Hemşirelerin Çalışma Saatleri 2015

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
hemşirelerin mesai saatleri 2015,hemşirelerin çalışma saatleri 2015,hemşirelerin haftalık çalışma saati 2015

Hemşirelerin çalışma saatleri 8 er saat olup 3 vardiya şeklinde hastahanede çalışırlar bu saat oranı bazı hastahanelerde ihtiyaca göre 08:00 20:00 - 20:00 08:00 arasında oluyor. Özel hastahanelerde saatler farklılık gösterir,Nöbet olunduğu zaman 12 saatlik çalışma süresi hemşireleri bekliyor 657 sayılı kanunda 45 saat çalışma süreleri olup nöbetleri ile birlikte 9 saate denk gelmektir

24 saat nöbet kadar insanlık dışı başka bir sistem olamaz. Bizim meslektaşlarımız da gerçi bunu yeğliyorlar şaşıp kalıyorum. Yine sinirlendim. Kaliteli hizmet vermektense ne kadar fazla izin yaparım derdine düşmelerini önlemek amacıyla, yasa çıkarıp çalışma saatlerinin düzenlenmesi lazım. Birimlerdeki nöbet tutan hemşire sayılarını artırmaları lazım. 24 saat nöbet, tıbbi tedavi ve bakımda hataları ve dikkat bozukluklarını artıran bir durum. Hekimler de buna dahil. 12 saat uygulama gelir mi pek inanasım gelmiyor ama daha insancıl olur, eminim.

çok güzel bi noktaya değindin k.biber hangi mesajını beğensem bilemedim [emoji39] [emoji39]

Bir yanlışlığı düzelteyim; Hemşire eğer 657 sayılı kanuna tabi ise, haftalık çalışma süresi 45 saat değil 40 saattir. Eğer 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi ise 45 saattir.

Geri