aile üyelerinize veya arkadaşlarınıza koşmak bölünme yaratır. Bu aynı zamanda eşinizin zayıflığını ortaya çıkarır ve üçüncü şahısları evliliğinize fazla dahil eder. Evlilik iki kişiden oluşur üçüncü kişi kalabalığa sebep olur. Bir çift kalın; kalabalığa dönüşmeyin.

9- Birbirine katkı sunmak

Evlilikte en önemli unsurlardan biri çiftlerin birbirini geriye çekmemesidir. Çiftler mümkün olduğunca birbirlerine katkı sunarak ilerlemeli ve bu sayede daha iyi noktaya gelmelidir. Örneğin yeni bir bilgi öğrenildiğinde mutlaka eş ile paylaşmalı ve kendiniz gelişirken onu da bu gelişime dahil etmelisiniz. Bu katkılar fiziksel anlamda da bilgi ve görgü anlamında da mutlaka yapılmalıdır.

10- Evlilik danışmanlığı

Evlilik danışmanlığı veya çift terapisine gitmeyen birçok çiftin sonu oldukça sıkıntılı görünüyor. Bir çift olarak birbirinizi bir anlaşmazlık yaşıyorsanız ve gidişatın da pek iyi olduğunu düşünmüyorsanız bir profesyonelden görüş almanızda fayda var.

2- Kaliteli zaman

Birlikte zaman geçirmelisiniz. Birlikte ne kadar az zaman geçirirseniz, o kadar çok uzaklaşırsınız. Birçok çift evli ama birbiri ile iletişim halinde değil. Yan yana olsalar dahi boş şeylerle vakit geçirip çift olmaktan uzaklaşabiliyorlar. İşte tam da bu sebeple çift olarak kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin.
bu maddeyi yapabiliyorsanız diğer tüm maddeler su gibi akıyor zaten... beraber vakit geçirmek o kadar kıymetli ki, bahsettiğim şey sadece dışarıda vakit geçirmek değil evde televizyonda ortak bir şeyler izlemek, ortak oyunlar oynamak... yatağa beraber girip sohbet edebilmek... zaten sonra sekste oluyor sekste

Saygı, sevgi, anlayış, gereksiz (şakadan bile olsa) triplerden uzak durmak, saçma sapan takıntılardan sıyrılmak, evliliğin ailelerle ilgili olduğu zırvasından kurtulup iki kişi arasında olduğunu ve o müesseseye 3. şahısların girememesi durumunu benimsemek, özümsemek, içselleştirmek, yedirmek…

Bunlar yolundaysa gerisi çorap söküğü. Kesinlikle en önemli kriter 3. şahıslar gencolar. (Sevgi, saygı zaten vardır diye düşünüyorum. Yoksa ne b*k yemeye evleniyon?) Anne, baba, teyze, kardeş, arkadaş zart zort… sizin evliliğiniz, hayat serüveniniz hakkında yorum YAPAMAZ. “Bence” diyemez. Sizin yaşadığınızı sizin dışınızda kimse BİLEMEZ. Sizin dinamiklerinizi sizden başka kimse BİLEMEZ! Eşinle arandaki tartışmayı, fikir ayrılıklarını, bilgi çatışmalarını iki tartışan beynin mahsulü olduğunu, dışardan bir yorumun bu dinamiklere aykırı ve tamamen o şahsın tecrübeleriden doğmuş olması sebebiyle sizin dinamiklerinize uymama olasılığının uyma olasılığından çok çok daha fazla olduğunu bilmelisiniz. “Ne olacak ki be” diye düşünüp açılırsanız hem eşinizden hem arkadaşlarınızdan olma olasılığınız da çok yüksektir.

Bahaneleriniz mutluluk üzerine olmalı. Onun var benim yoklar, yok senin anan yok benim anamlar, senin işin benim işimler… Ortaklık anlaşması gibi dostlar bu müessese. Hayat ortaklığı… Getirisi ise başarınıza göre mutluluk, huzur.

saygı duymadığınız birini sevemezsiniz ki. saygı duyacak, saygılı davranacaksınız. saygı duyduğunuz birine anlayış da gösterirsiniz, sevgi de. önemli olan bence bunu kaybetmemeniz. evlenince fikirlerimi güncellerim.dfjkgf

falan filan
para yoksa gerisi yalan

İletişim kopukluğu yaşanmadığı sürece hiçbir ilişki çıkmaza girmez. Saygı ise tabii ki olmazsa olmazdır.

