HBO'dan "Harry Potter" Dizisi

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Harry Potter Dizisi Resmen Duyuruldu: İşte ‘Aslına Sadık’ Olacak Yeni Uyarlamadan İlk Tanıtım

Harry Potter dizisi resmileşti. HBO Max, isim değişikliği sonrası yaptığı duyuruda nihayet söylentileri ilk tanıtım videosu eşliğinde onayladı.

Harry Potter dizisi resmi olarak duyuruldu. HBO Max, Büyücülük Dünyası’nın yeniden yapımı için eşi benzeri görülmemiş 10 yıllık bir planı resmen duyurdu.

HBO Max’in yaklaşan Harry Potter dizisi duyuru videosu orijinal filmlerden üç ikonik unsuru geri getiriyor. Yazar J.K. Rowling’in 1997 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı ile başlattığı Büyücülük Dünyası serisi sekiz ana film, üç yan film ve bir sahne oyununa ev sahipliği yaptı. Başlangıcından bu yana 13,4 milyar doların üzerinde gelir elde eden marka, şimdi orijinal seriyi ele alan bir yapımla daha da genişlemeye hazırlanıyor.

Aslında böyle bir dizi yıllardır konuşuluyor. Warner Bros. ve Discovery Inc. arasındaki birleşmenin ardından yeni bir dev şirket olan Warner Bros. Discovery’nin liderliğine geçen David Zaslav, en kârlı markalardan biri olan Wizarding World için yeni seriler geliştirme arzusunu uzun süredir dile getiriyor. İlk olarak 2021’in başında duyurulan proje, nihayet geçen günlerde Bloomberg’ten gelen haberle birlikte daha da kesinlik kazanmıştı. Şimdi bu proje HBO Max tarafından resmi olarak onaylandı.

Harry Potter Dizisi Kitaplara Sadık Bir Uyarlama Olacak

Dizinin her sezonu Rowling’in yedi romanından birini uyarlayacak ve yazar baş yapımcı olarak görev alacak. Harry Potter dizisi tamamen yeni bir oyuncu kadrosuna sahip olacak ve şaşırtıcı bir şekilde şirket için “on yıl sürecek” bir taahhüt olarak faturalandırılıyor.

HBO Max’in artık Max adı altında hayatına devam edecek olan dijital platformu için birçok projeye ait ilk bakış kareleri ve fragmanları paylaşıldı. Bu sırada kısa bir video ile Harry Potter dizisi için de resmi duyuru yapılmış oldu. Yeni duyuru videosu orijinal filmlerdeki üç ikonik unsuru geri getiriyor.

“Kitapların sadık bir uyarlaması” olduğunu söyleyen HBO Max, John Williams’ın Harry Potter film serisi tema müziğini, ikonik logosunu ve Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun siluetini yeniden kullanıyor.

Şu an için dizinin başrollerinde hangi oyuncuların yer alacağı, orijinal filmden geri dönen oyuncuların olup olmayacağı ya da filmler ile klasikleşmiş eşyaların birebir kullanılıp kullanılmayacağı konusu henüz bilinmiyor.

Yine de şu an itibarıyla Warner Bros. Discovery’nin Fantastik Canavarlar serisini rafa kaldırıp orijinal seriye kesin olarak dönüş yaptığı söylenebilir.

Fantastik Canavarlar serisini rafa kaldırıp;

açıkçası ben beğendim ama çok eksikler vardı, yeni dizi olayı ve 7 sezon olması beni biraz düşündürdü.Yüzüklerin efendisi gibi bir yola girdiler belli ki,tutar mı bilemedim ama çok izlenir ki bende izleyecem Allah ömür verirse.

Daniel Radcliffe "Harry Potter" Dizisine Dahil Olacak mı?

Harry Potter aktörü, yeni dizi uyarlamasına dahil olma ihtimali hakkında konuştu.

Harry Potter serisinin bir televizyon dizisi olarak yeniden başlatılacağı duyurulduğundan bu yana hayranlar, orijinal kadro üyelerinden bazı isimlerin projeye dahil olup olmayacağını merak ediyor. Kimileri Harry Potter rolüyle bütünleşen Daniel Radcliffe'in yeni dizide Harry'nin babası James Potter rolü için çok uygun olacağını düşünse de aktörün dizinin kadrosuna dönme olasılığı oldukça düşük.

Radcliffe, ilk olarak 2001'de canlandırdığı Harry Potter rolüyle 2012'deki son filmde vedalaştı. Şimdi hem Harry Potter hem de altın üçlünün Emma Watson ve Rupert Grint tarafından hayat verilen Hermione ve Ron karakterleri için yeni oyuncular seçilecek ve efsane yeni nesil oyuncu kadrosuyla bir kez daha canlanacak.

