HBO Max’ten Haberler

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
HBO Max’in Yayın Tarihi Belli Oldu

WarnerMedia, yeni yayın platformu HBO Max‘in yayın tarihini açıkladı. 10 bin saatlik içerikle açılış yapmaya hazırlanan HBO Max, 27 Mayıs‘ta yayın hayatına başlayacak.

hbo-max-1024x576.png

Bir dizi orijinal seri ile izleyici karşısına çıkacak olan HBO Max‘te ayrıca “Friends”, “The Big Bang Theory”, “South Park” gibi dizilerle tüm Studio Ghibli filmleri, Warner Bros., New Line ve DC‘den “Joker”, “Suicide Squad”, “Wonder Woman”, “The Matrix”, “Casablanca” ve “The Wizard of Oz” gibi yapımları da seyirciyle buluşturacak. Yayın platformu, WarnerMedia bünyesindeki CNN, TNT, TBS, truTV, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth ve Looney Tunes içeriklerini de yayınlayacak.

Abonelik sistemi ile aylık 14.99 dolardan Amerika‘da yayına başlayacak olan HBO Max’in orijinal içerikleri arasında; Lionsgate ve Feigco Entertainment‘in ortaklığı ve Anna Kendrick‘in başrolüyle “Love Life” dizisi, hip hop sanatçısı Russell Simmons‘a karşı cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları hakkındaki “On the Record” belgeseli, salon dansları yarışma serisi “Legendary”, Youtube yıldızı LaurDIY‘den “Craftopia” serisi, Warner Bros. Animation‘dan yeni “Looney Tunes” çizgi filmleri ve Sesame Workshop‘tan “The Not Too Late Show with Elmo” serisi yer alıyor.

HBO Max‘in “Friends” dizisi oyuncularını yeniden bir araya getirerek çekmeyi planladığı özel bölümleri ise corona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

Açıldığından bu yana,sürekli güçlü dizi ve film içerikleri haberleri ekliyorum siteye.gerçekten büyük ve anlamlı çalışmalara imza atıyorlar,Türkiye'de olmaması büyük kayıp,ülkemizde ki sansür yasası sebebiyle muhtemelen içerik açılmayacak,Şu an Amerika ve latin Amerika da yayın yapıyor,avrupaya açılacak fakat biz bu grupta olamayacaz gibi görünüyor.Netflix'e büyük rakip gibi görünüyor,gerçekten kaliteli işler yapıyorlar.umarım ülkemizde de yapımları izleme fırsatı buluruz.

HBO ve HBO Max, Yılın İlk Çeyreğinde 2.7 Milyon Yeni Aboneye Ulaştı

HBO ve HBO Max, yılın ilk çeyreğinde toplamda 2.7 milyon yeni aboneye ulaştı. İki platformun toplam kullanıcı sayısı 63.9 milyona yükseldi.

AT&T’nin açıkladığı son rapora göre, HBO ve HBO Max yılın ilk çeyreğinde toplamda 2.7 milyon yeni aboneye ulaşarak beklentilerin üzerine çıktı. Böylece şirketin hisse değerinde %3’e yakın bir artış gözlemlendi. Netflix ise 4 milyon yeni kullanıcıya ulaşarak bu süreçte kendisine biçilen 6 milyonluk beklentilerin altında kalmıştı.

Kullanıcıların hizmetine henüz bir yıla yakın bir süre önce sunulan HBO Max, HBO abonelerine herhangi bir ek ücret talep edilmeden sunuluyor. Bu sebeple yayın hayatına başlamasının üzerinden uzun bir zaman geçmemiş olmasına rağmen daha en baştan HBO’ya zaten üye olan 44.2 milyon kullanıcıya hızla ulaşmış oldu.

HBO Max ve HBO Dünya Çapında Toplamda 63.9 Milyon Aboneye Ulaştı

Geçtiğimiz yıl WarnerMedia, Warner Bros. yapımı filmlerin vizyona girdikleri gün aynı anda HBO Max’te de yayınlayacağını duyurdu ve platformun yakaladığı ivmeye verilen desteği arttırdı.Sinemaların kaderi açısından büyük önem taşıyan bu karar, Hollywood’da büyük tartışmalara sebep oldu. WarnerMedia yöneticileri alınan tepkiler üzerine 2021 yılında vizyona girecek filmleri kapsayan bu kararın sinema salonlarının salgın önlemleri altında kapanması sebebiyle alındığını söyledi.

Godzilla vs. Kong, pandemi döneminin gişede en fazla gelir elde eden filmi olmuştu. Film, Amerika’da 100 milyon dolarlık hasılat elde ederken dünya çapında ise bu miktar 400 milyon dolara kadar ulaştı. Ancak filmin vizyon tarihi yılın ilk çeyreği olarak adlandırılan dönemin son gününe yani 31 Mart’a denk geldiği için platformun bu dönemi kapsayan gelir raporuna dâhil edilmedi. Açıklanan veriler şimdilik Tom & Jerry ve The Little Things gibi filmlerin yarattığı etkiyle sınırlı.

