Haziran da 20 Yaş Üstü Aşılanma Düşünceleriniz ?

Konu sahibi son olarak 1790 gün önce görüldü
2021 Haziran ayında 20 yaş üzeri herkesin aşılanmasının tamamlanacağını bakanımız açıkladı.
20 yaş üzeri bizim yaş grubumuzun aşılanma konusunda ki düşüncelerini şahsen ben merak ediyorum.

Düşüncelerinizi paylaşmanızı bekliyorum arkadaşlar. Değerli yorumlarınız için herkese Teşekkür ederim.

_115602284_hi064300325.jpg

Salgının ülke genelinde kontrol altına alınması ve ağır hasta sayısının düşmesi için acilen aşılama şarttı, bu sebeple sevindirici bir gelişme olduğunu düşünüyorum.
Temmuz ayı itibari ile de ikinci dozlar yapılınca en azından ağır hasta sayısı düşeceği için hem hastanelerdeki yük azalacak hem de kısıtlamalara gerek kalmayacağı için ekonomi canlanacaktır.

Salgının ülke genelinde kontrol altına alınması ve ağır hasta sayısının düşmesi için acilen aşılama şarttı, bu sebeple sevindirici bir gelişme olduğunu düşünüyorum.
Temmuz ayı itibari ile de ikinci dozlar yapılınca en azından ağır hasta sayısı düşeceği için hem hastanelerdeki yük azalacak hem de kısıtlamalara gerek kalmayacağı için ekonomi canlanacaktır.
Umuyorum bu iyi dilekleriniz bir an önce gerçekleşir.

Ne salgını? Salgın mi var, lan burnu akan adam kalmadı etrafta. Kendi istatistiginizi yapın. Rehberinizdeki herkese watsaptan "hasta değilsin insallah" yazın. 100 de bir bile covid sebepli hasta çıkarsa istifa dilekçemi burada paylaşacam.

Hala aşıyla vaka azalır yoğun bakım bili bili diyorsunuz. Bu ülkede hiç bir zaman yb doluluk oranı %60 altına düşmedi. Kalpti dalakti beyindi kanserdi kazaydi belaydi zaten hep doludur.

Ezbere konuşuyorsunuz.
Bir buçuk senedir sorulmazsa cevap bile vermiyorum burada (ki ben mentorum) hepiniz konuşuyorsunuz. @Klaus

Salgın yok mu? Ölen yok mu?
Pes artık, bu konuda daha fazla yorum yazmayacağım. Yukarıda yazan mentorunuzu dinleyin.

doktoruda twitter trollerine kaybettik adsfddfv
Çevremde ölüm de var hasta olup tedavisi süren de fakat elbette tüm dünya genelindeki tablo önemli ve bir kesimin anlattığı masallara değil de gerçeklere bakmak gerekiyor.

Aşı olmak ya da olmamak kişisel bir tercih fakat aşı olmaya gerek yokmuş gibi salgın bitti havası yaratmanın akla uygun hiçbir tarafı bulunmuyor. Kısacası ateş düştüğü yeri yakıyor ve çok da yorum yapmaya gerek yok.

Bağlı olduğum iş kolu gereği bana da aşı cıktı ve 2 haziran çarşamba günü ilk doz aşı randevum var. Sosyal sorumluluk gereği gidip aşımı olacağım. Hepsi bu...

sürekli mutasyona uğradığını söyledikleri virüs için ne kadar çabuk aşı üretildi değil mi?

Burda okul cocugu bile asilancak. Devlet olacaksin der ister zorla ister isteginle oluyorsun. Bu ası mecburiyetinden kimsenin kurtulusu yok kimse kusura bakmasin.

Ne salgını? Salgın mi var, lan burnu akan adam kalmadı etrafta. Kendi istatistiginizi yapın. Rehberinizdeki herkese watsaptan "hasta değilsin insallah" yazın. 100 de bir bile covid sebepli hasta çıkarsa istifa dilekçemi burada paylaşacam.

Hala aşıyla vaka azalır yoğun bakım bili bili diyorsunuz. Bu ülkede hiç bir zaman yb doluluk oranı %60 altına düşmedi. Kalpti dalakti beyindi kanserdi kazaydi belaydi zaten hep doludur.

