Hayatlarında ilk Kez Kur'an-ı Kerim dinleyen İngilizlerin tepkileri.

Konu sahibi son olarak 2398 gün önce görüldü
Rahatlatıcı olduğunda herkes hemfikir sanırım. İlk konuşan çocuk gerçekten fazlaca etkilenmiş .

Geçmişte Cuma hutbesini dinleyen bir kadın,duyduğu ayetlerin etkisiyle(anlamasada) Müslüman olmuştu.

Kuran gerçekten çok etkileyici.

masallah subhanallah,

İngilizler bile boyle etkilenirken,bizim yavru vatanimiz kktc ezan sesini kistiriyorlar..
manidar...

Bu cümleleri kuran o kişiler, aslında farkında olmadan insan ruhunun özüne konmuş bir kodu açığa çıkarmışlar. Birkaç cümlede bunun ipuçları var.

Gereksiz bir çaba .. KURAN ANLAMAK İÇİNDİR DİNLEMEK İÇİN DEĞİL ..
Sabaha kadar dinletseniz de karşınızda ki bir şey anlamadıkça tebliğde bulunmuş sayılmazsınız ..
O kadar eziğiz ki yabancılara nağme gibi dinlettiğimiz ayetlere verdikleri tepkilerden nefsimizi rahatlatıyoruz .. Oturun önce kendi kitabınızı okuyun ..

Yahu ezanın bile türkçe okutulmasinin bir manasi varken siz burada gerçekte samimi olup olmadığını bilmediginiz insanların tepkileri üstünden inandığınız bir dinin doğruluğunu ispatlama çabasına giriyorsunuz. Her şey sizin içinizde.
Kuran etkileyici dersiniz elbette hiç kiliseye gidip bir vaftiz töreni izledniiz mi? Ben de çok etkileyici demiştim .

Şimdi bu cümleyi kurduğum için kafir, ateist vs damgası yiyeceğim ama hiç problem değil.
Başkalarının ne düşündüğünu onemsediginiz sürece kendi içinizde ki inanca tutunmayı unutuyorsunuz bilin istedim.

Evet kuran da beni en çok etkileyen sey;
"Düşünün ne kadar az düşünüyorsunuz "

Ama bunu arapça olarak dinlediğim de değil kendi dilimde okuduğumda ve anladigim da etkilendim.

Dinin vatani milleti yoktur.

Arkadaşım anlamıyor ki , tebliğ etmiş mi olunuyor bu şekilde ?
bende bilmiyorum bende dinlediğimde rahatlıyorum ben ne kadar müslüman olamamışsam onlar da o kadar değil işte.
tutup kimse beni kursa göndermedi bende öğrenemedim kaldı öyle. anlamını bilmeyen biri olarak diyorum ki ilahi ya da şarkı dinletmiş gibi oluyorsunuz..
dinletin ama açıklayın da.. bu şekilde birşeye yaramıyor..onlara yabancı olan dilde birşeyler dinletip etkilendi maşallah demeniz absürt..
ve dipnot : Türkçesini okuyorum işte o zaman bana anlamlı ve huzurlu geliyor namaz kılarkende okuduğum duanın anlamını düşünerek ve hissederek kılınca içim rahat ediyordu.

uaral dinlerken bende melankoliye kapılıyorum çünkü okunuş tarzı 1 saatlik yoldan gelir gibi hazin ve yorgun , zannediyorum insanlara kur-an okunduğunu ilk duydunuzda ne hissediceksiniz testi yapılmış

kur-an okudunda bilmediniz halde hemen inanıcanızmı testi değil.
yani videoda tepki göstericek birşey göremedim he olaya nekadar katı yaklaştınızla alakalı , ne olmuş kur-an dinlemenin insanları rahatlatıp manevi bir huzur verdini aktarmaya çalışmıssalar...

Geri