Hellboy: The Crooked Man

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Yeni Bir Hellboy Filmi Yolda!

David Harbour‘ın başrolde oynadığı Hellboy filminin başarısızlığın ardından Millennium Media’nın karaktere beyaz perdede bir şans daha vermek istediği ve yeni bir Hellboy filmi geliştirdiği açıklandı.

Discussing Film’e göre yeni Hellboy filmini yönetmesi için Brian Taylor seçildi. 2010 yapımı Jonah Hex‘in senaryosunu birlikte yazan Brian Taylor, çizgi roman uyarlamalarına yabancı değil. Daha da önemlisi Brian Taylor, başrolünde Nicolas Cage‘in oynadığı Ghost Rider: Spirit of Vengeance filminde yapımcı Mark Neveldine ile birlikte ortak yönetmenlik yaptı.

Neveldine/Taylor olarak anılan iki uzun süreli arkadaş, yüksek adrenalinli filmlerin başarılı ismi oldular. Jason Statham‘ın oynadığı aksiyon filmi Crank ile sahneye çıktılar. İkili, çılgın devam filmi Crank: High Voltage‘ı ve Gerald Butler‘ın başrolde oynadığı 2009 yapımı Gamer‘ı yönetip yazdılar.

Kaynaklar, bu yeni film uyarlamasının şu anki çalışma başlığının Hellboy: The Crooked Man olduğunu söylüyor, ancak bunun resmi başlık olup olmayacağı ve The Crooked Man hikayesinin filme uyarlanıp uyarlanmayacağı bilinmiyor. Hellboy: The Crooked Man, Nisan 2011’de çıkış yapan 3 sayılık bir mini hikayedir. Mini hikaye, 1956’da Batı Virginia dağlarında bir yerde, gençliğinde ruhunu bir taşra iblisine satan Tom’la karşılaşan Hellboy’u konu alıyor. Birlikte, iblisle yüzleşmek ve Tom’un ruhunun kurtarılıp kurtarılamayacağını görmek için Appalachian dağlarının karanlık kalbine geri dönerler.

Bu yeni Hellboy filminin olay örgüsü detayları şu anda gizli tutuluyor, bu nedenle bu hikayeyi gerçekten uyarlayıp uyarlamayacakları veya uyarlarlarsa ana hikayeye ne kadar sadık kalacağını bilmiyoruz.

Yeni Hellboy filmi henüz geliştirme aşamasında ancak ilk çekimler Nisan ayında Bulgaristan’da başlayabilir. Millennium Media, yönetmen M.J. Bassett‘ın imzasını taşıyan ve başrolde Matilda Lutz‘un oynadığı yeni canlı aksiyon Red Sonja filmi için şimdiden ülkedeki prodüksiyon stüdyolarını kullanmaya başladı.

2019 yapımı Hellboy, kendisini iki Guillermo del Toro filminden ayırmak amacıyla Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu‘nun (BPRD) üyeleri Abe Sapien, Liz Sherman ve Johann Kraus gibi önemli karakterleri dışarıda bıraktı. Ancak yapımda Daimio the werejaguar, Lobster Johnson ve Alice Monaghan‘ı görmüştük. Bu yeni Hellboy filminin, yeni karakterler ve canavarlar sunması çok muhtemel görünüyor.

Hellboy filminin başka bir yeniden başlatma olması bekleniyor; bu nedenle ne Ron Perlman ne de David Harbour başrolde yer alacak gibi duruyor. Özellikle David Harbour‘ın dönmesi kesinlikle beklenmiyor çünkü son Hellboy filmi mali bir başarısızlıkla sonuçlandı. 50 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film dünya çapındaki gişede 55 milyon dolar kazandı. Aynı zamanda David Harbour, yoğun bir yaz dönemine hazırlanıyor. Hem Stranger Things beşinci sezonu hem de Marvel Studios’un Thunderbolts filmi aynı anda çekilecek.

