Hayatta olumlu olumsuz pek çok şeyle karşılaşıyoruz. Yaşadıklarınız karşısında kişilik olarak kendin

Konu sahibi son olarak 1073 gün önce görüldü
Her daim gülebilen insanlar vardır ya hayat şartları ne getirmiş , yıllar ondan neler götürmüş olursa olsun yüzüne yayılan kocaman bir tebessümü vardır onların.

Her şeye rağmen ayakta kalabilmiş olmanın getirdiği gururla gülerler.. Acıyı yaşamış insanların gülüşünde samimiyet vardır, güzel gülerler.

Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıp olumsuzlukları bertaraf ederler kişiliklerindeki güzellikle. Oturup bir şeylerden yakınmak yerine hayatın ucundan tutmayı seçerler.

Peki siz hayata karşı nasıl bir duruş sergiliyorsunuz? Pozitif mi negatif mi ?

Son düzenleme:
Her aci, insana tecrube katabilir ama ayakta kalmanizi saglayan sey, gulucukleriniz degil zirhinizdir. Kliseler bizi daha kotu hale getiriyor ne yazik ki.
Ya acinin ortasinda, belirsiz bir zaman diliminde takilip kalirsaniz? hicbir sey teget gecmiyor, bir yerde sizi kaliyor, sadece zamanla daha az acimaya/acitmaya basliyor hepsi bu.

İçinde bulunduğum durum ve şartlar önemli, çünkü insan değişken canlıdır, her insanın aynı olaylara verdiği tepki farklıdır. Bazen çok soğuk kanlı bazen de tez canlı olabiliyorum, sanırım bütün olarak bakacak olursak tamamen o an içinde bulunulan psikoloji ile alakalı. Genelde pozitif yanım vardır ama negatif durumlarda çok gıcık ve itici birisi olurum :) bunu da çok güzel yaparım.

İnançlı bir İnsan için hayat imtihandan ibarettir. Kimimiz zenginlik- fakirlikle, kimimiz sağlık-hastalıkla, kimimiz evlat acısıyla, kimimiz kavuşamamakla
Temkin ölümü hesaba katmaktır, tevekkül ölümden sonrasını, teheccüt ikisinin ortasını. Vesselam

Her koşulda gülümsemeyi başaramasam da olumlu düşünüp sakin kalmaya çalışıyorum çünkü panik durumları bana çok daha büyük hatalar yaptırdığı gibi, sağlık açısından da zararı büyük oluyor. Koşullara direnmek yerine, gerçeği kabullenip çözüme odaklanmaya çalışıyorum. Zor zamanlar hiç geçmeyecekmiş gibi algılansa da er ya da geç etkisi azalıyor ve o sürecin sonunda ayakta kalabilmek çok önemli çünkü gideni yerine koymak çok zordur.

Aman acısa da öldürmez

Genelde şüpheci ve yiyebileceğim kazıklara önceden hazırlıklı olduğum için bir yıkım yaşamıyorum

İnsanlar beni hiç şaşirtmadı eninde sonunda o kazık atılıyor yanı

soru neydi?

başlığı okuyana kadar unuttum zaten.

Doğru söyleyeni 10.köye sokmazlarmış ya ben de hep bi nötrlük
Gerçekler moral bozar can sıkar

Olumsuz şeylere alıştım ama pollyannacı da değilim.Gerçeğe uygun bir hayat sürüyorum.
Negatif bir olaya da AA ne güzel olmuş demiyorum; üzüleceksem üzülürüm, ağlamam gerekiyorsa ağlarım, acımı çekerim yine de hayata devam ederim.

Sanırım güçlü durmayı başaramasaydım şu hayatta başarılarımın hiçbirini elde edemezdim. Yaşadığım olumlu olumsuz ne varsa tecrübe birer hayat deneyimi olarak cebime koydum yoluma devam ediyorum hertürlü olaya karşı Pozitifizzzzzz

Kan grubum gibiyim. Sıfır negatif.

Olumsuzluklarda her ne kadar yüzüme oturma odası hüznü çöksene aynanın karşısına geçip kendimi müsterih ol evladım diye teselli ederim

Geri