Hayır Demeyi Bilmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Öğrenilen bir şeydir yaşaya yaşaya.Herkes için kolay olmuyor, özellikle iyi niyetleri çabucak suistimal edilen kişiler için.
İstemediğimiz şeyleri yük etmemek gerek.

Birileri doğrularınız için size kırılacaksa hayatınızda kalmasının anlamı yok zaten.
Parazit olur, kanınızı emerler anca.
Böylelerini eleyin; hayır demek isteyeceğiniz kişiler ve koşullar da min. düzeye inecektir zaten.Koşul oluşsa dahi günlük sizinle ilgili sevgi tatminini yaşayamadığı için darilmak yerine saygi duyacaktır.
Yildız Tilbe'nin de dediği gibi
"Saygı her şeydir,sevgi bir şey."

Yeni yeni öğreniyorum. Gerçekten çevrem için kendimden çok fazla ödün veriyordum, hala da veriyorum, ama eskisi kadar değil. Bilmiyorsanız bu durumu çok zordur hayır diyebilmek, sonra farkettim ki bakalım ben hayır deyince de yine sevilecek miyim? Bazıları çok değiştiğimi söyledi, bazıları bu yeni beni sevdi. Bu konuda bana bir kitap iyi gelmişti. “hayır diyebilme sanatı” diye.

Malesef ben bunu yapamıyorum. hayır demeyi beceremedim gitti. dersem bir yerlerim eksilir

nYFwhe.md.jpg

Öğrendiğim gün, gönül rahatlığıyla beni mezarıma koyabilirler.​
Ne yaşamak lazım da, hayır diyebilelim?​

-Gel sana kunefe ismarlim.-
-Hayir diyemem-.

-88.aşi dozuna sira geldi.-
-Tamam.-

insan büyüdükçe ve olgunlaştıkça kendi değerinin ve isteklerinin farkına daha çok varıyor ve bu hususta kendini mutsuz edecek şeyleri hayatından çıkarmayı öğreniyor.
bu biraz da sizi mutsuz edecek şeylere karşı reaksiyon alabilmenizle alakalı. başkası üzülecek ve kırılacak diyerek, sizi üzecek ve rahatsız edecek bir şey yapacaksanız, yapmayın bırakın karşı taraf bunun için üzülsün, kırılsın gerekiyorsa sizinle arasına mesafe koysun, çünkü sizden bir tane daha yok ve siz değerlisiniz.

Yapabileceğim bir şey varsa ikiletmem ancak olmayacak bir şeyi de asla uzatmam.

• Beğen
Tepkiler: Aze
insan büyüdükçe ve olgunlaştıkça kendi değerinin ve isteklerinin farkına daha çok varıyor ve bu hususta kendini mutsuz edecek şeyleri hayatından çıkarmayı öğreniyor.
bu biraz da sizi mutsuz edecek şeylere karşı reaksiyon alabilmenizle alakalı. başkası üzülecek ve kırılacak diyerek, sizi üzecek ve rahatsız edecek bir şey yapacaksanız, yapmayın bırakın karşı taraf bunun için üzülsün, kırılsın gerekiyorsa sizinle arasına mesafe koysun, çünkü sizden bir tane daha yok ve siz değerlisiniz.
Benim için bir kere miyavlar misin edri diye sorduktan sonra....

Geri