Radcliffe, ComicBook ile gerçekleştirdiği röportajda, dizinin her şeyi sıfırdan başlatacağını bu nedenle bir geri dönüşün ihtimal dahilinde olmadığını belirtti ancak bir cameo ya da ufak bir rol ihtimaline kapıyı tamamen kapatmadı:

"Anladığım kadarıyla, çok taze bir başlangıç yapmaya çalışıyorlar ve eminim bunu kim yapıyorsa, üzerinde kendi izini bırakmak isteyecek ve muhtemelen yaşlı Harry'e bu filmde nasıl bir cameo yaptıracağını bulmak zorunda kalmak istemeyecektir. Bu yüzden kesinlikle hiçbir şekilde bunu aramıyorum. Ama açıkçası onlara dünyadaki tüm şansları diliyorum ve o meşale iletildiği için çok heyecanlıyım. Ama bunu fiziksel olarak benim iletmeme ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum."

Büyücü Dünyasını geri getirmeye yönelik son girişim olan Fantastik Canavarlar filmleri, orijinal serinin mirasını taşıyamamış olsa da, Harry Potter serisi bir bütün olarak zamanın sınavından geçti. Yeni uyarlamanın film serisinden en büyük farkı, her bir kitabın bir sezon olarak planlanması ve filmlerde kendisine yer bulamayan ayrıntıların da ekrana gelmesi olacak.

“Harry Potter” Dizisi Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: Birden Fazla Yapım Yolda Olabilir

Harry Potter serisi 7 sezondan oluşan dizi uyarlamasına kavuşuyor. Ancak ortaya çıkan son bilgiler, daha fazla dizi projesinin gündemde olabileceğini gösterdi.

Harry Potter evreni için bir değil birden fazla dizi senaryosu aynı anda geliştiriliyor olabilir. Max platformunda yayınlanacak Büyücülük Dünyası yapımı hakkında yeni detaylar paylaşılmaya devam ediyor.

Britanyalı yazar J.K. Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter serisi, 2001–2011 yılları arasında 8 film uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıktı. Toplamda 7,7 milyar dolar hasılat elde eden seri, sonrasında rotayı Fantastik Canavarlar filmlerine kırsa da o cephede beklenen karşılık bulunamadı.

Fantastik Canavarlar’da aradığını yakalayamayan Warner Bros. ise ana seriyi yenileme kararı aldı ve dizi çalışmalarına başladı.

7 kitap için toplam 7 sezon düşünülen yapıma J.K. Rowling’in de direkt olarak dahil olacağı öngörülürken serinin sıkı hayranları da endişeli bir bekleyişin içinde. Öte yandan yapımcılar, aslında sadık ve kitapları derinlemesine ele alan bir uyarlamanın sözünü vermekten geri durmuyor.

Yeni Harry Potter dizisi için bekleyiş devam ederken Warner Bros. Discovery’nin birden fazla dizi çalışması ile izleyicilerin karşısına çıkabileceğine dair bir iddia ortaya atıldı.

Harry Potter Evreni Birden Fazla Dizi ile İzleyicilerle Buluşabilir

Henüz başlangıç aşamasında olan Harry Potter dizisi için herhangi bir oyuncu tercihi ya da senaryoya dair detaylar bilinmiyor.

Deadline’ın paylaştığı yeni bir habere göre ise WBD’nin dijital yayın platformu Max, “Harry Potter’a dayanan birden fazla fikir geliştirme olasılığına” sıcak bakıyor.

Harry Potter dizisi için fikir geliştiren yazarlar arasında Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran ve Michael Lesslie yer alıyor. Bununla birlikte sürecin henüz erken aşamada olduğu ve daha fazla yazarın Max dizisine katılabileceği de vurgulanıyor.

Mevcut proje üzerinde çalışan ve Max’e sunum yapan yazarlardan Martha Hillier, EastEnders ve Holby City gibi İngiliz dizilerinin yanı sıra BBC için fantastik türdeki The Last Kingdom dizisini kaleme almıştı.

Kathleen Jordan, Netflix için genç yetişkin draması Teenage Bounty Hunters’ı yazdı. Michael Lesslie ise son Açlık Oyunları filmi The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’in senaryo ekibinde yer aldı.

Yapımı geliştiren bir diğer yazar Tom Moran ise 2022 tarihli doğaüstü gerilim dizisi The Devil’s Hour’ın yaratıcı koltuğunda yer aldı. Prime Video’da yayınlanan yapımın başrolünde Peter Capaldi oynamıştı.

