Hayat'tan Ogrendiginiz ..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzun uzun anlatilirdi aslinda lakin sonu ölümle biten bir son yasadiklarin,hayallerin ,umutlarin,acilarin,hatiralarin,askin kocaman bir yalanmis ögrendigim an ................

Hayattan öğrendiğim yaşayarak bilmenin ,yaşamadan bildiğini zannettiğinden fazlası olduğu.

Yasadiklarimiz yeenilir yutulur seler diildi ama yedik yuttuk afiyet olsun hepimize

her şeyde ölçülü olmak gerektiği.

ve vicdani hazların nefsani olanlardan daha çok mutlu ettiği gerçeği..

Şimdilik bir çırpıda aklıma gelenler

Son nefesi verene kadar öğrenmek bitmez. Getirisi ve götürüsü ile yaşıyoruz hayatı bir şekilde. Şu zamana kadar öğrendiklerimden kendi payıma çıkardığım ders "tırnağın varsa başını kaşı ve dik dur"

Çalışmadan olmadığını öğrendim.

Her ne olursa olsun inanmaktan vazgecmemem gerektigini , ve hic bir insanin sizden üstün yada sizden eksik olmadigini ögrenince yerinizi ve haddinizi herzaman biliyorsunuz.

Önce kendin için yaşayacaksın ve birde sevdiğin için... Dedikodulara kulak tıkayacaksın sonuçta herkes kendi hayatını yaşıyor ...

Alın teri ile kazanılan her kuruş çocukların helal rızkıdır.Böyle yaşayabilen insanların olduğunu görüyor olmaktan mutluluk duydum.

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:

"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."

ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...

Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...

Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.

En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...

İşte bunu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri