Hayvanat bahçeleri kaldırılmalı mı?

Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
1629389517262.png
Ota Benga 1906'da New York'taki hayvanat bahçesinde maymun kafesinde sergilenmişti

Hayvanlara özgürlük. Salın Aslanları.

Doğal yaşam alanı olmadığı sürece hiçbir hayvan kafeslerde ya da kapalı alanlarda tutulmamalı hatta her türlü hayvan satışı da yasaklanmalıdır. Satış yapılan yerlerde hayvanlara hem kötü koşullarda bakılıyor hem de o hayvanların çoğu yasa dışı yollarla ülkeye getiriliyor. O kadar çok ihbar alıyoruz ki bu satış yapılan yerlerle ilgili artık yüreğimiz dayanmıyor.

Hayvanların tüm doğal yaşam alanlarını işgal ettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de onlara yaşam hakkı tanımıyoruz ne yazık ki.

Zaten dunya gozuyle 40 yilda 1 aslan goruyoz canli kanli.

Kaldirilmasin

siz hangi kurumsunuz?
Diğer başlıkta bahsettiğim üzere belediye, orman bakanlığı, zabıta, hayvan hakları polisi, gönüllü aktivistler birlikte hareket ediyorlar ve çok sayıda ihbar hattı, ihbar sayfası var. Ben de gönüllü gruba dahilim. İhbar yapılan duruma göre ilgili ekipler harekete geçiyor, gönüllüler olarak sadece ihbarın doğru yere ulaşmasını sağlıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Ekli dosyayı görüntüle 41273
Ota Benga 1906'da New York'taki hayvanat bahçesinde maymun kafesinde sergilenmişti
Cok acı bir hayat hikayesi var... burasi kendi basina bir topic

Konuya gelince, ozgurce dolasan hayvanlara birsey demiyecegim lakin 2 cam/ kafes arasina sıkıstirilan hayvanlara cok uzuluyorum.. Ne ne insan oglu yine eglendirilsin diye

Mix bir topic.

Bütün hayvanları hayvanlar bahçesine koymadıkları için kapatılmasına gereksinim yok. İnsanların vahşi yaşamı tanıyabileceği bir ortam olarak öğreticiliği ve hayvan sevgisine yönelik etkileyici olması ile lüzumlu olan yerler.

Diğer başlıkta bahsettiğim üzere belediye, orman bakanlığı, zabıta, hayvan hakları polisi, gönüllü aktivistler birlikte hareket ediyorlar ve çok sayıda ihbar hattı, ihbar sayfası var. Ben de gönüllü gruba dahilim. İhbar yapılan duruma göre ilgili ekipler harekete geçiyor, gönüllüler olarak sadece ihbarın doğru yere ulaşmasını sağlıyoruz.
torpil yaptırıp beni aldırır mısın?
çok yalnızım, hareket olur.

torpil yaptırıp beni aldırır mısın?
çok yalnızım, hareket olur.
Kendi yaşadığın ilin belediyesinin gönüllü grubu varsa başvurabilirsin ve orman bakanlığı seminer verdikten sonra sana aktivist kartı çıkartıyorlar. Ankara'dan da alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Kendi yaşadığın ilin belediyesinin gönüllü grubu varsa başvurabilirsin ve orman bakanlığı seminer verdikten sonra sana aktivist kartı çıkartıyorlar. Ankara'dan da alabilirsin.
kıymetli lefty sualime hiç kulak kabartmamışsın, bana balık tutmayı öğretme beni tekneye al!

karşılığında müthiş bir sucuklu erişte tarifi veririm, iyi düşün.

kapatilsa iyi olur. sadece tek bir sorun kalir geriye. bu hayvanlar artik belirli bir yasam ortamina alismislar ve aldiklari yere geri gonderseler hayatta kalamazlar orda. bi plan bi proje falan yapsalar bu konuda iyi olur.

birde oncelerden kucuk kardesimle hayvanat bahcesine gittigimizde maymunlara bi ugramistik. cok yasli olani vardi ve yavas yavas camin yakinina yurumustu bizlere dogru. karsimizda oturdu ve bize bakti. ya oyle bi bakti ki duygulandim (yengecligim tutmustu yine. gozyaslarimi gizlemeye calisiyordum oracikta). gozleri ve bakisi duygulandirmisti beni. ayni bizim yaslilarimiz gibi bakiyordu. insan gibi.

Geri