Buna rağmen AT&T, WarnerMedia’nın toplam kazancını 8.5 milyar dolara çıkararak %10’luk bir artışa ulaşmasını salgının olumsuz etkilerinden kısmi anlamda bir kurtuluş olarak adlandırdı. AT&T, daha önce yalnızca HBO Max’in kazandığı abone sayısının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde 17.2 milyon olduğunu açıklamıştı. Şirket daha sonra yalnızca HBO Max’in ulaştığı abone sayısını açıklamak yerine HBO ve HBO Max’in ulaştığı toplam abone sayısını açıklama kararı aldı.

Şimdiye dek belirlenen hedeflere ulaşmayı başaran HBO Max ve HBO, kullanıcı sayıları birleştirildiğinde dünya çapında toplamda 63.9 milyon aboneye ulaştı. AT&T, bu yılın başlarında HBO Max için 2025 yılına kadar dünya çapında 120 ile 150 milyon arası aboneye ulaşmak gibi bir hedef belirlediğini duyurmuştu. Pandemi sebebiyle dijital platformlar arasında artarak devam eden rekabette gidişatın nasıl devam edeceğini ise zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

2022’de Çıkacak Warner Bros. Filmleri, Vizyona Girdikten 45 Gün Sonra HBO Max’te Yayınlanacak

AMC yöneticisi Adam Aron, 2022 yılında çıkacak Warner Bros. filmlerinin HBO Max’te yayınlanmadan önce 45 gün boyunca yalnızca sinemalarda gösterileceğini açıkladı.

Pandemi koşullarının olumsuz etkilerini hissettiğimiz, bu süreçte pek çok değişikliğe ayak uydurmaya çalıştığımız geçtiğimiz yıla damgasını vuran en önemli olaylardan biri de Warner Bros.’un sinema salonlarının geleceğini gözeten geleneksel düzenden uzaklaşarak 2021 yılı içerisinde izleyici ile buluşturmayı planladığı filmlerini vizyon tarihi ile aynı gün HBO Max’te de yayınlamak üzere aldığı karardı. Bu karar, ilk başta Wonder Woman 1984’ün daha sonra ise Denis Villeneuve imzalı Dune, The Matrix 4 gibi merakla beklenen filmlerin vizyona girdikleri gün HBO Max’te de aynı anda yayınlanmasına yol açtı ve Christopher Nolan başta olmak üzere sektörde önemli yere sahip pek çok kişinin tepkisini çekti.

AMC yöneticilerinden Adam Aron’ın geçtiğimiz günlerde yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşme sırasında yaptığı açıklamaya göre, Warner Bros., The Batman, Black Adam, The Flash, Aquaman and the Lost Kingdom gibi filmlerini izleyici ile buluşturmayı planladığı 2022 yılında sektörde yankıları uzun süre devam eden bu karardan uzaklaşmaya hazırlanıyor. Aron, diğer büyük stüdyolarla da görüşmelerini sürdürdüklerini açıklarken Warner Bros.’un eski sisteme geri dönmeye karar vermesinden dolayı oldukça memnun olduklarını belirtti.

Warner Bros. Filmleri HBO Max’te Yayınlanmadan Önce 45 Gün Boyunca Yalnızca Sinemalarda Gösterilecek

WarnerMedia her ne kadar geçici bir süreliğine uygulanacağını söylese de 2021 yılında vizyona girecek filmleri konusunda aldığı bu karar ile pek çok sinema zincirinin tepkisini çekmişti. Aron da yaptığı açıklamalar esnasında AMC’nin bu karardan hiç memnun kalmadığının altını bir kez daha çizerken filmlerin dijital platformlarda ve sinema salonlarında geçirdikleri zaman içerisinde belirli bir aralığın bulunmasının gerektiğinden bahsetti. Şu an için 45 gün olan bu aralık, salgın döneminden önce 90 günden oluşuyordu ancak henüz bu aralığın yeniden uzatılması konusunda herhangi bir adım atılmadı.

Yapılan araştırmalara göre, filmlerin aynı anda dijital platformlarda ve sinemalarda izleyici ile buluşmasını sağlayan bu sistem, filmlerin yasa dışı yayınını ve dağıtımını sağlayan korsan platformları desteklemenin yanı sıra aynı zamanda filmler hakkındaki beklentilere de zarar veriyor. ABD’de geçtiğimiz hafta sonunda vizyona giren ve aynı gün HBO Max’te de yayınlanan Warner Bros. ve DC yapımı The Suicide Squad, aynı gün HBO Max’in 47 milyonluk abone kitlesine ayrı bir ücret talep edilmeksizin sunulmasının yanı sıra delta varyantı sebebiyle artış gösteren endişelerin de etkisiyle gişede 27.6 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek beklentilerin altında kalmıştı.

Pandemi sürecinde Warner Bros.’un, filmlerini sinemalarla aynı gün dijital platformlarda da izleyici ile buluşturma yönünde aldığı kararda yalnız olmadığını da sözlerimize ekleyelim. Disney, Jungle Cruise ve Black Widow da dâhil olmak üzere pek çok filmini aynı gün çoğunlukla 30 dolarlık ayrı bir ücret karşılığında Disney+’ta da yayınladı.