Hellboy filmini kimin dağıtacağı ise bilinmiyor. Lionsgate, Millennium Media için 2019’un Hellboy filminin dağıtımını üstlendi ancak mali başarısızlık nedeniyle yeni filmin dağıtımını üstlenmeyebilir. Yine de Hellboy’un sevilen bir karakter olması sebebiyle Netflix, Amazon gibi yayın platformları filmi alabilir.

hellboy-the-crooked-man.png

hellboy-inceleme-frpnet-1024x576.jpg

guillermo del toro'nun ron perlman'lı hellboy filmlerini çok severim, hala arada açıp izliyorum. çizgi roman uyarlaması filmler arasında, marvel'ın ve dc'nin bütün filmleri dahil; en sevdiğim seri bu olabilir. belki infinity war filmleri ve watchmen bununla yarışabilir, o kadar. görsel zevk olarak değil ama hikaye anlatımı ve karakterlerin doğasının insana mantıklı ve anlaşılabilir gelmesi açısından hepsinden başarılı. hellboy diğer süper kahramanlar gibi insanların taptığı, özendiği, o olmak istediği bir süper kahramandan çok dışlanan, hakir görülen, bu dünyaya ait olmayan, ayrıksı bir karakter. asla kabul görmeyeceği bir dünya için büyük fedakarlıklar yapıyor ve bunun yargısını sürekli ruhunda taşıyor. 3. filmi ben de beğenmemiştim ama filmdeki problem başrolün değişmesi değil, yönetmen ve senaryo ekibinin değişip seriye bakış açısının farklılaşmasıydı. yeni filmi gelirse izlerim.

Yeni “Hellboy” Filmi ‘Folk Horror’ Türünde Olacak ve “The Crooked Man” Çizgi Romanından Uyarlanacak

Yeni Hellboy filmi hakkında detaylar belli oldu. “The Crooked Man” çizgi romanından uyarlanacak yapım, yerel mit ve hâlk hikâyelerinden esinlenen bir korku anlatısını takip edecek.

Yeni Hellboy filmi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Mike Mignola imzalı Dark Horse Comics çizgi romanları bir kez daha beyaz perdeye geliyor. Yeni oyuncular ve teknik ekiple geliştirilecek yapımın odaklanacağı alt tür ve çizgi roman belli oldu.

Çizgi roman sanatçısı Mike Mignola’nın 1993’te yarattığı Hellboy karakteri, yıllar içerisinde kendine has tonuyla unutulmaz bir yer edindi. Başrolünde Ron Perlman’ın yer aldığı 2004 ve 2008 tarihli filmlerin ardından, 2019’da sinema macerası yeniden başlatıldı ve rol David Harbour’a devredildi.

2019’daki maceradan hüsranla ayrılan yapım ekibi ise şimdi rotayı yeniden hesaplamaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini Ghost Rider: Spirit of Vengeance‘ın ortak yönetmeni Brian Taylor‘ın üstleneceği yeni Hellboy filmi için ilk detaylar paylaşıldı.

Yeni Hellboy Filmi “The Crooked Man” Macerasına Odaklanacak

Hellboy: The Crooked Man (Çarpık Adam) ismiyle geliştirilecek yeni yapım, 2008 tarihli aynı isimli çizgi romandan perdeye taşınacak.

Yapımın yönetmeni Brian Taylor, filmde izleyeceği yolu şu sözlerle tarif etti:

“Her şeyden önce, Hellboy’u karakter olarak seviyorum ve karakterin en sevdiğim tarafı da bu özel dönemi. GDT (Guillermo del Toro ) filmleri devasa ölçekli uzay operalarıydı ve baştan sona saf Del Toro işleriydi. Ancak Mike’ın (Mignola) o sırada yaptığı bazı çizgi romanların çok farklı bir hissi vardı. Daha yalın ve acımasız, ürkütücü folk horror*. Dünyanın karanlık köşelerinde dolaşan daha genç bir cehennem çocuğu… Paranormal araştırmacı, gece izcisi… Özellikle The Crooked Man, Mike’ın yazdığı, başka bir efsane olan Richard Corben’in çizdiği ikonik bir kitap. 50’li yılların sonlarında geçiyor. Benim için karakterin en sevdiğim versiyonu o. Hissettiğim bu çekimi, evrene geri dönerek onu sıfırlamak ve Hellboy’un henüz görülmemiş bir versiyonunu yapmak istiyorum.”

The Crooked Man çizgi romanı, Hellboy’un 1950’lerin Appalachia’sında dolaştığını yerel bir korku anlatısını takip ediyor. Günahlarının kefaretini ödemek için cadıya dönüşenler, yamyam cadılar ve çarpık kiliseler gibi rahatsız edici unsurları taşıyan eser; karakterin en karanlık dönemlerini takip ediyor.