Boşanmak.

Karı herif ne kadar arko kuşkom varsa - hepisi mutsuz ,

ay ben hepinize yetemem.

Ayrılın anacım.

Mal mal evlenip sonra hayatınız zeher ediyorsunuz.

Evlilikte saygı nasıl oluyo? Hepiniz bunu yazmış.

Saygı lazım.
Saygı duymak gerek.
Azizim saygı şart...

Yok böyle bişi.

Biri para diğeri de 3 harfli bir şey. Gerisi lafü güzaf.

Evlilikte saygı nasıl oluyo? Hepiniz bunu yazmış.

Saygı lazım.
Saygı duymak gerek.
Azizim saygı şart...

Yok böyle bişi.
Önce kendine saygı duyacaksın ve eşine karşı da kendine yapılmasını istemediğin hiçbir davranışı sergilemeyeceksin. Onun karakterine ve seçimlerine saygı duyup kendi isteklerini dayatmayacak, ortak paydada buluşmaya çabalayacaksın.

Saygı yoksa her şey laçka hale gelir ve aradaki çekim de zamanla azalır.

Listedekilerin hiçbiri, önem açısından cinsellikle aynı klasmanda olamaz bence.
İnsan dışındaki hiçbir memelide ilişki bazında cinsellik harici bir unsur yok, insan sosyal evrimiyle diğer unsurları kazandı.
Diğer unsurların sağlıklı açığa çıkması için hayvani güdülerin tatmini şart.
Hala tabu, hala konuşulmuyor, hala kadınlara 'kocana vereceğin bir ödül ya da mahrum bırakacağın bir ceza' olarak, erkeklere de salt güç unsuru olarak öğretiliyor.
Ne yazık ki.
Sonra ne mi oluyor? ''Aldatma boşan'' diye eleştirdiğimiz fakat çok saygılı,empatik,evini çevip çeviren,iyi bir anne-baba olduğu için boşanma eylemine cesaret edilemeyen, bacı kardeş ilişkisine evrilen, iyi cinselliği kaçamaklarla yakalamaya çalışan bir dünya evlilik peydah oluyor.

instasına bakmıcan telefonunu elinden almıcan

dizi izlerken rahatsız etmicen fln
Elbette. Bunu ben default ilişki şartı olarak görüyorum zaten. İş yerinde depocu Mahmut abinin telefonunu alıyor musun elinden. Ha işte karının telefonunu da alma

Elbette. Bunu ben default ilişki şartı olarak görüyorum zaten. İş yerinde depocu Mahmut abinin telefonunu alıyor musun elinden. Ha işte karının telefonunu da alma

hocam benim trendyol önceki siparişlere bakan sevgilim , bir önceki sevgilime aldığım g-string tanga envai çeşit kostüm ( evet hemşire bile var) gördü. çok kötü kavga etmiştik. ama tabii barışma s*ksi diye bişey var sgjsg

neyse hocam kaldırmadan gideyim ben

Saygı kavramından ne anlaşılıyor?

Siz önce kendinize saygı duyar ve davranışlarınızı ona göre şekillendirirsiniz. Bir insanı toplumda saygın gösteren, düşünceleri ile tutarlı eylemleridir ancak gerçeklerle tek başına kaldığında da arada çelişki olmamalıdır.

Eşinize saygınız varsa onu incitecek her türlü eylemden uzak durursunuz ve bu aynı zamanda sizin kendinize olan saygınızı da ifade eder çünkü karşı tarafın size verdiği değeri ve güveni boşa çıkartmamışsınız demektir. Saygı yoksa sevgi de zamanla kaybolup gider.

Ben evlenemem çünkümsü yaşantıma ve harcamalarıma karışılmasından nefret eder ve hemen soğurum.

Ay düşündüm de, pinti bir karıya denk geldim, ohoo, beni bıçaklar.

Tek ihtiyacım yalnız kalmak, lütfen boşanalım uğraşamam tışk.

Ön yargılarınızdan ve toplum dayatmalarından kurtulmanız gerekir öncelikle. Hayatta her şey yaşanabilir. İyi veya kötü. Birlikte başa çıkmak zorunda olduğunuzu bilmelisiniz.

Temelde guven ve temas

Geri