Haymana Belediye Başkanı CHP’den istifa ederek AKP’ye katıldı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ankara’nın Haymana ilçesi belediye başkanı Levent Koç, CHP’den istifa ederek AKP’ye katıldı. Levent Koç’a rozetini AKP Ankara Teşkilat Buluşması’nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan taktı
CHP’den istifa eden Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, AKP”ye katıldı. Koç’a rozetini AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Levent Koç’un geçtiğimiz günlerde istifa ederek AKP’ye geçeceği iddiaları gündeme gelmişti.

İki gün önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Levent Koç, kısa süre önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek birlikte poz vermişti.

Koç’la birlikte CHP’den istifa eden belediye başkanı sayısı 18’e yükseldi.

Levent Koç kimdir?​

Haymana’da ilk ve ortaöğrenimini tamamlayan Levent Koç, 2002’de İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 2004 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. Aynı yıl Adapazarı 1. Meslek Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atanarak meslek hayatına başladı.

2006 yılında İstanbul Küçükyalı Kara Lisan Okulu Komutanlığı’nda asteğmen olarak askerlik yaptı. Eğitim yöneticiliği kariyerine ise 2007 yılında Ankara Polatlı Atatürk Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak adım attı. Daha sonra 2011 yılında Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde müdür başyardımcılığı görevini üstlendi.

2013-2017 yılları arasında Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Koç, ardından 2017-2021 döneminde Haymana Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin müdürlüğünü yürüttü. 2021-2023 yılları arasında ise Haymana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yaptı.

31 Mart 2024 Mahalli Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Haymana Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babası.

Zaten yanlışlıkla almıştır CHP .. Haymanayı ksfjsg

Geri