Hei Tai Yang 731 - Men Behind The Sun (1988)

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Yönetmen: Tun Fei Mou
Senaryo: Mei Liu, Wen Yuan Mou
Yapım: 1988, Hong Kong
Süre: 105 Dakika
Oyuncular: Hsu Gou, Gang Wang, Andrew Yu

Men_Behind_the_Sun_Poster.jpg

İlk önce çok şaşırdığımı söylemeliyim. Film bir çok yerde “mide bulandırıcı, izlenemeyecek kadar sinir bozucu” gibi sıfatlarla tanımlanmış ve istismar sinemasının bir örneği olarak değerlendirilmiş. II. Dünya Savaşı esnasında, Japonlar’ın Çinliler’e uyguladığı şiddeti anlatan başka bir film var mı ben bilmiyorum. Ama sırf bunu anlatıyor diye yerin dibine sokulmasını onaylamıyorum.

Sonuçta olanlar, Japonya’ya atılan atom bombası veya Yahudiler’e uygulanan soykırım kadar gerçektir. Diğer ikisi hakkında sürüyle film çekilirken, Çinliler sinemada neden haklarını arayamasınlar ki? Ortada bir suç varsa, o savaş suçudur; bunları anlatan yönetmenin değildir.

Bu filmin lanetlenmesi ve yasaklanmasının altında bazı politik olaylar olduğundan şüpheleniyorum. Sonuçta, evet, izlenmesi mümkün olmayan grafik şiddet sahneleri içeriyor ama izleyicinin duygularını Mel Gibson’ın filmlerinden daha fazla suistimal etmiyor emin olun.

[YOUTUBE]bsKb07mB3HY[/YOUTUBE]

nette bulup izleyeceğiniz bütün sürümleri sansürlü veya kesilmiş sahneler içerir. tamamı nerde vardır bilmeyi isterdim.

Geri