Hellim

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
ısınmış tavaya at beni kızart beni
Hellim hey

S. Ali, Kürt Paltolu Madonna'yı yazdığı dönemler, sabahleyin kahvaltı edimi sırasında en sevdiği peynir olan Hellim için, Hellim Hey şiirini yazmıştır.

Bir pendir düşünün ki yemek için birtakım ısısal ve pişirimsel işlemler yapmanız gerekiyor, kızartmayayım böyle yiyeyim deseniz o da ayrı bir dert. Kızartılmış halini sorsan diyorlar ki ay harika, sizi de tavada kızartsam siz de ay harika olursunuz doğrusu.

Hellim yenmez, yiyenleri uyarın.

Salatada da çok iyi oluyor ve kızartmasını da severim ancak Kıbrıs'taki özel üretimlerden değilse tadı çok farklı ve yenmez.

hellimli yayla çorbası da enfes bir şey, kıbrıs'ta yapılıyormuş genelde. öğlen yemeğe gittiğimiz yerde bir sefer çıktı, bir daha çıkmadı, zevksizler beğenmedi kesin.

Kıbrıs'ta hellim üreten fabrika ve satış mağazaları dışında kesinlikle tadı aynı değil.

ben hiç sevmediğimi düşünüyordum şu hellimi...
geçen gün fileden aldığım zeytinli kekikli ekmeğin içine yaptığım sandviç şova kendisini de kızartıp koydum barıştık ;s5

Mısır ununa bulayıp kızartırsanız çok güzel oluyor. Böyle de denenebilir.

Bu aralar seni sürekli iştah açıcı konularda görüyorum Lariii :d

hahah insanın gündeminde ne varsa oraya yöneliyor :d bunu yapan iş arkadaşlarıma çok gülerdim, şimdi sabah ofise geldiğimde ilk işim kurum portalını açıp öğle yemeğine bakmak oluyor:emoji_man_dancing:

hahah insanın gündeminde ne varsa oraya yöneliyor :d bunu yapan iş arkadaşlarıma çok gülerdim, şimdi sabah ofise geldiğimde ilk işim kurum portalını açıp öğle yemeğine bakmak oluyor:emoji_man_dancing:
Hahah :D sen yine de bu konularda gezerken tek gözün kapalı olsun, yasak olan gıdaların varmış, görmemen daha iyi :D

Kızartması harika ya
Kıbrıstayken çok yaprdık.
sade o kadar sevmiyorum.
bir de çok tuzlu ya

bayılırım.
kuzenler kıbrıs dönüşü getirmişler bir kilo. sanki burada yokmuş gibi başka bir şey bulamadık diyorlar. olsun en güzelini yaptılar benim için.: ))

Geri