''Hem aşık, hem de akıllı olamazsın'' diyen Francis Bakon'a katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 2558 gün önce görüldü

• Evet

Kullanılan: 1 33.3%
  • Hayır Olmasın

• Şöyle'ki

• Fikrim Yok

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

evet aşk yeri geliyor aklımızı başımızdan alıyor. Bakıyorsun akıllı olmazsak o aşk yürümüyor yanı hem haklı ne haksız :)

Katılıyorum çünkü aşık insanda kontrolsüzlük başlar ve aklını uygun şekilde kullanmayı başaramaz, davranışlarına da yansır. Aşık insan karşı tarafın kusurlarını göremez ve gözünde çok büyütür, bu sebeple aşıkken evlilik kararı almamak gerekiyor.

Akilli demeyelim de mantıklı olamiyoruz evet. Onun içindir ki ,ilişki olumsuz neticelenince bu insana nasil asik olmusum zamaninda diye kararimizi sorgulayabiliyoruz.
Galiba ask denen duygu at gözlüğü takmamizi sağlıyor. Sadece güzel ve işimize gelen yanlarını görüyoruz.
Ki aşka 24, rivayete göre 48 ay ömür biçmişler...bu süreyi kazasiz belasız, trip ve kıskançlık krizlerine ragmen atlatabilirsek devamında kökü cinar agaci gibi saglam bir sevgi ve saygi hakimiyet kurar yüreğimizde. rabbim bozmasın. Güzel sevin ve sevilin :)

Evet.
“Aşkın gelişi aklın gidişidir.”

Of cok dogru. Arkadas grubumuzun en mantikli kisisi bi baska arkadasim ve bendim ve digerlerin hepsi asikti. Bunlarla ugrasmak nekadar zordu bilemezsiniz. Kolaylikla aptal secimler yapabilecek durumdaydilar ve kendilerine arada DURRRRR diyen birisi lazimdi

Francis Bakon dememistir onu.
Sayet Francis Bacon demisse,onu Idola Fori eleştirisi ile dövebiliriz.

Francis'i bilemem ama şöyle bir söz daha var.

"Aşk, aklın aklının kalbin aklına ermemesidir."

hayır çünkü coolumsu hem aşık hem akıllı hem yakışıklı hem tıp okuyor hem popüler.
francis bakon'ı g*t ederler böyle.

Arkadaşlar oruş baçınıja mı vurdu nedir, birimsan hem aşık hem de nasıl mantıklı zekalı ve dirayetli olabilir? Uzun uzun yazmıyorum bile. Lütfen.

Katılıyorum en akıllı insanı bile değiştirir aşk gelir akıl gider.

Geri