Ezbere konuşuyorsunuz.
Bir buçuk senedir sorulmazsa cevap bile vermiyorum burada (ki ben mentorum) hepiniz konuşuyorsunuz. @Klaus
Etiketini yeni gördüm, düşmemiş bildirimlere ne hikmetse gerçi hemen hemen herkes yaşıyor bu sorunu bildirim gelmeme sorununu. bu corona muhabbeti cidden sıktı ya yine bugün yazıp yazıp sildim değmiyor uğraşmaya etmeye.
neredeyse tüm dünyada yavaş yavaş normalleşmeye geçildi maske takma zorunluluğu yavaş yavaş kalkıyor
umarım burdada maske olayında biraz şeffaflık gösterilirde artık cigerlerimize oksijen çekebiliriz birde maske yapımında kullanılan şeylerin zararlı olduğunu düşününce bilemiyorum Altan. :\ ,,,, dünya tarihi çok virus atlattı böylesini görmemiştir sanırım Aşı gelmesi iyi umarım sadece rakamlardan ibaret değildir aşıyı gerçektende haziran ayında görebiliriz ve olmak istiyen vatandaşlarımız aşılarını olurlar : )

Burda okul cocugu bile asilancak. Devlet olacaksin der ister zorla ister isteginle oluyorsun. Bu ası mecburiyetinden kimsenin kurtulusu yok kimse kusura bakmasin.
Bizde aşı olma zorunluluğu yok fakat salgın kontrol altına alınmazsa aşı olmayanlara bazı kısıtlamalar olabileceği konuşuluyor. Örneğin aşı olmayan 65 yaş üstü sadece saat 10:00 ve 14:00 arası sokağa çıkabiliyorlar.

Toplumsal bağışıklık istenilen seviyeye ulaştığı takdirde sorun kalmayacaktır fakat okullar elbette riskli, kalabalık yerler ve çocuklara zorunlu tutabilirler, bilemiyorum.

Bizde aşı olma zorunluluğu yok fakat salgın kontrol altına alınmazsa aşı olmayanlara bazı kısıtlamalar olabileceği konuşuluyor. Örneğin aşı olmayan 65 yaş üstü sadece saat 10:00 ve 14:00 arası sokağa çıkabiliyorlar.

Toplumsal bağışıklık istenilen seviyeye ulaştığı takdirde sorun kalmayacaktır fakat okullar elbette riskli, kalabalık yerler ve çocuklara zorunlu tutabilirler, bilemiyorum.
Lefty hanim herseyi ama herseyi bir kenara birakalim misal. Zirr zirrr virusmu var diye aglama cabalari ne yahu? Bu insanoglunun ilk gordugu & yasadigi pandemie degilki zaten. Malesef yasadigimiz cag, teknoloji gucu = karanlik zengin guclerin dayattigi maske/ ası komplosuda olabilir belkide oyledir. Elden ne gelir.? Mecbur kosulcak mecbur. Vurma gicin yiyorsa? Nereye kadar.. ası yasaklar maske delisi degiliz bizde ama DURUM BU.

Lefty hanim herseyi ama herseyi bir kenara birakalim misal. Zirr zirrr virusmu var diye aglama cabalari ne yahu? Bu insanoglunun ilk gordugu & yasadigi pandemie degilki zaten. Malesef yasadigimiz cag, teknoloji gucu = karanlik zengin guclerin dayattigi maske/ ası komplosuda olabilir belkide oyledir. Elden ne gelir.? Mecbur kosulcak mecbur. Vurma gicin yiyorsa? Nereye kadar.. ası yasaklar maske delisi degiliz bizde ama DURUM BU.
Kim ister kısıtlama içinde yaşamayı? Keşke gerçekten bitmiş olsaydı da ne aşı olmak zorunda kalsaydık ne de bazı durumlara katlanmak fakat dediğin gibi ortada bir gerçek varsa ona göre hareket etmek gerekiyor. Salgın planlı da olsa sonuçta bu virüs öldürüyor ve hiç kimse ne kendi hayatı ne de sevdiklerinin hayatı ile kumar oynayamaz.
Aşı olmak istemeyenler kendileri bilir fakat büyük risk aldıklarını da unutmamalılar.

Kim ister kısıtlama içinde yaşamayı? Keşke gerçekten bitmiş olsaydı da ne aşı olmak zorunda kalsaydık ne de bazı durumlara katlanmak fakat dediğin gibi ortada bir gerçek varsa ona göre hareket etmek gerekiyor. Salgın planlı da olsa sonuçta bu virüs öldürüyor ve hiç kimse ne kendi hayatı ne de sevdiklerinin hayatı ile kumar oynayamaz.
Aşı olmak istemeyenler kendileri bilir fakat büyük risk aldıklarını da unutmamalılar.
Insallah mecbur kosulmazda isteyen yine olmasin. Bakin 1 sene sonra ilk defa insidans degerimiz %47 oldu ve bugun ilk defa negativ testi olmadan magazalara girebildi insanlar randevusuz. Bu gelisme bile cok onemli.... tedbir tedbir tedbir...
Guzel ve aydin yarinlar icin.

Geri