Orijinal Aslında Sadık ve Karanlık Bir Yapım Geliyor

Yeni film, Mignola’nın da ortağı olan Christopher Golden ile birlikte geliştiriliyor. Taylor, bu açıdan orijinal çizgi romana olabildiğince yakın kalmak istediklerini kaydediyor.

“Bir çizgi roman asla doğrudan perdeye aktarılamaz. Ancak size filmdeki amacımın orijinal çizgi romanları gerçekten onurlandırmak ve hayata geçirmek olduğunu söylemeliyim.”

Bununla birlikte yeni Hellboy filminin 18+ yaş sınırıyla izleyicilerle buluşacağı da gelen bilgiler arasında. Taylor, stüdyonun bu kararın arkasında durduğunu da aktarıyor.

“Orijinal materyal karanlık, korkutucu, şiddetli ve yetişkinlere yönelik. Bu yüzden onu gerçekten kucaklamak için yaş sınırına ihtiyacımız var.”

*: Folk horror, yerel anlatı ve mitlerden beslenen, topluluk/tarikat/komün gibi grupların etrafında şekillenen, aykırı ritüeller/törenler ile dikkat çeken bir korku alt türü olarak biliniyor. En güncel örnekleri arasında ise Midsommar ve The VVitch yer alıyor.

Hellboy-The-Crooked-Man-and-Others-662x359.jpg

ooldum olası sevemedim şu hellboy flimlerini

guillermo del toro'nun ron perlman'lı hellboy filmlerini çok severim, hala arada açıp izliyorum. çizgi roman uyarlaması filmler arasında, marvel'ın ve dc'nin bütün filmleri dahil; en sevdiğim seri bu olabilir. belki infinity war filmleri ve watchmen bununla yarışabilir, o kadar. görsel zevk olarak değil ama hikaye anlatımı ve karakterlerin doğasının insana mantıklı ve anlaşılabilir gelmesi açısından hepsinden başarılı. hellboy diğer süper kahramanlar gibi insanların taptığı, özendiği, o olmak istediği bir süper kahramandan çok dışlanan, hakir görülen, bu dünyaya ait olmayan, ayrıksı bir karakter. asla kabul görmeyeceği bir dünya için büyük fedakarlıklar yapıyor ve bunun yargısını sürekli ruhunda taşıyor. 3. filmi ben de beğenmemiştim ama filmdeki problem başrolün değişmesi değil, yönetmen ve senaryo ekibinin değişip seriye bakış açısının farklılaşmasıydı. yeni filmi gelirse izlerim.
Ron Perlman olmadığı için açıkçası 3. filmi bende izlemedim,beğendiğim bir film olup devamında kadro değiştiğinde bende değişiyorum yeni film anlamını yitiriyor.

Ron Perlman olmadığı için açıkçası 3. filmi bende izlemedim,beğendiğim bir film olup devamında kadro değiştiğinde bende değişiyorum yeni film anlamını yitiriyor.
aslına bakarsan oyuncunun tipi ron perlman'a göre daha çirkinleştirilebilir olduğu için, hellboy'un "tiksindirici ve ürkütücü" diye tanımlanan tipine daha uygun makyajlanabilmiş. ben eksikliği oyuncularda değil de senaryoda hissettim. bir de yönetmen maharetinde. del toro sonradan çektiği fantastik filmlerle gösterdi ki bu alanda başka bi seviyede. son filmin yönetmeni o işi kotaramamış.

Deadpool 2 Oyuncusu Jack Kesy Yeni “Hellboy” Filminin Başrolü Oldu

Yeni Hellboy filmi başrolü belli oldu. Ron Perlman and David Harbour sonrası karakteri canlandıracak isim Deadpool 2 oyuncusu Jack Kesy olacak.

Yeni Hellboy filmi başrolü Jack Kesy olacak. The Crooked Man çizgi romanından uyarlanacak yapımda ikonik karakter Deadpool 2, The Strain ve Pazury gibi yapımlardan tanınan oyuncuya emanet edildi.

Çok kısa bir süre önce yeni bir Hellboy filminin geleceği, günler sonra ise bu filmin karakterin 1950’lerin Appalachia’sında dolaştığını yerel bir korku anlatısını takip eden The Crooked Man çizgi romanını takip edeceği paylaşıldı. Crank (Tetikçi) film serisi ve son olarak Brave New World dizisinin yönetmeni olarak izleyicilerin karşısına çıkan Brian Taylor’ın da projenin başına geçtiği duyuruldu.

