Heat 2

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Heat 2 İçin Adam Driver'ın Adı Geçiyor

Michael Mann'in suç klasiği Heat'in (Büyük Hesaplaşma) gösterime girmesinden bu yana yaklaşık otuz yıl geçti. Robert De Niro ve Al Pacino'yu bir araya getiren film yıllar içinde bir klasik haline gelirken, Mann ve Warner Bros. şimdilerde bir devam filmi için harekete geçiyor.

"Heat 2" hakkındaki söylentiler aslında uzun süredir devam ediyor. Michael Mann de geçtiğimiz yaz, filmin devamı olarak Meg Gardiner ile birlikte kaleme aldığı romanı sinemaya uyarlamak istediğini açıklamıştı.

Deadline'ın duyrudğuna göre proje artık resmiyet kazanmak üzere. Haberde ayrıca, Adam Driver'ın projeye dahil olmak için görüşmeler gerçekleştirdiği de belirtiliyor. Anlaşma sağlanırsa Driver, Robert De Niro'nun orijinal filmde canlandırdığı Neil McCauley'in gençliğini oynayacak.

Daha önce "Heat"in 25. yılı için özel bir gösterime katılan Al Pacino, genç neslin başarılı oyuncusu Timothee Chalamet'nin yeteneğinden övgüyle söz ederek devam filminde gençliğini Chalamet'nin canlandırmasını istediğini açıklamıştı.

53058-4ced900071c8f062a0697d18e912ec27-656x656.jpg

İlk filmi oyuncu kadrosu ve konusu ile muhteşemdi,en sevdiğim filmler arasında yer alır.bu güzel olur mu bilemedim yine de heyecan verici.

Michael Mann, Bir Sonraki Filminin Heat 2 Olacağını Doğruladı

Usta sinemacı Michael Mann, çekeceği sonraki filmin 1995 yapımı aksiyon klasiği Heat'in devam filmi olacağını onayladı. Yönetmen, son olarak Ferrari filminde birlikte çalıştığı Adam Driver'ın projede yer alabileceğinin sinyalini de verdi.

Robert De Niro, Al Pacino ve Val Kilmer'lı kadrosuyla dikkat çeken ve vizyona girdiği dönemde gişe başarısı da elde eden Büyük Hesaplaşma (Heat), yıllar içerisinde en büyük aksiyon klasiklerinden biri olarak akıllarda kaldı.

Filmin yönetmeni Michael Mann, bu yıl içerisinde Meg Gardiner ile birlikte Heat 2 kitabını kaleme alarak aksiyon klasiğinin hikâyesinin devam ettirdi. 1995 yapımı aksiyon klasiğindeki karakterlerin hem geçmişine hem de geleceğine odaklanan kitap, edebiyat severler tarafından oldukça rağbet gördü. Kitabın yayımlanmasından bu yana akıllardaki sorulardan biri, Mann'in kaleme aldığı bu kitabı filme çevirip çevirmeyeceğiydi. Londra'da bir etkinliğe katılan yönetmen, bu konudaki sorulara cevap verdi.

Kitabın Ferrari filmini çektikleri sırada çıktığını ve iyi dönüşler aldığını belirten Michael Mann, çekmek istediği bir sonraki filmin de Heat 2 olduğunu doğruladı. Yönetmen ayrıca Adam Driver'ın, ilk filmde Robert De Niro'nun hayat verdiği Neil McCauley karakterinin gençliğine hayat verebileceğine dair söylentilere de cevap verdi. Ferrari filminde Driver ile hayli uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyen yönetmen, her ne kadar Driver'ın filmde olmasını isteyeceğini belirtse de henüz bu konuda en ufak bir gelişmenin olmadığını belirtti.

60 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesiyle 1995 yılında gösterime giren Heat, dünya genelinde 187,4 milyon dolar hasılata erişmeyi başarmıştı.

Michael Mann’den Heat 2 Filmi Geliyor: Senaryo Tamamlandı

Heat 2 filmi için kritik bir eşik daha aşıldı. Michael Mann 1995 tarihli yapımın devam hikâyesinde senaryoyu tamamladığını açıkladı.

Heat 2 bekleyişi yakın bir gelecekte son bulabilir. 1995 yılında Al Pacino ve Robert De Niro’nun başrollerini paylaştığı Büyük Hesaplaşma filminin uzun zamandır beklenen devam halkası için senaryo çalışması tamamlandı.

Yönetmen Michael Mann, Vulture dergisine verdiği röportajda, “Senaryoyu yeni bitirdim ve ilk taslağı teslim ettim,” açıklamasında bulundu.

Senaryonun kime teslim edildiği sorulduğunda ise Mann, “Bundan daha fazlasını söyleyemem, ancak bu heyecan verici bir proje,” diyerek ayrıntı vermekten kaçındı.

Heat 2 Film Senaryosu, Roman Uyarlamasına Dayanıyor

Heat 2 projesi, Mann’in Meg Gardiner ile birlikte roman formatında kaleme aldığı ve 2022 yılında yayımlanan aynı adlı eserine dayanıyor. Mann’in romanı sinema filmi senaryosuna dönüştürme sürecini dikkatli ve zamana yayarak gerçekleştirdiği biliniyor.

