Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez sözüne katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez sözüne katılıyor musunuz

Hayvan seven de insan sevmez. İnsan sevilen bişi diil ki. Sevgi insanda olan bir duygu da değil zaten. Sahiplenme vardır. Koruma vardır. Haz vardır. Sevgi organik değil, sonradan icad edilmiş yapay bir şey.

Katılmıyorum.
Nefret etmediği sürece, yaşam alanına saygı duyduğu surece insanlar hayvan sevmeyebilir; gayet doğaldır.

Bu sevgi ile değil de farklı duygularla alakalı bir ilişki sanki.Her hayvanı herkes sevmez.Mesela hamam böceğini sevmiyorum diye insanlarıda sevmiyorum diyemem.

Korku duyup uzak durulmasını anlarım ancak kötülük yapılmasını anlamam mümkün değil ve bu düşüne yapısındaki hiç kimseye sempatim olamaz, yakın çevremde de bulundurmam.

Sevgiden kasıt merhametli yönüne atıf sanırım. Kişisel bir şey bu bence.

Neden ki ?
Bazi insanlar da herkes tarafından sevilmiyor belirli özellikte insanlar seviyor o insanları sevginin bir düğmesi yok var edemezsiniz içten gelir .Hayvan sevmiyor diye bu yafta çok saçma merhamet olmalıydı konu

Saçma sapan yüzeysel genellemeler jfjd

Pitbull sevenler onları insanlara saldırmaya eğitiyor. O halde yanlış bir söz.

• Alkış
Tepkiler: ne
Ne tur hayvanlari sevmeyen insanlari da sevemez diye sorsak daha iyi.
Ben komodo ejderi sevmeyen birinin acisini insanlardan cikaracagini sanmiyorum.
Tatli bir kedi yavrusu ya da kanis bir kucu kucu sevilebilirken.
Salyasindan zehir sacan bir komodo ejderinin sirf "hayvan" oldugu icin sevilmedigine eminim.
Hangimiz "hamam bocegi oldurme" ic gudumuzu frenleyebiliyoruz? Oda hayvan sonucta..

Çok yoğunum şu sıralar, herhangi bir şeye katılım gösteremiyorum

Rahmetli babam; Gittiğin şehirde eğer hayvanlar insanlardan kaçıyorsa orada merhamet yoktur. Yaşanılması zor olur derdi. En ufak zararsız canlı varlıklar hayvanlardır. Onlara bile merhametsiz davranıyorlarsa insanları sevmeyi bırakın katletmeleri kaçınılmaz olur.

Bazı insanlar vardır hayvanlardan tiksinir. Fakat bu onu kötü bir insan yapmaz. Hayvanların sevilmesi diye bir mecburiyet yoktur. İnsanlar hayvanları sevmeye zorlanamaz. Ama onların yaşam alanlarına ve haklarına saygı duymaları gerekir. Sevmeyebilirsin, yardım etmeyebilirsin, beslemeyebilirsin, fakat zarar vermemelisin mantığı olmalıdır.

Aslında bunun tam tersi, bilindik bilinmedik kral-komutan-ünlü tüm psikopat insanların mutlaka örnek aldığı veya sevdiği bir hayvan/lar vardır. Hayvan seviyorsa o insandan zarar gelmez mantığı çok çok yanlış. Sonu hayal kırıklığı olur dikkat etmek gerek. Hayvan sevgisi güzeldir ama kesin bir referans olamaz.

Hayvanları sevmeyen derken zarar verenleri kast ediyor olmalı bence. İçten içe severken dokunamayan, korkan insanlar bu kesime dahil değil..
Ama evet hayvanlara zarar verenler gün gelir insanda öldürebilir benim gözümde.

Hayvan sevmiyor diye bir insanı yadırgamam ama hayvana merhamet etmeyen insandan çok korkarım
(Potansiyel kötü) bence

Geri