Genellikle bu tür duyurular yapıldıktan sonra oyuncu seçimi veya konusu gibi bilgiler birkaç aylık zaman dilimi içerisinde gelir. Ancak belli ki durum yeni Hellboy filmi için geçerli değil. Şimdi de yeni filminin başrolü duyuruldu ve aslında pek de tanınmayan bir ismin, Jack Kesy’nin başrole geçtiği açıklandı.

Mike Mignola’nın yarattığı şeytani kahramanının en son enkarnasyonunu oynayacak isim hakkında ilk açıklama Millennium Media eş başkanı Jonathan Yunger tarafından geldi ve seçimleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Jack Kesy kendisine verilen rollere hızlıca dönüşme yeteneğine sahip dinamik bir aktör. Yeteneği ve yapısı bu genç Hellboy için mükemmel.”

Yeni Hellboy Filmine Başrol Jack Kesy Dışında Yeni Oyuncular da Dâhil Oldu

Jack Kesy dışında Hellboy: The Crooked Man (Çarpık Adam) filminde yer alacak birkaç oyuncu daha duyuruldu. The Hollywood Reporter’ın haberine göre Yellowstone ile tanınan Jefferson White filmde başrolün arkadaşı Tom Ferrell karakterine, Resident Evil: biohazard ve Chilling Adventures of Sabrina gibi dizilerle ismini duyuran Adeline Rudolph ise Bobbie Jo Song karakterine hayat verecek.

Mike Mignola ve Richard Corben’in aynı adlı 2008 Hellboy çizgi romanlarından uyarlanacak olan yapım, 18 yaş ve üzeri seyircilere uygun şekilde R derecesi ile hazırlanacak. Daha genç bir Hellboy’un yer alacağı belirtilen yapımın senaryosu da Chris Golden’a emanet. Şimdilik çekimlerin ne zaman başlayacağı bilinmese de, tek bir ay içerisinde gelen bunca haber sonrası muhtemelen 2023 bitmeden başlayacağı söylenebilir.

Jack-Kesy-yeni-hellboy.jpg

Jack-Kesy-hellboy-662x352.jpg

Jefferson-White-ve-Adeline-Rudolph-662x352.jpg

Çekimleri Tamamlanan Hellboy: The Crooked Man, Mike Mignola’nın Onayını Aldı

Hellboy‘un bir kez daha sinemaya dönüş yapacağı Hellboy: Crooked Man filmi tamamlandı. Çizgi roman kökenlerine sadık kalmayı vaat eden yapım, Hellboy efsanesini yaratan Mike Mignola‘nın onayından da geçti.

Hellboy: Crooked Man, Hellboy‘un dünyasını çizgi roman serisinin en sevilen sayılarından biri aracılığıyla genişletecek. Millenium Media‘nın yapımcılığındaki Crooked Man‘i Brian Taylor yönetiyor. Hellboy çizgi romanlarını yaratan Mike Mignola, Chris Golden ile birlikte senaryoyu yazdı. Filmde Hellboy‘u, Deadpool 2’den Jack Kesy canlandıracak. Ayrıca Yellowstone‘dan Jefferson White‘ı Tom Ferrell ve Resident Evil‘dan Adeline Rudolph‘u Bobbie Jo Song olarak izleyeceğiz.

Yeni filmde Hellboy ve çaylak bir BPRD ajanı 1950‘lerin kırsal Appalachia‘sında mahsur kalacak. İkili orada, Hellboy‘un geçmişiyle bağlantısı olan yerel bir şeytan tarafından yönetilen cadıların musallat olduğu küçük bir topluluk keşfedecek: Crooked Man.

Hellboy: Crooked Man‘in çekimleri tamamlanırken, Mike Mignola bu uyarlamanın eserinin hakkını verdiğini doğruladı.

Yönetmen Brian Taylor ise, “Öncelikle Hellboy karakterini çok seviyorum ve karakterin en sevdiğim dönemi de bu dönem. Guillermo del Toro filmleri devasa ölçekli uzay operalarıydı ve baştan aşağı del Toro’ydu. Ancak Mike’ın (Mignola) o dönemde yaptığı bazı çizgi romanlar çok farklı bir duyguya sahipti. Daha yalın ve ürkütücü bir halk korku hikayeleri. Dünyanın karanlık köşelerinde dolaşan daha genç bir Hellboy… Özellikle Crooked Man, Mike tarafından yazılan ve bir başka efsane olan Richard Corben tarafından çizilen ikonik bir kitaptır. 50’lerin sonunda geçiyor. Benim için karakterin en sevdiğim versiyonu. Dolayısıyla bu kitabın benim için cazibesi, ona geri dönmek ve bize Hellboy’un henüz görmediğimizi düşündüğüm o versiyonunu gerçekten vermek.” dedi.

