Her ailede 3 çocuk olmalı sözüne katılıyormusunuz?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü

Her ailede 3 çocuk olmalı sözüne katılıyormusunuz?

• Az bile söylemiş. Çok daha fazla olmalı.

Kullanılan: 1 8.3%
  • Çok söylemiş. Daha az olmalı.

Kullanılan: 1 8.3%
  • Bakabileceğimiz kadar çocuk olmalı

Kullanılan: 10 83.3%

• Kullanılan toplam oy
    12
Az bile söylemiş. Çok daha fazla olmalı.

Çok söylemiş. Daha az olmalı.

Bakabileceğimiz kadar çocuk olmalı

Üç Kardeşiz pek bir numarasını gormedık bunca sene :D

2 ideal bence, 3'te çok sayılmaz..

Bakabileceğiniz kadar çocuk yapın. En mantıklısı.

Katılmıyorum, her anne baba en doğrusunu elbette kendileri bilir. Kimsenin özel hayatına karışamayız.
Devlet büyükleri, belki nüfus planlaması için programlar yapabilirler, teşvikler olabilir ya da engeller. .
Bu her devlette olan şeylerdir.

Ancak bunlar en fazla bir tavsiye niteliğinde olabilir. Özgürlüğüne karışacak hali yok kimsenin. Bazı anneler çok çocuk sever, bazıları az, ekonomik nedenler farklıdır her ailede, hayata bakış ve bunun gibi bir sürü örnek sayılabilir.

Söze tamamen yanlış diyemem, ancak ifade ediliş biçimi gerçekten yanlış, olacak tarzı bir ifade zaten kaba, olmalı da olmaz bence. "Devlet olarak nüfus artışını destekliyoruz, bu yüzden imkanı olan ailelere çocuk yapılmasını tavsiye ederiz" tarzında bir açıklama olsa daha iyi olurdu. Devletin hayatımızdaki egemenliği özgürlüklerimizi ihlal edecek konumda olamaz. Hangi zihniyet olursa olsun fark etmez.

Ben çocukları çok seviyorum, ancak gelecek için bir planım yok.

Bakabilecegin kadar olmali tabii ki. Gerce buyuklerimizin zamaninda fakirlik, yoksulluk da cok vardi, yinede gecinirdiler kalabalik bir aile olmalarina ragmen. Ama ozamanlar da helal-haram para gibi islere dikkat ederdiler, Allah mutlaka bereket verirdi.

Bana sorarsaniz, bu zamanda cocuk yetistirmek zor. Eskilerin zorlugu farkli idi, ama bu zamanin zorlugu daha agir geliyor kiyaslarsam. Tek bir evladin olsun, hayirli bir evlat olsun hatta, bu 100 kisiye bile bedel olur. Oyle 'bukadar cocugum olsun, sevinirim' yada 'cok cocugum olsun / 3'den fazla yada az olsun' diye dusuncelerim yok benim.

Böyle saçma bir dayatmaya katılmam imkansız.

Ülke genç nüfusunun artması adına iyi bir adım ama her aile çocuk sayısını kendi belirlemelidir. Öte yandan 2050'ye kadar 100 milyona yaklaşması tahmin edilen muhtemel bir nüfusumuz var. E bir de kişi başı milli gelir diye bir şey var. Yani kısacası genç nüfus artışı adına çocuk sayısını arttırmak için yaşlıları öldürmek zorunda kalabiliriz. (:

Çok çocuk olsun bence ama huzurun refahın olduğu ortamlarda kaliteli yaşayıp kaliteli eğitim alabilsinler bunlar yoksa zaten beş çocuk yapmanın ne anlamı var , bakılabileceği kadar olsun ,bir de anne baba olma sorumluluğu bulunmayan insanlar zaten hiç çocuk yapmasın

Her ailede 3 çocuk yetiştirecek imkan olmalı fikrine katılıyorum.

2 olsun bizim olsun derim ben ama isteyen 11 tane de yapıyor, 5ini sokağa da bırakıyor.
Bizde beyle. Çok şeyapmamak lazım.

Forumda bazı konular var aşırı sövülesi bu da öyle bir konu.

Imkan varsa 4 olur 5 olur ama şartlar uygun degilse kesinlikle bakabilecegin kadarı olmalı

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devletler karışmasın buna

Cocugunun yanina sartlari zorlayip bir tane de kardes yaparsa sansli sayiyor artik kendini insanlar.

Geri