Ünlü yönetmen geçen ağustos ayında Katie Walsh ve Blake Howard tarafından düzenlenen bir gösterim sonrası söyleşide, “Senaryo üzerinde haftanın yedi günü çalışıyorum… Çok kapsamlı. İlk film kadar büyük, ki o da 2 saat 45 dakikaydı,” ifadelerini kullanmıştı.

Yapım Aşaması Belirsizliğini Koruyor

Yeni röportajda Michael Mann, sinemasal tarzının etkisine de değindi ve kendini bir auteur gibi görmediğini, ancak filmlerine kattığı derinlik nedeniyle genellikle öyle algılandığını söyledi.

Mann şu ifadeleri kullandı:

“Ben görev odaklı bir yönetmen değilim; öyle olmak isterdim, çünkü çekim yapmayı seviyorum. Ama bir filme çok şey katıyorum ve bu yüzden bazen filmlerin birbiriyle ilişkili katmanları olduğunu düşünüyorum, basit değiller.

“Tamamen erişilebilir olabilirler – tüm filmlerim değil ama bazıları sadece akıp gidecek, sizi iki saat ya da Heat ve Insider örneğinde olduğu gibi iki saat 45 dakika boyunca meşgul edecek bir şey olarak erişilebilir olabilir. Ama aynı zamanda çok şey var, çünkü benim amacım içine çok fazla derinlik katmaktı.”

Henüz Heat 2 filminin resmi olarak hayata geçip geçmeyeceği netleşmedi. Warner Bros.’un daha büyük fikrî mülkiyet odaklı yapımlara yönelmesinin projenin geleceği açısından belirsizlik oluşturabileceği öne sürülüyor. Öte yandan başrol için Adam Driver’ın adının geçtiği bir oyuncu seçimi sürecinin de devam ettiği belirtiliyor.

Michael Mann’ın Kült Filminin Devamında Christian Bale ve Leonardo DiCaprio Bir Araya Geliyor

Efsanevi Heat filminin merakla beklenen devamı “Büyük Hesaplaşma 2” için müjdeli haberler var. Christian Bale, Leonardo DiCaprio ile başrolde yer alabilir.

Christian Bale, Michael Mann’in Heat filminin uzun süredir beklenen devamı Büyük Hesaplaşma 2 için Leonardo DiCaprio’yla birlikte başrole göz kırpıyor. Sinema tarihinin en iyi suç filmlerinden biri olarak kabul edilen, Al Pacino ve Robert De Niro’yu ilk kez aynı sahnede buluşturan klasiğinin devamı için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor.

1995 yapımı film, Al Pacino’nun canlandırdığı LAPD Cinayet Masası dedektifi Vincent Hanna’nın, Robert De Niro’nun hayat verdiği profesyonel hırsız Neil McCauley’i takip ettiği bir kedi-fare oyununu konu alıyordu. 187,4 milyon dolar hasılat elde eden film, 60 milyon dolarlık bütçesiyle ticari başarıya ulaşmıştı.

Deadline’ın haberine göre, Amazon MGM ve United Artists stüdyoları, Büyük Hesaplaşma 2’nin yapımına 2026 yılında başlamayı planlıyor. Filmin, Kaliforniya Film Komisyonu’ndan 37,2 milyon dolarlık vergi kredisi aldığı belirtiliyor.

Projenin senaryosu Michael Mann ve Meg Gardiner’ın 2022’de yayımlanan ve çok satanlar listesine giren aynı adlı romanından uyarlanıyor. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer, Scott Stuber ve Nick Nesbitt’in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda yine Michael Mann oturacak.

Büyük Hesaplaşma 2 Filminde Wardell Karakterini Christian Bale Canlandırabilir

Roman, iki farklı zaman diliminde geçiyor. İlk hikâye, banka soygununun ardından LAPD’den kaçmaya çalışan Chris Shiherlis’i takip ederken, ikinci hikâye 1988’de Chicago’ya dönüyor. DiCaprio’nun, orijinal filmde Val Kilmer’ın canlandırdığı Chris Shiherlis karakterini oynayacağı konuşuluyor. Bale’in ise, romanda “şeytani” olarak tanımlanan, seri tecavüzcü ve ev soyguncusu Wardell karakterini canlandırabileceği iddia ediliyor.

Heat 2, Bale ve Mann’in 2009 yapımı Public Enemies’den sonraki ilk büyük işbirliği olacak. Aynı zamanda Christian Bale ve Leonardo DiCaprio’nun da ilk kez aynı projede yer alması anlamına geliyor. DiCaprio, daha önce Bale’in başrolünde olduğu 2013 yapımı Out of the Furnace’ta (Kardeşim İçin) yapımcı olarak görev almıştı.

Filmin kadrosuna Adam Driver, Austin Butler ve Bradley Cooper gibi isimlerin de dahil olabileceği konuşuluyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapımın 2027’de vizyona girmesi bekleniyor.

1763624236703.png
1763624273627.png

Geri