?Neticede farklı diziler ya da ana seriye odaklanan tek bir dizi olsun, tüm projeler şu anda hâlâ ön geliştirme aşamasında. Dolayısıyla Harry Potter hayranlarının yeni Büyücülük Dünyası projesine kavuşması için uzun süre daha beklemeleri gerekecek.

7 kitap 7 sezon.

uzun bir süreç,başarılı olmazsa iyice biter bu serinin ömrü,fantastik canavarlar serisini ben beğensemde genel olarak beğenilmedi ve yeni film serisi durdu.burda hbo'nun yapıyor olması bir avantaj olur prodüksüyon baya görkemli olabilir.

Harry Potter Dizisi 2026’da Max’te Yayınlanacak!

Harry Potter dizisi için heyecan verici bir haber! Warner Bros Discovery CEO’su David Zaslav, Harry Potter dizisinin ilk bölümünün 2026 yılında Max yayın servisinde yayınlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Dizinin yedi sezona yayılması ve J.K. Rowling‘in en çok satan fantastik kitap serisindeki her kitabı uyarlaması bekleniyor.

Zaslav’dan Heyecan Verici Açıklamalar

Analistlere “Harry Potter konusundaki heyecanımız konusunda utangaç değiliz” diyen Zaslav, Warner Bros Pictures’ın serideki son filminin bir düzineden fazla yıl önce yapıldığını belirtti.

Zaslav, birkaç hafta önce HBO ve Max içerik patronu Casey Bloys ve Warner Bros. Television Başkanı Channing Dungey ile birlikte Londra’da olduğunu ve yazar J.K. Rowling ile dizi hakkında görüştüklerini söyledi.

Zaslav görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi;

J.K. Rowling ve ekibiyle gerçek anlamda zaman geçirdik. Her iki taraf da bu seriyi yeniden canlandırmaktan heyecan duyuyor. Konuşmalarımız harikaydı ve önümüzdeki dönem için daha heyecanlı olamazdık. Max’te dünyanın dört bir yanındaki hayranlarla on yıllık yeni hikayeleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Oyuncu Kadrosu Henüz Belli Değil

Harry Potter TV dizisinin oyuncu kadrosu bugüne kadar açıklanmadı, ancak WBTV filmlerden tamamen yeni bir oyuncu kadrosuna sahip olacağını söyledi. Sekiz Warner Bros. filminde Harry Potter‘ı canlandıran Daniel Radcliffe, yeni dizide yer alma konusunda “kesinlikle herhangi bir arayış içinde olmadığını” söyledi.

Dizinin Yönetmeni Kim Olacak?

Dungey geçtiğimiz ay Variety’ye verdiği bir röportajda Warner Bros TV tarafından Max için hazırlanacak olan Harry Potter/Büyücü Dünyası dizisinin gidişatını değerlendirdi. Geçen yıl duyurulduğu üzere, “on yıl sürecek dizinin” her sezonu serideki kitaplardan birine dayanacak.

“Bu seriyi bizim için yönetecek kişinin kim olacağını bulmak için bir dizi farklı yazarla görüşüyoruz” diyen Dungey, oyuncu seçiminin çoktan yapıldığına dair söylentilerin doğru olmadığını da sözlerine ekledi. “Bizim için ilk adım bu showrunner’ın kim olacağına karar vermek ve bunu sağladıktan sonra bu [oyuncu seçimi] konuşmalarını yapmaya başlayabiliriz. İşin zor kısmı ilk iki kitapta çocukların daha küçük yaşta, 11-12 yaşlarında olması.”

J.K. Rowling Tartışması

Son birkaç yıldır cinsiyet konusunda trans karşıtı olarak görülen tartışmalı açıklamalar yapan J.K Rowling, geçen yıl Max’in TV uyarlamasını boykot etmeyi planladıklarını söyleyen Harry Potter hayranlarına yanıt verdi. “Bahsettiğim aktivistler, bu kez Harry Potter dizisi için çalışmalarıma yönelik bir boykot daha düzenlemeye çalışıyorlar. Önceden uyarılmış olan önceden uyarılmış olduğu için, büyük bir şampanya stoku yapmak için önlem aldım,” diye yazdı Rowling Twitter’da bir gönderide.

Paapa Essiedu, Severus Snape Rolü ile Harry Potter Dizisine Katıldı

Paapa Essiedu, HBO’nun “Harry Potter” dizisinde Severus Snape karakterini canlandırmaya hazırlanıyor.