Hatırlayacak olursanız alınan bu karar ve sinema salonlarının pandemi döneminde kapılarını uzun bir süre kapalı tutmak zorunda kalması durumu AMC Theaters’ın 4.6 milyar dolarlık zarara uğrayarak iflasın eşiğine gelmesine ve tarihi Cinerama Dome da dâhil olmak üzere pek çok sinema salonunun kapılarını sonsuza dek kapatmasına sebep olmuştu. Aynı zamanda AMC’nin yakın zaman içerisinde ABD’de sinema biletleri için Bitcoin ile yapılacak ödemeleri de kabul edeceğini söyleyen Aron, yatırımcılarla yaptığı görüşme sırasında AMC’nin Pacific Theaters/ArcLight zincirine ait sinema salonlarını bünyesine eklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Matt Reeves’in yazıp yönettiği, Robert Pattinson’ın başrolünü üstlendiği, son olarak 4 Mart 2022’ye ertelenen The Batman, The Flash, Black Adam gibi filmleri kapsayacağı düşünülen bu anlaşma, içinde bulunduğumuz aşılanma döneminin de etkisiyle pandemi koşullarının olumsuz etkilerinden sıyrılmaya çabalayan sinema salonlarının akıbeti için atılan önemli adımlar arasında yerini aldı. Ancak elbette bu sürecin hem yurt dışındaki sinemalar hem de ülkemizdeki sinema salonları üzerinde bıraktığı tahribatın nasıl onarılacağını, onarılmasının mümkün olup olmadığını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

Netflix vs HBO olsa,Hbo netflix'i kurdun koyunu bogmasi gibi,bir cirpida parcalar.Hbo'nun bir kac dizi veya filmini izleyenin,netflix'e para vercegine pek ihtimal vermiyorum.

Warner Bros ( HBO ) Blue Tv'yi satın aldı.

Netflix vs HBO olsa,Hbo netflix'i kurdun koyunu bogmasi gibi,bir cirpida parcalar.Hbo'nun bir kac dizi veya filmini izleyenin,netflix'e para vercegine pek ihtimal vermiyorum.
HBO Türkiye'ye girdiği an diğer platformlar patates olur.ya fiyat indirmek zorunda kalırlar yada kapanıp giderler.bir tek Disney baş edebilir,ben kullanıyorum gerçekten güçlü koleksiyonlara sahip. ( Marvel Evreni,Star Wars Evreni vb. )

HBO Türkiye'ye girdiği an diğer platformlar patates olur.ya fiyat indirmek zorunda kalırlar yada kapanıp giderler.bir tek Disney baş edebilir,ben kullanıyorum gerçekten güçlü koleksiyonlara sahip. ( Marvel Evreni,Star Wars Evreni vb. )

Vallahi helal olsun.Sonunda benzer fikirde birileriyle temas edebildik.Ben HBO'nun Oz adindaki dizisini izledigim an,ve yapim yilina baktigim an,Netflix de nedir dedim.HBO'nun gelecegine dair haberler,bir iki yildir dolaniyor.Lakin hakikat de bir gelisme yok.

Vallahi helal olsun.Sonunda benzer fikirde birileriyle temas edebildik.Ben HBO'nun Oz adindaki dizisini izledigim an,ve yapip yilina baktigim an,Netflix de nedir dedim.HBO'nun gelecegine dair haberler,bir iki yildir dolaniyor.Lakin hakikat de bir gelisme yok.
mantık her zaman galip gelir.

netflix hiç denemedim bedava verse kullanmam,amazon ve disney kullanıyorum.yıllardır haberi duyduğum andan itibaren yazarım burda HBO gelsin tereddüt etmeden alırım,tüm oyuncular,büyük projeler ellerinde piyasanın gerçek sahibi.dediğim gibi tek rakibi Disney.

mantık her zaman galip gelir.

netflix hiç denemedim bedava verse kullanmam,amazon ve disney kullanıyorum.yıllardır haberi duyduğum andan itibaren yazarım burda HBO gelsin tereddüt etmeden alırım,tüm oyuncular,büyük projeler ellerinde piyasanın gerçek sahibi.dediğim gibi tek rakibi Disney.

Fikirlerimiz ayni hocam.Sinema bolumunde haberlerinizi goruyorum lakin,mesaj yoluyla istisare yapmak kismet olmadi.Dvxplanet uyeliginiz varmiydi. : )

Fikirlerimiz ayni hocam.Sinema bolumunde haberlerinizi goruyorum lakin,mesaj yoluyla istisare yapmak kismet olmadi.Dvxplanet uyeliginiz varmiydi. : )
sinema bir tutku benim için,hayır malesef yoktu,sinema ile sadece burda haber ve görüş paylaşıyorum : )

paramount plus da geliyor. çok kullanıcılı yıllık paketlerle gelseler bari.

Geri