Hedefe değil yola odaklanmak

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Böyle bir laf var;
"Yolun sonundaki hedefe veya ödüle değil, yolun kendisine odaklanın".

Bir çeşit anı yaşama safsatası.

E tabi gelmiş 50 yaşına. Yolun sonunda musalla görünüyor. Gerçekçi hedefler de koyamıyor önüne. Çünkü ne isteği kalıyor bir noktadan sonra insanın ne de gücü.

Sonra da gariban tesellisi. "yola odaklan"... Oldu canım.

Mutluluk yolun sonunda değil
Gidilen yolun üzerinde

Şöyle de bişey var, hedefe giderken ki keyfi, hedefe ulaşınca alamıyorsun.

Teknik acidan hak veriyorum.
Yalniz hedefe ulastigimiz an,artik baska tatmin edici seyler icin ugrasiyoruz.Üstelik ulastigin ve planladigin hedefin de bir ömrü var ve bir bakmissin, hic beklenmedik fatalist bir olay,tüm gelismeler alt üst etmistir.Sonra sil bastan.
Bu da asla bitmeyen bir seytan cikmasina sokuyor insani.
Hissel ve beyinsel olarak daha yorucu olan aslinda,o sürekli arayis icinde olmak oluyor.
Birak su aksin yolunu bulsun..yarin ölmeyecegin ne malum..tadini cikar yolunda bulunan taslari,kenara koymak adina.
Bir filozof asla hedefe odakli olmaz.
Keposlarda bulusup,kafa dengi insanlarla anin tadini cikarip,sohbet eder oluruna olmazina..mutlulugun formülü budur.Sosyallesmek.
Epikur a selamlar,ataraksist ruh halleri diliyorum.

Son düzenleme:
Şöyle de bir şey var... hedeflerin olursa sabahları yataktan fırlayarak çıkarsın.....

klaymeks yaş kemale erince ve yolun sonunda beyaz ışığın varlığından emin olunca.
eskiden şiddetle reddecegi şeyleri şimdi onaylar olmuş.
oysa gerçek klaymeksciler bilir ki, bilgin bir klaymeks her zaman tek bir hedefin varlığına odaklanmaktansa, o hedefe giderken harcanan çabanın ve zamanın daha dolu dolu geçirilmesini tembihler. çünküsu hedefe varırken harcanan çaba ve zaman ve görülen güzellikler hedefin kendisinden daha evladir.
bizim klaymekste mustehap bulduğumuz hareketler bunlardır.
bu tonton ve huysuz dedeyi sevmedik.

Boşuna yırtınmayın,daha bu dünyadan mutlu ayrılan yoktur.

füruğ der ki "kuş ölür sen uçuşu hatırla"
biri der ki "kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. gemiyi limana getirip getirmediğine bakar" (v.hugo imiş)
bir şarkı sözü der ki "zor zamanlar olur, nasıl çıkarsan içinden, omurgan öyle şekillenir" :d

bilemiyorum. sadece yol ya da sadece sonuç diyemem. ben yolu da önemserim. sonucu da önemserim.

ray abimin dediği gibi "yola çık jack ve bir daha geri dönme"

klaymeks bacakları hedef alıp yol üzerindeki memeyi es geçmiş, üzdü.

Geri