Paapa Essiedu, Harry Potter dizisindeki en kritik rollerden birisi olan Severus Snape karakterini ekrana taşıyan isim olacak.

HBO’nun J.K. Rowling’in çok satan Harry Potter kitaplarından uyarladığı yeni dizisi için oyuncu kadrosu şekillenmeye devam ediyor. Emmy adayı Paapa Essiedu, Hogwarts’ın ikonik iksir profesörü Severus Snape karakterini canlandırmak için stüdyoyla anlaşma sağladı.

Essiedu’nun adı projenin ilk aşamalarından itibaren gündeme gelmiş, aktör Alan Rickman’ın ardından Severus Snape rolü için sık sık çeşitli spekülasyonların odağında yer almıştı. Şimdi ise yapımcılarla nihai anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alacağı netlik kazanan ilk isim ise Albus Dumbledore karakterini canlandıracak olan John Lithgow olmuştu.

HBO, kadro sürecinde yalnızca kesinleşmiş haberleri açıklayacağını belirterek yorum yapmaktan kaçındı.

Paapa Essiedu, Harry Potter Dizisinde Daha Genç Bir Severus Snape Tasviri Olarak İzleyiciyle Buluşacak

Yeni Harry Potter dizisinin kitaplardaki zaman çizgisine sadık kalacağı belirtiliyor. Bu doğrultuda Severus Snape karakterinin dizi uyarlamasındaki yaşı 31 olacak. İngiliz aktör Paapa Essiedu ise şu sıralar 34 yaşında.

Sinema filmlerinde Alan Rickman’ın canlandırdığı Snape karakteri, Hogwarts’ta iksir profesörü olarak öne çıkarken hikâye ilerledikçe önemli bir dönüşüm yaşayarak serinin kilit karakterlerinden biri hâline gelmişti.

Yapım, yazar ve showrunner Francesca Gardiner (Succession) ile yönetmen ve yürütücü yapımcı Mark Mylod’un liderliğinde geliştiriliyor. Dizi, toplamda on yıla yayılması planlanan uzun soluklu bir proje olarak tasarlanıyor ve 7 sezon sürecek yapımın Rowling’in romanlarına sadık bir uyarlama olacağı belirtiliyor.

Paapa Essiedu’nun Kariyerinden Öne Çıkanlar

Paapa Essiedu, HBO ve BBC ortak yapımı I May Destroy You dizisindeki performansıyla hem Emmy hem de BAFTA TV ödüllerine aday gösterildi. Aynı zamanda The Lazarus Project dizisindeki başarılı performansıyla da dikkat çekti.

2024 yılında Sundance Film Festivali’nde prömiyer yapan The Outrun filminde Saoirse Ronan ile başrolü paylaşan Essiedu, yakın zamanda ise The Scurry adlı Britanya yapımı komedi korku filminde izleyiciyle buluşacak.

Harry Potter dizisi, film serisinin çekildiği Warner Bros. Studios Leavesden’de çekilecek ve 2026 sonu ya da 2027 başında izleyicilerle buluşturulacak.

Paapa Essiedu dışında ayrıca Oscar ve Emmy adayı Janet McTeer’ın da Profesör Minerva McGonagall rolü için görüşmeleri sürdürdüğü belirtiliyor.

1741425912413.png

ya bu adamdan Snape olur mu ? nedir bu siyahi oyuncu başrol manyaklığı ? saçmaladılar iyice.oturmuş bir karakter üzerine bu kadar sert değişiklik olur mu ? alın izleyin kardeşim kendi kendinize..

• Beğen
Tepkiler: Aze
Sabah okudum ben de:d Allah aşkına aslına sadık kalacaklarsa Snape için kitaba uygun bir cast seçimi yapsalardı. Snape için kitaptaki tasvir çok nettir. Bıktık bu sjw darlamasından gerçekten.

ağır bir harry potter fanı olan beni sevindirmedi bu haber, HİÇ. hatta biraz ogisu ile istişare ettik o da benimle aynı görüşte. bazı şeylerin b*ku çıkarılmamalı, tadında bırakılmalı. zaten yeterince sulandırılıyor sosyal medyada. ha izleyecek miyim, evet ama heyecanlı mıyım?... HAYIR

(hazır yorumlardan bunu koyayım dedim, uğraşamam iki saat yazmakla)

Ben fanatik bi hp hayranıyım dizinin aslında kitabın tamamına uyması lazım değil mi şimdi bu seçim nedir…..
Bi mutluluk sebebim olacak derken karşımda bu seçim diğerleri iyi olur umarım

her şeyin içine ettiler. snape ve harry'i de öpüştürür bunlar.

