Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahşişlerden %10 vergi alınmasına yönelik çalışma yapıyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahşişlerden %10 vergi alınmasına yönelik çalışma yapıyor

IMF’ye borç veriyoruz diyen ekonomiden garibanın aldığı 3-5 kuruşa göz diken ekonomiye…

Hela vergisi olsun. Sifona sayaç takılsın. Bastıkça vergi yazsın.

O zaman şöyle yapalim iş verenler
Örneğin ben şuan bir bayan masore ortalama yerli ve yabancı olmak üzere 1000 ile 1500 arası günlük ödeme yapıyorum. Şimdi bunların nerden baksak ortalama %50 civarı bahşişleri var .
Buda yaklaşık yine ortalama 2000 civarı oluyor
Yabancılara sigorta yapmıyoruz oturma ve çalışma izinleri mevcut ama türk çalışanlara yapıyoruz. Devlet eğer sigortayı kendisi yapar ve bahşişlerden %10 vergi alırsa bizde cakisanlarin maaşlarından ve günlük aldıkları ücretlere zam yaparız.
Kuaför bölümü benim işyerimde %50 çalıştığından dolayı bu kural onlar için geçerli değil. Çünkü onlar yaptıkları işin tutar olarak %50 ini işletmeden peşin ödeme ile alıyorlar
Ancak hükümet bence bu riske girmez . Eğer olursa ki yaptılar diyelim
Aklımda deli sorular

La ben bunu gördüğümde zaytung haberi sanmıştım. Gerçek mi? :O
Yeni açıklama geldi 5 dk önce. Yeni vergi yok deyip basit usulde vergilendirme var diyor motokuryeler için.

Şimşek;

Motokurye gelirlerine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz.

Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz.

Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak.

Geri