Filmin vahşetten kaçınmayacağını da belirten Taylor sözlerine şunları ekledi: “R-rated bir halk korku filmi önerdim ve Millennium’daki ekip bana destek olmaktan başka bir şey yapmadı. Harika bir grup insan var ve korkuyu seviyorlar. Yönetmen, filmin üç başrol oyuncusu olacağına da dikkat çekerek, Hellboy‘un yanı sıra Tom Ferrell ve film için yaratılan gizemli bir karakteri izleyeceğimizi belirtti.

hellboy-the-crooked-man.png

Jack Kesy’li “Hellboy: The Crooked Man” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Hellboy: The Crooked Man filmi için ilk fragman paylaşıldı. Mike Mignola’nın çizgi romanından uyarlanan yapımın başrolünde Deadpool 2’den tanınan Jack Kesy yer alıyor.

Hellboy: The Crooked Man filmine dair uzun zamandır merakla beklenen ilk fragman yayınlandı. Mike Mignola’nın ünlü çizgi romanından uyarlanan yeni yapım, Hellboy karakterinin üçüncü kez beyaz perdede boy gösterişine sahne olacak. Başrolde Jack Kesy’nin yer aldığı film, izleyicileri 1950’lerin karanlık ve gizemli Apalaş Dağları’na götürüyor.

Jack Kesy filmde Hellboy karakterini canlandıran üçüncü aktör olacak. Karakter daha önce Ron Perlman ve David Harbour tarafından canlandırılmıştı. Fragmanda Kesy’nin canlandırdığı Hellboy’u “Ölüm kokusu alıyorum,” gibi ürpertici ifadelerle, çarpıcı manzaralar ve doğaüstü olaylarla dolu bir ortamda görülüyor.

Film, Hellboy ve BPRD ajanı Alice Monaghan’ın (Adeline Rudolph) 1950’lerin kırsal Apalaş’ında mahsur kalmasıyla başlıyor. Burada bir yandan yerel halkın ruhlarını toplarken diğer yandan cadılar tarafından rahatsız edilen Crooked Man ile yüzleşiyorlar.

Görüntülerden de anlaşıldığı gibi, hikâye hem Hellboy’un geçmişiyle ilgili korkunç sırları ortaya çıkarmakta hem de karakteri karanlık ve mistik bir savaşın ortasına çekiyor.

Hellboy: The Crooked Man, Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola ve uzun süreli işbirlikçisi Christopher Golden tarafından kaleme slındı. Mignola bu filmle ilk kez doğrudan bir Hellboy filmi için senaryo yazmış oluyor. Yönetmen koltuğunda ise Crank filmiyle tanınan Brian Taylor oturuyor. Film, 2023’ün Mart ve Mayıs ayları arasında Bulgaristan’da çekildi.

Filmin kadrosunda Kesy dışında Jefferson White, Joseph Marcell, Hannah Margetson ve Martin Bassindale gibi isimler yer alıyor. Bassindale, Crooked Man olarak bilinen, 18. yüzyılda suçlarından dolayı idam edilen ve Cehennem’den geri dönen Jeremiah Witkins karakterine hayat veriyor.

Geçmişten Günümüze Hellboy

The Crooked Man, ünlü çizgi roman karakterinin sinemadaki macerasında yeni bir sayfa açıyor. 2004 ve 2008 yıllarında Guillermo del Toro’nun yönetmenliğinde Ron Perlman’ın canlandırdığı ilk iki film, daha çok fantastik unsurlara odaklanırken, 2019 yılında David Harbour’ın başrolde olduğu yeniden yapım ise hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumsuz tepkiler almıştı. Bu yeni film ise Mignola’nın çizgi romanına sadık kalacak şekilde daha küçük çaplı bir hikâye anlatmayı hedefliyor.

Hellboy: The Crooked Man bu yılın sonlarına doğru beyaz perdedeki yerini alacak. Ancak henüz resmi bir tarih açıklanmadı.

Geri