• Hehe
Tepkiler: Aze
Zenci elf muhabbeti nedeniyle hayranı olmama rağmen Güç Yüzükleri dizisinde tek bir bölüm dahi seyretmedim. Kafamda var olan LOTR dünyasında bir değişiklik olur da tiksinirim diye istemedim. Burada da aynı mesele. Snape HP serisinin belki de en delikanlı karakteriydi. Herkeste inanılmaz bir hayranlık bırakmıştı ve cisimleşmişti. Biz kendisinden razıydık. Benim içimde HP çok büyük yer kaplamasa da yine de tüm bölümlerini seyrettim, güzeldi. Kafamda da öyle kalsın istiyorum. İzlemeyeceğim.

Ha bana kalırsa asıl ırkçılık bu. Şu filme 2 de zenci serpiştirelim de daha sonra ayıp olmasın gibi bir mantalite bu. Daha kötü. Oysa efsaneye sadık kalmak gerekli. Oldu olacak Hagrid’i de zayıf, tüysüz bir adam yapsınlar.

Snape zenci olacakmış. :D:D :D

Harry'i de gay yaparlar, hermonie'yi de lez. Ohhh mis.

Harry Potter Dizisinde Setler Kurulmaya Başladı: İlk Görüntüler Geldi

Harry Potter dizisi set çalışmalarına devam ediyor. Privet Drive’ın yeniden kurulduğuna dair ilk görüntüler paylaşıldı.

Harry Potter dizisi için bekleyiş devam ederken ön hazırlık süreci de hızla devam ediyor. HBO imzalı TV yapımında, set çalışmaları önemli bir aşamayı geride bırakıyor.

Hafta sonu sosyal medyada paylaşılan yeni görüntüler, Harry Potter’ın muggle akrabalarıyla birlikte yaşadığı Privet Drive 4 Numara’daki evin yeniden inşa edildiğini ortaya koydu.

Yeni set görüntülerinde, filmlerde kullanılan geleneksel iki katlı tuğla evin aksine, Tudor mimarisi tarzında birden fazla benzer görünümlü yapıdan oluşan bir mahalle yer alıyor. Eski film serisinde dış mekân çekimleri için Berkshire’da bulunan gerçek bir ev kullanılmıştı.

Harry Potter Dizisi için 1 Milyar Dolarlık Yatırım

The Sun’ın haberine göre Warner Bros., Harry Potter dizisi için Leavesden stüdyolarına 1 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor. Bu kapsamda genç oyuncular için bir okul, yeni yollar, otoparklar ve depolama alanları inşa ediliyor.

Stüdyoya yakın kaynaklar, bu altyapının amacının on yıllık süreçte birden fazla uzun soluklu dizi çekimi için gerekli tüm lojistik ihtiyaçları karşılamak olduğunu belirtiyor.

J.K. Rowling’in 7 kitabını, 10 yıllık bir dönem içerisinde toplam 7 sezonda ele almaya hazırlanan dizi; izleyicileri uzun soluklu bir maceraya çıkarmayı hedefliyor.

Kadro Netlik Kazanıyor

Yeni Harry Potter dizisinin şu ana kadar açıklanan oyuncu kadrosunda önemli isimler yer alıyor. Dizide netlik kazanan ilk aktör ise Albus Dumbledore karakterine hayat verecek olan John Lithgow oldu.

Açıklanan diğer isimler arasında Janet McTeer Minerva McGonagall rolünü üstlenirken; Paapa Essiedu Severus Snape’i canlandıracak. Nick Frost, Rubeus Hagrid olarak izleyici karşısına çıkacak. Kadroda ayrıca Luke Thallon Quirinus Quirrell rolünde, Paul Whitehouse ise Argus Filch karakteriyle yer alacak.

Dizide Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley karakterlerini kimlerin canlandıracağı ise gelecek günlerde duyurulacak.

Yapımın senaryosu Succession ile tanınan Francesca Gardiner tarafından kaleme alınıyor. Gardiner aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak da görev alıyor. Birden fazla bölümü ise Mark Mylod yönetecek ve yürütücü yapımcılığını üstlenecek.

Yeni Harry Potter dizisinin yayın tarihi hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak tahminler 2026 yılını işaret ediyor.

1747630227526.png
1747630235585.png
1747630245149.png

Hala Snape castını hazmedemedim. Adam Driver koysalardı, ortalık şenlenirdi.

adamların snape'i zenci yapmasının sebebi belli oldu. netflix üzerine oynamışlar.

Geri