-
-
-
-
[YOUTUBE]nYYL7-hw1Xs[/YOUTUBE]
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yani diyor ki; nasilsa hic birinin islevi olmayacak 26 bakanlikla beni ugrastirmayin.
Sosyal devlet anlayisina sahip gelismis ulkelerde birakin 26 yi 30 dan fazla bakanlik vardir.
Kultur mirasi bakanligindan tutun engelliler ve gazi bakanligina kadar. Ve hepsi islevseldir.
Kanada... Benim yazmama gerek var mi? siz acip kaynaklari okursunuz sanirim.
Ozellikle son hukumetin kabinesi cok renkli oldugu icin butun dunyada yanki bulmustu cunku.
Otuz kusurdu en son ya da otuz.
ve secilen kabine ozellikle butun halklari temsil etmesi acisindan dikkatle secilmisti.
hatta ilk kez Afganistanli bir musluman bakani olmustu Kanada'nin.
Ayrica rakamlar uzerinden giderek dusunmemistim islevsel olmasi onemli.
Sonucta ben Erdogan'in yapmak istedigi seyi desteklemiyorum.
Altini cizmek istedigim oydu.
Sosyal devlet anlayisina sahip gelismis ulkelerde birakin 26 yi 30 dan fazla bakanlik vardir.
Kultur mirasi bakanligindan tutun engelliler ve gazi bakanligina kadar. Ve hepsi islevseldir.
clairvoyant
Kanada'da Gaziler Bakanı var. Sayı fazlaca şişirilmiş ve sayı gereksiz artırılmış. 12 müsteşar, kabine kaleminde yer alıyor.
Balıkçılık Bakanlığı var. Finans, Milli Gelir, Ticaret gibi ekonominin ayrılmaz parçaları ayrı bakanlıklar yapılmış.
Ayrıca, Kanada, Arabistan'dan sonra dünyanın en büyük 2. petrol rezervine sahip. Ülkenin başlıca kazancı petrol ve gaz. Şöyle örneklendireyim: Suriye'nin enflasyon oranı Türkiye'den ve birçok ülkeden düşük. Petrol sayesinde.
Yani, petrole, gaza sahip ülkenin sisteminin başarılı olduğunu iddia edemezsin. İç savaştaki Suriye'nin durumu dahi bu rakamlarla ifade ediliyorken, Kanada'nın saçma sapan bakanlıklar açıp evcilik oynaması gayet olağan.
Saygılar.
Bunu Kanada'dan mercimek ithal eden Erdogan mi soyluyor?
Simdi hukuk, ekonomi sosyoloji kastirmali acilimlar yapip anlatmaya calisirdim uzun uzadiya ama birakiniz fanzinlesinler olgunluguna eristim cok sukur![]()
Sizinle neden karsi karsiya geliyoruz bilmiyorum ama gelmeyelim bir daha olur mu ?
Ben sizin hic bir mesajinizi dikkate alip "alintilayip" elestirmiyorum mesela okuyup sizi anlamaya calisiyorum sadece,
sonucta belli bir farkindalik seviyesinde psiko sosyal sartlari olusmamis bir insansiniz.
Sadece sizi - sizin gibileri yaratan sureci elestiriyorum ben.