-
-
-
-
-
Havalandırma sıkışıp kalan hırsız
Acemi hırsızın hali bir başka oluyor. Ülkemizde de benzerlerinin yaşandığı bu sıkışma olayında Timothy J. Cipriani bir pizzacıya havalandırma borusundan girmeye çalışmış. Sıkışıp bağıra çağıra yardım istedikten sonra kurtulan Timothy borudan çıktığında tümüyle yağ içindeymiş. Yani polisler gelmeden önce kimliği belirsiz bir arkadaş klasik kayganlaştırma yöntemini denemiş.
Lunapark treninde 18 bahtsız
Çin, Anhui'de 18 kişi hızla giden lunapark treni kuvvetli rüzgar yüzünden bir anda durp takılınca yarım saat baş aşağı mahsur kaldılar.
Tam da eğlencenin doruğundayken takılıp kalan trende yarım saat boyunca kalan 18 kişiden altısı rahatsızlandıkları için hastaneye kaldırılmışlar. Adrenalinin baş ağrısı yapan çeşidi bu olsa gerek.
Tır destekli tekerlekli sandalye
Böyle şeyleri komedi filmlerinde görünve gülüp geçiyoruz ama Amerika'dan 21 yaşındaki Ben Carpenter hayatının en korkunç yolculuğunu yaptı. Carpenter'ın tekerlekli sandalyesi bir tırın önüne sıkışmış ve saatte 80 kilometre ile 6.5 kilometre sürüklenmiş. Televizyona yaptığı açıklamada Carpenter sandalyeye emniyet kemeri ile bağlı olmasaydı belki de şimdi ölmüş olabileceğini belirtmiş.
Neyse ki Carpenter hiçbir yara almadan olayı atlatmış. İşin ilginci lastiklerinin aşınması dışında tekerlekli sandalyede de zarar görmemiş.
Utançtan yerin dibine giren adam
25 yaşındaki Xiao Chen, Çin'de Chang Jiang nehrinin kıyısında bileklerine kadar çamura batıp sıkışmış. Kulağa pek de ilginç gelmeyebilir ancak asıl hikayeden buradan sonra başlıyor. Xiao Chen, cep telefonu olduğu halde arama yapıp yardım isteyemiyor çünkü utanıyor. Dört saat boyunca kendi kendine çıkmaya çalışıp iyice batıyor. Daha sonra oradan geçmekte olan yardımsever balıkçılar (sadece Norveç'te yokmuş, Çin'de de varmış demek ki...) Chen'i kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak onlar da sonuç alamayınca profesyonel yardım isteniyor.
Cep telefonu arkada bırakılmaz
Çin'de bir adam cep telefonunu düşürünce giden gitti demeyip cep telefonunuolay mahali tuvalete geldiklerinde adamı kolu tuvaletin içinde ve çömelmiş bir halde bulmuşlar. Kurtarma ekibi tuvalete kırıp adamın berelenmiş kolunu ve cep telefonunu kurtarmışlar. Adam o kolu ve cep telefonunu bir daha kullanır mı bilemiyoruz? kurtarmak istemiş. Kurtarma ekipleri
Hapisten kaçmanın amacı özgürlük değil miydi?
Mahkumlar tekrar özgür olmak için hapisten kaçmayı denerler. Ancak bu mahkum hapishane içinde "mahsur" kalmış. Meksika'daki bir hapishanede mahkum olan Roberto Carrillo hücresinden kaçmaya çalışıyor ama tavanla demir parmaklıklar arasına sıkışıyor. Sonra da yardım almak için bağırıyor. Yani bu sefer gardiyanları çağıran mahkum oluyor. Parmaklıkların elektrikli testere ile kesilmesiyle "özgür" kalan Carrillo tekrar hücreye kapatılıyor.
Göbek adı tehlike ama...
İp cambazlığı yapan Faslı gösterici Mustafa Danger (Tehlike) motosikletle tel üstünde gitme denemesinde takılıp kalıyor. Tossal de La Cala ve Gran Hotel Bali otellerinin 43. katları arasına çekilen telde yapılan ilk deneme başarısız oluyor ve yarıda kesilmek zorunda kalınıyor.
Danger, hedefine yaklaştığı halde kitlenip kalmış. Motorun altında denge için kullanılan destekte duran asistanı ile beraber kurtarılıncaya kadar telin üzerinde beklemek zorunda kalmışlar. Neyse ki Mustafa Danger, ikinci denemesinde karşıya geçmeyi başararak rezil olmaktan kurtulmuş.
Arcade makinasında bir bebek
Bu aralar sadece lunaparklarda değil alışveriş merkezlerinde de yaygınlaşan bir makine var. Paranızı atıyorsunuz kumanda ile yönettiğiniz ufak bir vinç yardımıyla makinenin içindeki hediye, oyuncak vb. artık ne varsa almaya çalışıyorsunuz. 3 yaşındaki Christopher Air'da bir süre vinçle oynayıp peluş bir ayıyı almaya çalışmış. Ancak başaramamış. Annesi Christopher'ın tekrar denemesi için makine atmak üzere para bozdurmaya gitmiş. Geldiğindeyse Christopher'ın amacına vinç olmadan da ulaştığını görmüş.
Anlaşılan bu makineye girmek kolay ama çıkması zor. Önceleri içeride gülüp duran Christopher kalabalık toplanınca ağlamaya başlamış ve ancak yarım saat sonra kurtarılabilmiş. Dersini almış olsa gerek ama kafasına koyduğunu yapan biri olarak bu çocuğun ileride çok başarılı olacağını söyleyebiliriz.
Tuvalette Mahsur
Bir Fransız kadın 3 hafta kendi evinin tuvaletinde mahsur kalmış. 69 yaşındaki büyükanne kapının kilidi yanlışlıkla yerine oturunca banyoda kalmış. Komşular ne olduğunu anlayana kadar 3 hafta boyunca umutsuzca kapıyı çalmış ve musluk suyuyla hayatta kalmış. Kendi banyosunda kurtarılan yaşlı kadın bulunduğunda oldukça kötü bir haldeymiş.
3 gün boyunca asansörde...
Fransız bir kadının Noel kutlaması tam bir felakete dönüşmüş. 19 yaşındaki kadın
Kadının babası kapıcıya kızının asansörde mahsur kalmış olabileceğini haber vermiş. Ancak tamirci ve kapıcı asansörü kontrol ettiklerinde kimseyi bulamamışlar ve alarmın da harekete geçmediğini söylemişler.
Ertesi gün baba polise vermiş ve tehlikede birine yardım edilmemesiyle (Fransa'da suç olarak kabul ediliyor )ilgili şikayette bulunmuş. Buna rağmen ancak üç gün sonra bir teknisyen tamiri tamamlamaya gelmiş ve hafif bir ağlama sesi duyulmuş. Kurtarılan adının daha önce neden yardım için ses çıkartmadığı ise bilinmiyor. apartmanın asansörüne binmiş ama biniş o biniş. 3 gün sonra oldukça su kaybetmiş halde ama canlı olarak bulunmuş.