Hem okuyup hem çalışmak istiyorum

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu biraz fikir almak ve paylaşmak için açıyorum.

Bildiğiniz üzere yalnız yaşayan biriyim. E malum bilirsiniz her evin , her bireyin masrafları var. Elektrik , su , mutfak , sigara , alkol v.b.

Geçtiğimiz seneyi çalışarak geçirdim. Birikim yaptım ve o birikimle uzun zamandır çalışmıyorum. Ders çalıştım o sürede çünkü üniversiteye gitmeyi çok istiyorum ^^.

Fakat , e malum birikimin de bir sonu olacak elbet bir gün bitecek ne kadar tutarlı olursak olalım. İşte o saatten sonra çalışmam gerekecek. Çalışmaktan kaçan biri değilim ama , üniversite için sıkı bir çalışma içine girmem gerekiyor çünkü liseyi 2. sınıfta bıraktıktan sonra hiç eğitim almadım ^^ Açık Öğretim Lisesi'nde zaten her hangi bir eğitim verilmiyor , sadece kitap veriyorlar onları almıyorum bile ^^.

Diyeceğim o ki arkadaşlar. Siz olsanız ne yaparsınız?

Hem çalışıp bir taraftan da ders çalışırım diyebilirsiniz ama , üniversiteye gerçekten gidebilmem için , inanın o ders kitaplarına gömülmem gerek. :)

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu biraz fikir almak ve paylaşmak için açıyorum.

Bildiğiniz üzere yalnız yaşayan biriyim. E malum bilirsiniz her evin , her bireyin masrafları var. Elektrik , su , mutfak , sigara , alkol v.b.

Geçtiğimiz seneyi çalışarak geçirdim. Birikim yaptım ve o birikimle uzun zamandır çalışmıyorum. Ders çalıştım o sürede çünkü üniversiteye gitmeyi çok istiyorum ^^.

Fakat , e malum birikimin de bir sonu olacak elbet bir gün bitecek ne kadar tutarlı olursak olalım. İşte o saatten sonra çalışmam gerekecek. Çalışmaktan kaçan biri değilim ama , üniversite için sıkı bir çalışma içine girmem gerekiyor çünkü liseyi 2. sınıfta bıraktıktan sonra hiç eğitim almadım ^^ Açık Öğretim Lisesi'nde zaten her hangi bir eğitim verilmiyor , sadece kitap veriyorlar onları almıyorum bile ^^.

Diyeceğim o ki arkadaşlar. Siz olsanız ne yaparsınız?

Hem çalışıp bir taraftan da ders çalışırım diyebilirsiniz ama , üniversiteye gerçekten gidebilmem için , inanın o ders kitaplarına gömülmem gerek. :)

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Eğer ki üniversiteyi sırf üni. okumuş olmak için okuyacaksan hiç okuma. Ama ilerisi için uzun vadede planların varsa mutlaka okumalısın. Zaten ülkemizde aileden zengin değilsen okumaktan başka şansın yok. ( Bu ülkenin en sevmediğim tarafıda bu )

Hem okuyup hem çalışan çok insan var ve bir kaç tane arkadaşım vardı üniversitede. Gayette başarılıydılar.

Herşeyin planlı olmalı. İş saatinde iş, ders saatinde ders, kendine ayırdığın zamanlarda kendinle meşgul olmalısın.

Benim fikrim okumandan yana. Henüz 20 yaşındasın yolun başındasın yani hiç bişey için geç değil aksine erken. Bu yüzden bir an önce eğitim için ilk adımı atıp bunu faaliyete geçir derim.

Ve eğer başarırsan ilerde kendinle gurur duyacaksın. Diyeceksin ki ben buralara dişimle tırnağımla kazıyarak geldim, hem çalıştım hem okudum diceksin. Bunun ne büyük bir gurur olduğunu çok iyi bilirim ben. Çünkü bende şuan ki konumuma tırnaklarımla kazıyarak geldim.

İnan bana güzel kardeşim senin yerinde olsam hiç vakit kaybetmeden eğitim için ilk adımı atardım.

Tabi ki karar yine de senin.

Ama şunu unutma : Türkiye' de eğitim şart ;)

Arda abi. Çok teşekkür ederim düşünceler için.

Geçen sene özel bir dersanede İngilizce eğitmenliği yaptım. Yabancı diller üzerine inanılmaz bir merakım var. Üniversite için de okumak istediğim bölüm dil. Aslında sınavı kazanabileceğimi düşünüyorum fakat sadece düşünmekle olmuyor ^^

Ayrıca ülkemizdeki sınav sistemi olsun malum diğer bir çok şey gibi yanlış. Matematik okuyan bir insan Türkçe'den sınava giriyor mesela.

Büyük ihtimalle bir taraftan çalışıp bir taraftan da okuyacağım. Sadece paylaşıp fikir almak istedim ^^

Arda abi. Çok teşekkür ederim düşünceler için.

Geçen sene özel bir dersanede İngilizce eğitmenliği yaptım. Yabancı diller üzerine inanılmaz bir merakım var. Üniversite için de okumak istediğim bölüm dil. Aslında sınavı kazanabileceğimi düşünüyorum fakat sadece düşünmekle olmuyor ^^

Ayrıca ülkemizdeki sınav sistemi olsun malum diğer bir çok şey gibi yanlış. Matematik okuyan bir insan Türkçe'den sınava giriyor mesela.

Büyük ihtimalle bir taraftan çalışıp bir taraftan da okuyacağım. Sadece paylaşıp fikir almak istedim ^^

Anladım kardeşim sen oku da ne okursan oku. İlla ki hayatının bir bölümünde işine yarayacaktır ;)

Yabancı dilinin olması ilk etapta olaya 1 - 0 önde başlaman demektir. Bu avantajını iyi kullan ;)

Kardeşim, Aynı şekilde bende polis akadamisini kazanıp 2 sene boyunca okuduktan sonra okulu bırakmıştım. daha sonra kafa sonradan dank ediyor. pişman oluyorsun bu sene sınava girdim çalıştım mı? çalışmadım sınava, Çalışmadığım halde çok güzel puan aldım. bu sene aksilik çıkmazsa başlayacağım. Yani benim için geç değilse senin için hiç geç değil. ders çalışma konusuna gelince. geceleri çalışmanı öneriyorum gündüzleri yat geceleri çalış insanların geceleri kafasına bilgi daha çok geliyor. iş konusuna gelince ben şuandada çalışıyorum okula başlayınca'da çalışacağım zaten başka alternatifim yok :) biran önce part time bir işe gir ve çalışmaya başla. ev arkadaşın varmı bilmiyorum ev kiraysa 3 4 tane ev arkadaşı bul kira masrafın azalır. Birşeylerle mücadele etmek zorundasın. Hayata geliş sebebimiz bu zaten

Abi teşekkür ederim :)

İlk önce bir kaç dersaneyle görüşmem lazım , çünkü ilk planda istediğim iş o ^^

Eğer olmazsa elbet başka bir iş bulurum nasılsa. Dediğim gibi , çalışmaktan çekinmiyorum ama işte şu sınav işine takılıyordum. Tecrübelerinizi paylaştığınız için sağolun.

Bence kesinlikle üniversite okumalısın çünkü çok istiyosun ve bu başarman için gereken en önemli şey..
Yabancı dilden sınava giricekmişsin ve yabancı dilin iyiymiş anladığım kadarıyla o zaman tek sıkıntın ygs olcak. Ara vermiş olsanda ygs yapılmıcak birşey değil inan bana ;)
Ben senin yerinde olsam sınavlara hazırlanır çalışmak zorundaysam bir süre daha çalışırdım sınav tarihleri yaklaşıncada işi bırakır sadece sınava konsantre olurdum :)

Çoğu üniversiteli öyle yapıyor

Geri